YERYTROFOBIYA


T'i shtyer fytyrës apo эrytrofobyya, e karakterizuar nga njollat ​​e kuqe në fytyrë apo skuqje të gjithë personave në situata të vështira. Ndonjëherë kjo dukuri është shumë e rëndë që një person mund të jetë e kuqe dhe një atmosferë të qetë. Ajo jep disa bezdi, sepse njeriu e di se agjitacion vogël e fytyrës së tij fillon të skuq dhe ndjen disa vështirësi në komunikimin deklaratat në publik.


Mekanizmi i эrytrofobyy


Fytyrës shtyer për shkak të ndryshimeve në ton enëve të gjakut, pra me zgjerimin e tyre, duke rezultuar në më shumë gjak rrjedh nëpër enët e lëkurës së personit manifestohet jashtë nga skuqje. Një ton vaskulare, nga ana tjetër, të kontrolluar nga sistemi nervor simpatik, i cili është një ndarje e sistemit autonom nervor të njerëzve. Rregullon Fundit funksionet e trupit, ai person nuk mund të kontrollojë në mënyrë arbitrare, të tilla si norma e zemrës, djersitje, madhësia nxënës dhe, natyrisht, ton enëve të gjakut. Ajo është si vijon: qendra e sistemit nervor simpatik, e vendosur në kordonin qafës së mitrës-kraharorit kurrizore, duke marrë informacion nga truri në praninë e situatave të vështira dërgon sinjale përmes nerva dashamirës ndaj enëve të gjakut. Por, para se të arrijnë në lëvore, sinjali është një seri e strukturave të ndërmjetme quajtur ganglioneve (nyje) të vendosura përgjatë shpinë, 1 djathtas dhe majtas në çdo rruazë. Nga çdo anë të fibrave qendër nervore shkon për një pjesë të caktuar të trupit. Pastaj ai ndahet në degë më të vogla që shkojnë direkt në enët e gjakut të lëkurës. Kur sistemi nervor simpatik vepron tepër, ajo stimulon enët e gjakut për të zgjeruar, e cila manifestohet nga personi skuqje.Эrytrofobyy Diagnoza zakonisht nuk është e vështirë. Megjithatë, duhet të kihet parasysh se shtyer fytyrës mund të ndodhë në ndonjë sëmundje të sistemit, sëmundjet e organeve të brendshme, sistemin nervor qendror. Prandaj, para se diagnoza është e nevojshme për të përjashtuar praninë e ndonjë sëmundje tjetër.
Trajtim Эrytrofobyy efektive është operacioni. Aktualisht, të gjithë profesionistët që merren me problemin blashynh sindromi pranojnë se operacioni më efektive sympathectomy është për shkak se ajo është efektive në 95-98% të pacientëve (dmth pothuajse të gjithë). Efekti terapeutik i sympathectomy ndodh menjëherë dhe të reduktuar me kalimin e kohës. Thelbi i këtij operacioni është një përgjigje të veçantë për të trungut simpatik (simpati + "ektomiya, dmth fshini). Këto metoda të ndikimit mund të ndahen në dy kategori: të shkatërrimit të trungut simpatik pa shkatërrim.

Aktualisht razushenye fuçi është bërë duke përdorur një (kirurgji tradicionale ose endoskopike ose nga эlektrodestruktsyy perkutan opratsyy) të veçantë të lartë-koahulyruyuscheho aktual. Mënyra pa shkatërruar trungu simpatike është imponuar mbi funksionimin e nervave dashamirës e kllapa të veçanta (klip) që kryhen me sukses në klinikën tonë.
Operacioni është kryer endoscopically dhe ekzekutohet në dy birë e ardhshëm në gjatësi sqetull e disa milimetra, sepse ata futur një aparat fotografik miniaturë që mundëson për të parë procedurën në një ekran video të monitoruar (televizion), atëherë një pjesë e vogël e nervore simpatik imponuar madhësi të veçantë clip 5 mm. Procedura zgjat 20-30 minuta dhe është bërë nën anestezi të plotë.

Ju do të shkarkohet në shtëpi të nesërmen. Pra, si saktësisht nervore këndshëm shkakton vasodilation dhe skuqje të fytyrës, clips veshësh çon në ndërprerjen e kësaj simptome të pakëndshme.
Kundërindikimet për operacion është prania e kardiak të rënda apo sëmundje të mushkërive dhe të formave të rënda të tuberkulozit, pleurit dhe emfizemë.