Gratë alkoolizmi


Duke folur e alkoolit, shpesh konsiderohet si një problem nën shtratin e njeriut. Sa për femrat, ata janë më të fshehtë për shkak të alkoolizmit femra dihet pak. Për këtë arsye lind masë rreth të gjitha llojet e miteve. Disa prej tyre unë të përpiqet për të zbuluar në këtë artikull.
1) Ajo është konsideruar se femrat alkolikët më pak se meshkujt.
Edhe 10-15 vjet më parë, një avantazh i rëndësishëm ishte në anën e popullsisë mashkullore (10 pinë meshkuj përbënin grua). Por çdo vit hendeku është duke u pakësuar.


2) Femrat janë më të forta se burrat, sepse ajo është më e lehtë që të përmbahet nga doza të rregullta të alkoolit.
Kjo nuk është kështu. Ka shumë arsye pse një grua fillon të abuzimit të alkoolit. Kryesor i tyre psikologët besojnë mungesën e fillimit të implementimit të grave. Kjo mund të shfaqet në mënyra të ndryshme, për shembull, që një grua kushton veten për rritjen e fëmijëve, shpesh sakrifikojnë interesat e tyre të karrierës. Kur një çift erdhi për ta kthyer dyzet, gruaja pushon të jetë një njeri interesant nga shtypja dhe fillon të pijshëm. Ose, anasjelltas, gruaja e njerëzve të pasur. Ata janë të gjithë njerëzit, fëmijët, shtëpinë e bukur. Por, në raste të tilla njerëzit pothuajse tërësisht i kushton veten për të punuar, ndërsa gruaja e tij fillon të zbatohet për raki.

Si dhe Pirja e grua mund të shtyjë depresionin. Nuk është gjithçka: familja, puna, mendimet shqetësuese, por mos t'i jap gjumë gjatë natës, dhe një gotë alkool para gjumit ndihmon për t'u çlodhur.

3) Një mit sugjeron se alkoolizmi femër është e shërueshme shumë më të vështirë se sa meshkujt. Kjo nuk është kështu. Po, shumica e grave bëhet e varur nga alkooli. Në përgjithësi, megjithatë, mekanizmi i sëmundjes është i njëjtë për të dy gjinitë si mekanizëm barabartë trajtimit. Por gratë rrallë të kthehet në një specialist. Edhe pse në një fazë të avancuar, ajo është gjasa alkoolike (të dy gratë dhe burrat) do të kthehet në një specialist. Gjetja e të vërtetës në alkool, ata ngadalë do të zhytet në të, me mundësinë e një tyanuv tjerëve.

Por eksperienca ka treguar se në qoftë se zonja pijanec është - siç kërkoi ndihmë, ajo nuk është vetëm e lehtë për të hequr qafe të varësisë alkoolit, por edhe të fillojnë të gëzojnë jetën pa alkool. Disa ekspertë madje mësojnë këto zonjat Alkooli dosed një grua të ndjehen qenie njerëzore komplet në të gjitha llojet e festimeve.