Terapi shkakor


Terapi shkakor - një trajtim, detyra kryesore është që të ndahet për të eliminuar ose të dobësojë rrënjët e sëmundjes. Ai përdor medikamente të ndryshme. Po, droga mund të jetë trajtim shkakësore dhe antibiotikët dhe antidotes, dhe sulfonamides dhe hyperimmune serum, dhe probiotics dhe shumë droga të tjera.

Terapi shkakor i sëmundjeve infektiveKjo metodë është antibiotikët, sulfanilamide, antiprotozoy ose barnave antivirale. Ajo mund të jetë si agjentë spektrin e gjerë dhe drogës specifike. Parimet kryesore të trajtimit shkakësore në rast të sëmundjeve infektive:


 • dhe identifikimi i patogjen;

 • të përcaktuar ndjeshmërinë e patogjen në antibiotik;

 • Zgjedhja e përshtatshme e trajtimit për pacientët.


 • Pas këtyre rregullave mund të hiqet nga trupi, jo vetëm patogjen, por edhe produktet e jetës së saj, duke kontribuar në shërim të shpejtë.
  Në disa raste, identifikimi është kryer, por trajtimi fillon para marrjes së rezultateve. Që trajtimin shkakësore e pneumonisë u përqendrua fillimisht në tiparet e foto ose X-ray të dhëna klinike, si vonesë mund të shkaktojë komplikime.

  Terapi shkakësor për cystitis akute


  Ajo është shpesh metodat e përdorura terapi të tillë shkakësore për sëmundjet infektive dhe inflamatore të tilla si cystitis. Në këtë rast, trajtimi duhet të jetë i individualizuar dhe komplekse. Por para së gjithash duhet të drejtohen për rehabilitimin e burimit të infeksionit. Kjo është arsyeja pse trajtimi shkakor e cystitis akute - një bakteriale marrjen ato medikamente që do të kishte eliminuar dhimbjen. Droga e zgjedhjes për këtë sëmundje do uroantyseptyky. Kjo, për shembull:


 • Monural;

 • Nitroxoline;

 • Furadonin.


 • Antispasmodics dhe analgesics përdoret gjithashtu. Ata mund të kenë veprim anti-inflamator:

 • Nurofen;

 • Baralgin;

 • Por-spa.


 • Nëse pacienti cystitis akute hemorragjike, trajtimi shkakore duhet të përfshijë hemostatikov e aplikimit për një gjakderdhje të shpejtë ndaluar.
  Cakto specifike antibiotik apo tjetër lloj i ilaçeve është e lejueshme vetëm pas pacientit urinë dorëzimit. Kultura Vetëm urina do të ndihmojë për të konstatuar cystitis patogjen, duke lejuar përdorimin e më fatale ndaj antibiotikut patogjen.