Varg efektiv i ushtrimeve terapeutike në scoliosis


Shkaqet e sakta të scoliosis sëmundjes nuk është identifikuar. Disa mjekët besojnë se sëmundja është e trashëguar, të lidhura me faktorë të tjerë të panjohur. Në fillim të pacientit është e rekomanduar që të angazhohen në ushtrime terapeutike. Çfarëdo ishte për shkak të scoliosis duhet të fillojë për të trajtuar atë sa më shpejt të jetë e mundur. Përndryshe, shpinë do të ketë ndryshime të pakthyeshme. Shpinë është e vendosur dhe të përdredhur rreth boshtit të saj. Njeriu bëhet më e lehtë, sulmet intensifikuar. Pacienti ishte këshilluar në shenjë e parë e sëmundjes veshin një korse të veçantë. Ajo është përdorur edhe për parandalimin e scoliosis në fëmijët e shkollës. Nuk është sekret që nxënësit të kalojnë shumë kohë në tryezën e shkollës, dhe kthehen në shtëpi duhet të bëjnë detyrat e shtëpisë. Kjo nuk është gjithmonë e mundur për të gjetur sjellje e tyre, atëherë ekziston rreziku që fëmija është i sëmurë me sëmundje. Të gjithë njerëzit me scoliosis të duhet të bëjë disa stërvitje të përditshme. Ata mund të mësojnë një në një institucion të specializuar mjekësor, dhe rregullisht të angazhohen vetë në shtëpi. Të ngrohtë deri muskujt pak dhe të përgatiten për pursuits më të rënda, ekspertët këshillojnë për të filluar me këmbë në vend për 15-20 sekonda. Vazhdimi në këmbë duhet të rritet mbi këpucë me majë, të ngrenë dhe të ulët të armëve për të rrahur e kursit. Tani duart mbeten në rrip, është e nevojshme të futemi heqjen gjunjët lartë. Për të forcuar muskujt e këmbë, një njeri presion shpinën në mur dhe ngadalë "rrëshqet" me të, këndi i gju ishte 90 gradë.


Ushtrimi i scoliosis përfshin ushtrimet që nxisin shtrihen mbrapa dhe muskujt këmbë. Për këtë, të shtrirë në këmbën e tij të kthehet duhet të bëj në gju, pastaj shpjegoj atë dhe për të mbajtur 3-4 sekonda. Ajo ka punuar nga ana e dy gjymtyrë. Gjithashtu në pozicionin e shtrirë ngrini kokën dhe këmbët prirje në gjunjë dhe të përpiqen për të rehatohem në një top. Rezultate të mira janë marrë jashtë embrionit, të kthehet në anën e djathtë dhe të majtë. Në këtë pozicion, shpinë është shtrirë, por jo tensionuar shumë. Një ushtrim i mirë quhet "cat mbrapa". vështirë se dikush parë ndonjëherë një mace me scoliosis, kështu që ju duhet të përpiqen për të ndjekur atë kafshë. Duke qëndruar në të katër këmbët, ju duhet të bëj shpinën deri dhe të qëndrojnë në këtë pozicion për disa sekonda. Ajo duhet të shohim në atë se armët ishin pak prirje. Gjimnastikë për scoliosis ka për qëllim për të forcuar grupet shpinë dhe muskujve që mbështesin atë. jo e komplikuar shumë, por efekti i dobishëm kryer shtrirë në dysheme. Për ta bërë më të lehtë, në shpinë mund të vendosni një jastëk ose batanije palosur. Në këtë pozicion duart duhet të tërheqë kokën lart dhe të përpiqen për të marrë brushat në dysheme. shtrirë kështu dhe forcuar muskujt e barkut dhe të gjoksit. Për forcimin e gjoksit muskujt armëve prirje në bërryla dhe forcë shmangen mbrapa. Ushtrimi duhet të bëhet nga ngadalë dhe me tension të mjaftueshme. Të shtrihet mbrapa e gjunjë duhet të jetë pak prirje, përkulem përpara dhe të zgjasë duart përpara në mënyrë që ata ishin një vijë të drejtë nga mbrapa. Ushtrimi i ardhshëm - shtrirë në shpinë, ngre këmbët lart drejt. Për fillestar, kjo është goxha e vështirë, sepse ju mund të pak përkulem gjunjët. Për të lehtësuar ecurinë e sëmundjeve të tilla si ushtrimet scoliosis është e nevojshme. Ajo ndihmon në forcimin muskujt që mbështesin shpinë në pozicionin e duhur, duke zvogëluar në mënyrë të konsiderueshme ecurinë e sëmundjes. Ushtrimi, duke ruajtur lëvizjen e shpinë qafës së mitrës janë shumë të thjeshta. Ajo duhet të anim kokën përpara dhe mbrapa, majtas dhe djathtas. Lëvizjet duhet të jetë i ngadalshëm, por me tensione të muskujve. Veprimet e tilla kanë një ndikim pozitiv në shpinë, duke ndihmuar për të shpejt të përballuar me marrje mendsh dhe dhimbje koke. Nëse bëhet rregullisht në mënyrë komplekse, është e mundur për të bërë pa kirurgji. Scoliosis - një sëmundje serioze dhe të pakëndshme. Si çdo tjetër është më e mirë për të zbuluar dhe trajtuar sa më shpejt të jetë e mundur. Në këtë rast, masazh, të veshur një korse dhe terapeutike ushtrime mund të rifituar shëndetin.