Ushtrimi efektiv i gjoksit osteokondroza


Shumica e dhimbje të ulët mbrapa sjell siklet të madh për njeriun. Ajo ndjeu dobësi, dhimbje të vazhdueshme, problemet me lëvizjen. Ajo duhet të jetë e mundur për cilësinë e kujdesit.

Si për të identifikuar sëmundjen?

Më shpesh, dhimbje të ulët mbrapa zhvillohet ngadalë. Ajo mund të shfaqet në pothuajse çdo kërc dhe kockat, por shpesh sëmundja është ekspozuar rajonin e qafës së mitrës dhe dorsal. Gjithashtu, sëmundja mund të ndodhë në zonën e gjoksit. Njeriu fillon të ndjeni një dhimbje të papritur në gjoks, pas ushtrimit të vogla, të tilla si vrapim pas, frymën e tij të gjatë. Gjithashtu, një person mund të zgjoheni natën e dhimbjeve të padurueshme në gjoks dhe dhimbje të papritura. Sigurisht, për të përballuar me sëmundje mund, por procesi i trajtimit kërkon kujdes maksimal. Ju duhet të bëjë gjithshka të mundshme për njeri filloi të ndihen mirë si osteokondroza - sëmundja është shumë serioze dhe problematike në aspektin e trajtimit. Është e rëndësishme për çdo detaj. Ushtrimet janë të ndryshme nga osteoarthritis. Disa prej tyre janë të bazuara në gjimnastikë të frymëmarrjes, të tjerët në procedura më të ndërlikuara. Më e rëndësishmja, i kushtoj vëmendje për trajtimin e duhur. Gjithashtu, nuk përdorin palestër si rruga e vetme për të trajtuar sëmundjen. Ajo yyazytsirno, një specialist do të caktojë një person trajtime të tjera. Por gjimnastikë - është mënyra më themelore për të hequr qafe të sëmundjes shpejt dhe me efikasitet. Në këtë rast, nuk duhet të marrë ndonjë ilaç ose duke bërë procesin e pafund. Është e rëndësishme që njerëzit të kuptojnë urgjencën dhe nevojën e procedurave të tilla. Në këtë rast, ajo gjithmonë do të jetë në gjendje të shpejt dhe me efikasitet të shpëtoj të sëmundjes.


Si të merren me atë me stërvitje? Kështu, studimi i Gjimnastikë osteoarthritis më të mirë për të filluar me ushtrime të frymëmarrjes. Shumë njerëz bëjnë këtë lloj ushtrimi i njohur që nga fëmijëria. Ju duhet të ngriteni, vend këmbët sup-width larg ose të marrë një pozicion ulur. Në pozicionin ulur e nevojshme për të kaluar këmbët e tyre ose të bëj gjunjët dhe përkulem nën. Pas kësaj, në atë kohë, 20 sekonda të mbajë frymën tuaj, pastaj të bëjë tre apo katër frymë të mprehtë. Më tej, ai duhet përsëri të mbajë frymën tuaj dhe të përsëritur ushtrim i ngjashëm 5-6 herë. Ushtrime të tilla osteokondroza kraharorit trajtuar shumë efektive. Tjetra, të bëjë një të mprehta 20 frymë sa më shpejtë që të jetë e mundur. Nëse një person fillon të përjetojnë dhimbje të forta në gjoks, atëherë ushtrimi duhet të ndalet dhe 10-15 minuta për të rivendosur ato. Pas të gjitha procedurat janë kryer, duhet të fillojë të marrë frymë thellë. Marrja frymë ngadalshëm përmes hundës së tij, nxjerr ngadalë si e nevojshme përmes gojës. Zakonisht ushtrime të tilla ndihmon të hequr qafe dhimbje në gjoks lidhur me osteokondroza. Në këtë situatë, çdo person mund të kryejë ushtrime në shtëpi, duke mbështetur metodën kryesore të trajtimit. Është shquar që dhimbje të ulët mbrapa është trajtuar në mënyra të ndryshme. Pra, ju mund të shpëtoj të sëmundjes shpejt duke përdorur teknika standarde mjekësore dhe ushtrime.


Ushtrimi i osteoarthritis.

Për ta bërë këtë, bie në gjunjë, duart për të ligët në dysheme. Tjetra, të heqë një këmbë dhe të mbajë frymën tuaj. Ajo duhet të mbajë frymën e tyre për më një kohë të gjatë. Ju nuk mund të them saktësisht se cilat një segment duhet të mbajnë frymën e tyre, sepse të gjithë mund të bëjë atë ndryshe. Pasi ushtrimi është kryer, është e nevojshme për të ndryshuar dhe të bëjë atë përsëri. Zakonisht rekomandohet për të kryer një stërvitje të ngjashme 5-6 herë për efekt maksimal. Ushtrimet e mëposhtme mund të bëhet në shtëpi. Ju duhet të ngrihen në këmbë dhe të përpiqen të arrijnë duart me këshilla e këpucë me majë. Kjo duhet të zgjas abdominals dhe gjoks, ju duhet të marrë frymë thellë dhe në mënyrë të barabartë. Më tej, njerëzit duhet të fillojnë gradualisht të shpjegoj, rruazë nga rruazë. Në këtë rast, ajo do të krijojë tensionin e nevojshme në gjoks. Megjithatë, mos harroni se ju duhet të merrni frymë thellë, duke i kushtuar vëmendje se ajri hyn përmes hundës dhe përmes gojës tuaj. Ky lloj ushtrimi është shumë popullor, sepse ajo ndihmon për t'u marrë në mënyrë efektive me një sëmundje të tillë kompleks të gjoksit. Sigurisht, gjithçka varet nga zellin dhe dëshirën e individit, aftësitë e tij fizike. Nëse ju mendoni se gjimnastika nuk ndihmon, ju duhet të kontaktoni me qendrat e specializuara palestër, të cilat na tregojnë se si dhe kur të bëni ushtrimet saktë. Ndonjëherë njerëzit vetëm të marrin frymë e duhur sepse osteokondroza dhe vazhdon të jetë në jetën e tij. Ushtrimin në një detyrë kaq të vështirë që kërkon vëmendje maksimale në detaje, duke përfshirë korrekte dhe të marrë frymë. Sigurisht, në qoftë se sëmundja vazhdon pavarësisht procedurës së kryer si duhet, duhet të vizitoni mjekun përsëri. Ndoshta, diagnoza është bërë si duhet, dhe sëmundje më serioze. Çdo sëmundje ka nënshtruar trajtimit, vetëm duhet të gjejnë mënyra e tyre për të luftuar atë. Gjoks osteokondroza mund të shërohet, por ajo duhet të bëjë çdo përpjekje.