Teknikat heqja e flokëve dhe një pasqyrë të shkurtër nga mitet kryesore në lidhje me heqjen e flokëve


Dekadave të fundit janë kthyer në mjekësi estetike në një varg të zbulimeve të vazhdueshme dhe përparime, jo më pak në mesin e tyre është një arritje dhe beauticians si një mundësi për të përhershme të hequr flokët e padëshiruar në fytyrë dhe trup.
Në themel të gjitha metodat e heqjes së flokëve është një parim i përgjithshëm - shkatërrimi i dal e flokëve, nëpërmjet të cilave ajo është hequr krejtësisht dhe përgjithmonë. Llojet e heqjes së flokëve ndryshojnë vetëm në mekanizmin e ndikimit të flokëve. Për shembull, elektrolizë ofron një hyrje për çdo gjilpërë gjëndër hollë, e cila është ushqyer me pagesë të përhershme të dobët, duke shkatërruar rrënjë. Kur efekti photoepilation ose lazer heqjen e flokëve nuk ndikon integritetin e lëkurës në sipërfaqe të saj një rreze drejtuar i dritës së një gjatësi vale të caktuar, energjia e rrezatimit transmetuar nga flokët arrin lartë, nxehet dhe shkatërron atë. Metoda tejzanor ngjashme me një lazer, por në vend të valëve të lehta të ndikojnë në valët e zërit.


Normat e rritjes dinamike të teknologjive heqjen e flokëve, shfaqja e metodave ultra-moderne dhe përmirësimin risi e vjetër të procedurës dhe interes të madh në të shkaktuar shumë mite kemi parasysh kryesor në mesin e tyre.
Miti №1. Pas heqja e flokëve sallon të prisni derisa lëkura është restauruar. Në fakt, i vetmi lloj i heqjes së flokëve, dëme të lëkurës - kjo është elektrike, e ndjekur nga në vend çdo hyrje hala pikë formuar crusts vogël që vazhdojnë për 2-3 ditë derisa të shërojnë të lëkurës. Metoda të tjera të heqjes së flokëve mund të shkaktojë vetëm skuqje të lehtë dhe kalon trajtohen shpejt fusha.


Miti №2. Disa vjet pas flokëve depilim do të fillojë të rritet përsëri. Në fakt, dal flokët zona shkatërrimi siguron se ajo nuk do të rritet kurrë, dhe numri i flokëve follicles çdo person nuk rritet me moshën. Megjithatë, disa prej tyre mund të jetë në gjumë, dhe një numër i vogël i qimeve mund të vërtetë të shfaqen më vonë. Ata zakonisht ngjajnë lehta push dhe nuk të japë siklet estetike.
Miti №3. Hiq vetëm flokët e zezë të jetë e mundur në një lëkurë të bardhë. Në fakt, prania e melaninës që përcakton ngjyra e flokëve të vërtetë e nevojshme në photoepilation, heqjen tejzanor ose lazer flokëve, siç është ky pigment vepron si një energji rrezatimi dirigjent në rrënjë. Ngjyra e flokëve mund të jetë jo vetëm e zezë, por çdo hije tjetër përveç tërësisht të bardhë apo gri. Teknologjitë moderne të lejojë heqjen e flokëve edhe në lëkurë tanned, por në mënyrë që të mos provokojnë shfaqjen e njolla të errëta në heqjen e flokëve të lehta, ju duhet të përdorni krem ​​me filtra.

Në faqen e internetit "Fiziologjia e njeriut. Bota me sytë e mjekut"