Antibiotikët efektive pyelonephritis që të mos jetë i gabuar me zgjedhjen


Pak njerëz në botë mund të drejtë të mburremi se praktikisht asnjë prej sëmundjes (edhe gjatë epidemisë) nuk është në gjendje për të thyer atë. Pjesa më e madhe edhe e atyre që nuk vuajnë nga mungesa e imunitetit, edhe pse të prirur për sëmundje të ndryshme. Sëmundje të tilla kanë natyrë shumë të ndryshme dhe origjinën e frekuencës me të cilën takohen përfaqësuesit e racës njerëzore. Dhe jo të gjithë prej tyre kanë nevojë për mjekim. Për shembull, një virus për çdo individ nuk dobësohet në shpëtim normal të shtetit të shërbejnë vetëm imunitetin e tyre kalaja (sidomos kur ju mendoni se barna antivirale nuk ka shpikur ende). Trupi do të përballen me këtë klasë të patogjenëve të shkaktuar sëmundje me anë periudhë n-kohore, kohëzgjatja e së cilës varet nga gjendja e trupit të individit. Megjithatë, në qoftë se infeksioni nga i cili njerëzit kishin për ballë, bakterial, këtu është një qëndrueshmëri dhe shëndetësore është e nevojshme. Këto mikrobe nuk largohet prej saj, dhe në këtë rast droga që mund të kapërcyer ato, shumë e rëndësishme, ose në fund mund të jetë mjaft e mjerueshme. Për shembull, antibiotikët pyelonephritis - nuk teka e mjekëve, por një domosdoshmëri, duke lejuar pacientin në një kohë të shkurtër për të kapërcyer sëmundje dhe për të mbrojtur veten nga pasojat e rënda që mund të bëjë ndryshime të pakthyeshme në disa prej sistemit urinar dhe, rrjedhimisht, të goditur rëndë nga cilësia e jetës së individit.


Gjatë periudhës së mësipërme qëndron procesi inflamator, që mbulon gjithë parenchyma (trupore) të veshkave të vetëm apo edhe të dyja në të njëjtën kohë, duke përfshirë edhe gota dhe lojë me birila, dhe indeve që linjat zgavrën e këtyre organeve. Patogjene pyelonephritis - dhe ata janë shumë - mund të merrni atje përmes lëngjeve të rëndësishme të trupit - e gjakut dhe limfatike (p.sh., mushkërive) ose nga traktit të poshtëm urinar, duke përfshirë fshikëz. Në rastin e dytë pranuar në përgjithësi se sëmundja është shkaktuar nga nedolikovanyh (ose jo subjekt i trajtimit adekuat) sëmundjet e organeve fqinje. Në këtë drejtim seksit të drejtë janë shumë herë më shumë gjasa për të marrë pyelonephritis se meshkujt. Lidhur me karakteristika të ngjashme strukturore të sistemit urinar në të parë. Rrezik të lartë të kontraktimit të sëmundjes është dhe bën fëmijët - për shkak se imuniteti i tyre është rreziqet nekrepok dhe shëndetin në këtë moshë shumë. Pyelonephritis mund të kandidojë në mënyrë të ndryshme. Më të njohura janë dy format e tij - akute (më vetëtima, por vyyavlyayetsya) dhe kronike. Simptomat e tyre janë të ngjashme, por në rastin e dytë, ata janë shpesh të paqarta. Në mënyrë tipike, pacientët kanë vështirësi serioze me urinimit (ndjenja e rregullt të kërkojnë për të vepruar në këtë mënyrë, ai e bën këtë me vështirësi), dhe të lëngshme të lëshuar është e re në dukje të qartë. Njeriu ndjen dhimbje mjaft të mprehtë vetëm nën bel, nga mbrapa (vetëm ku janë buds) temperatura ajo mund të kërcejnë deri në dyzet gradë. Pyelonephritis efektive antibiotik do spospeshestvovat dispozicion të shpejtë të Sëmundjet dhe për të siguruar se sëmundja nuk kishte kohë për të shkaktuar dëmtim të veshkave organike, tani e tutje me siguri negativisht të ndikojë në funksionimin e tyre. Megjithatë, recetë vetëm për të gjithë pacientët në droga të tilla ekzistojnë. Ajo është zgjedhur në varësi të llojit të patogjen, tregon natyrës sëmundjes dhe faktorë të tjerë. Çfarë një mikrob shkaktuar sëmundje si rezultat i paaftë për të përcaktuar teste normale urinës (duke përfshirë rezultatet e bakposivu). Për shembull, në forma pyelonephritis akute në mjekësinë moderne fluoroquinolones përdorur shpesh (brezi i parë) duket tsypro - ose ofloxacin. Ata tregojnë papërfillshme toksicitetit të ulët (duke e lejuar për të marrë ato në dy doza në ditë) janë toleruar mirë nga pacientët, pavarësisht nga gjinia apo disa vjet ka jetuar prej tyre. Por kundër formës kronike të sëmundjes është përdorur antibiotikë të të njëjtit grup, por brezi i dytë levofloxacin, moxifloxacin dhe të tjerët. - Dhe ata janë më të efektshme e pielonefrit shkaktuar nga Pneumokoke. Megjithatë, ndonjëherë pacientët pas marrjes së disa efekte anësore të ndodhin: diarre, skuqje, marramendje, dhe kështu me radhë N. - Në të vërtetë, si kjo ndodh rrallë.. Nëse kërcënon zhvillimin e llojeve septike të sëmundjes, më të mirë pyelonephritis antibiotiku - një nga katër duzinë drogës cefalosporinet: zynnat, tamytsyn, cephalexin dhe të tjera të ngjashme. Komponenti kryesor i tyre aktiv - ATSK acid 7 - në mënyrë të sigurtë heq inflamacion në veshka në periudhën e saj më akute. Lehtësim dukshme pacienti zakonisht ndjehet në ditën e tretë të marrë drogë. Kundër pielonefrit shkaktuar nga Pseudomonas aeruginosa - si dhe kundër varietetet e saj të komplikuara - mjekët vendas aminoglycosides shpesh të përshkruara: gentamicin, amykotsyn dhe të tjerët. Por emërime të tilla janë duke u përpjekur për të shmangur për shkak të efekteve të forta toksike e këtyre barnave në veshkat dhe përdorimit të tyre vetëm në raste ekstreme. Sëmundjeve, patogjen Escherichia coli i cili ishte ose Enterococcus, një të trajtojë të mirë penicilinë ose Amoxicillin. Megjithatë, ata shpesh malorezystentnы të enzimeve të prodhuara nga shumë patogjene, kështu që mjekët kanë tendencë të përshkruajnë këto barna vetëm fëmijët dhe shtatzëna - Sëmundjet dhe kur jo të komplikuara. Në çdo rast përshkruajnë antibiotikët - prerogativën vetëm e specialistëve. Pacienti nuk duhet të provoni edhe "nga syri" të përcaktojë se cilat droga e kësaj klase të dobishme me sëmundjen e tij - ajo do të përfundojë vetëm fatkeqësi.