Eustachitis format, simptomat, trajtimi


Eustachitis - lezioni inflamator akut ose kronik i tub auditory (Eustachian), ku për shkak të shkeljeve të ventilimit të veshit të mesëm ka një humbje të konsiderueshme dëgjimit. Në shumicën e rasteve, sëmundja konsiderohet si faza fillestare e fytit otitis. Eustachitis lidhen ngushtë me patologji tympanic zgavër - për të cilën shpesh termat që kombinojnë të dyja këto sëmundje: tubootitis / salpynhootyt.
Në lëvizje shumicën e rasteve eustachitis është shkaktuar inflamacion të faring ose zgavrën e hundës (me grykët, faringjit dhe rinitit kronike) në rreshtim të tub auditory. Eustachitis dallimin midis kronike dhe akute.


Eustachitis akute
Karakterizohet nga një ndjenjë e shurdhim në kokë, zhurma në vesh, hundës një / dy veshët. Me lëvizjet anim / kokë ndjenjë derdhur lëngun në vesh. Në mënyrë të ngjashme, sëmundja mund të shoqërohet autofonyey (rezonancë të zërit të tij në vesh). Në mënyrë tipike, kjo formë e sëmundjes ka një kauzë infektive (Pneumokoku, staphylococci, streptokok, etj) që ndodhi në sfondin e imunitetit ulur traktin e sipërm respirator. Një tjetër shkak i rëndësishëm i evstahiita mund të jetë çvlerësuar frymëmarrjes hundës, i cili u ngrit si rezultat i sëmundjeve dhe tumoret e sinuseve paranazale, polyps dhe adenoids. Në mungesë të trajtimit adekuat, forma akute bëhet kronike

Eustachitis kronike
Në këtë formë ka një ngushtim të qëndrueshme të tub auditory, i shoqëruar nga një ndryshim (përfshirjes) dhe daulle e veshit të performancës rëndësishëm shtojcën shkurtër çekiç. Seriozisht shqetësuar tub Eustachian qenët i qartë, muret e saj konik, dhe simptomat fillojnë është e përhershme. Si progresion të evstahiita kronike, formimin e komplikimeve të tilla si inflamacion i veshit të mesëm (otitis ngjitës)
Simptomat
Forma akute:
- Hundës një ose të dy veshët të njëjtën kohë

- Ndjenja e shurdhim në kokë
- Autofonyya, tringëllimë / veshit
- Me anim / kthejnë kokat në atje kuptimin fluide veshit derdhur

Forma kronike:
- Shkeljet e vazhdueshme aktivitet auditory
- Ngushtimi i tub Eustachian
- Në zona të kufizuara ka skuqje
- Deformim (tërheqje) daulle e veshit
Trajtim
Në mënyrë që të zvogëlojë ënjtje e antihistamines membranë mucous emëruar (Claritin, hysmanal, suprastin) dhe vasoconstrictor hundë bie (tyzyn, sanoryn, naftizin etj). Për të shmangur marrjen e infektuar tub dëgjimore mukusit nga nasopharynx në tympanic zgavrën - rezervuar sëmurë nga smorkaniya shumë të fuqishme. Largimi i inflamacionit, dhe normalizimi i dëgjimit restaurimin e qenët i qartë tub Eustachian arritur sukses formën evstahiita më akute, ndërsa forma kronike kërkon një kompleks dhe afatgjatë kujdes, përveç ku immunomodulatory dhe terapi anti-inflamator, ju duhet të përdorë procedurat e veçanta të tilla si spastruar veshin pneumomassage.

Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. Simptomat dhe trajtimi i sinusit
2. Meniere simptomat e sëmundjes dhe trajtimi