Sëmundje e grave në burra


Atë që ajo është - të jetë një njeri vuan nga kanceri i gjirit, lupus dhe osteoporozën?
Në qoftë se ju kurrë nuk kam takuar një njeri me kancer të gjirit (falë Zotit), atëherë Terry MAUTNER do të jetë i lumtur që u njohëm.
"Unë bartin sëmundje si një medalje për guximin, mirë apo emra si ju dëshironi. Më pëlqen që të angazhohen njerëzit në bisedë, sepse ata e gjejnë të pazakontë dhe interesante ", thotë Terry. Terry është intervistuar me telefon dhe nuk ka T-shirt me fjalët "kam mbijetuar", të cilat ai i dha në këtë ngjarje për të mbledhur fonde për pacientët e kancerit të gjirit.


"Jo, nuk e këmishë rozë, ajo Grey," qesh Terry.
Historia MAUTNER duhet të na kujtojnë se për pjesën më të madhe "femër" sëmundja nuk ekziston. Burrat nuk mund të jetë e kancerit ovarian ose kancere të tjera të organeve riprodhuese femra. Kjo është e qartë. Por njerëzit kanë zemrat. Dhe burrat kanë kockat, kështu që ata mund të vuajnë nga osteoporoza. Burrat ndodh edhe depresioni, sindromi i nevrikosur zorrë, lupus dhe sëmundje të lidhura, edhe pse ata shpesh ndodhin në gratë.
Meshkujt mund të përballen me probleme të veçanta, kur ata filluan të zhvillojnë sëmundje, është më tipike për gratë. Burrat nuk janë aq të shpejt të vëreni simptome, ata do të jetë e vështirë për të përballuar me sëmundje. Meshkujt me dëshpërim perceptojnë lajme në lidhje me sëmundjen e "grave".


Ne ofrojmë disa këshilla se si për të përmbushur sëmundje hidnotobto, si një njeri.


Kanceri i gjirit: një burrë në 108 femra


Dhjetë vjet më parë, Terry MAUTNER larguar një cist në gjoksin e majtë, pasi ai përdoret për të, në mënyrë për të zbuluar në tumor. Kur, në vitin 2000, njerëzit gjetën një tumor të ri, muajin e injoruar atë. Gruaja e tij këmbënguli në një kontroll mjekësor. Të premten, Terry shkoi tek mjeku dhe pas tri ditësh ai prerë gjirit.
Zakonisht kanceri i gjirit në meshkujt është tashmë në fazat e vona, thotë George Sledzh, MD, një ekspert mbi kancerin e gjirit. Ai trajtohet MAUTNER pasi ai u diagnostikua me kancer përsëri në vitin 2005. Në fund të fundit, pothuajse askush nuk ka mamohramu apo vetë-provë për praninë e tumoreve. Instituti Kombëtar i Kancerit raporton se nuk ka asnjë informacion në lidhje me rreziqet e kancerit të gjirit në meshkuj.

Në përgjithësi, rezultati i kancerit të gjirit në meshkuj mund të jetë aq i favorshëm sa ai i grave në zbulimin e hershëm të tumoreve. Në trupin e njeriut kanë estrogjenit. Në shumicën e rasteve të kancerit të gjirit mashkull në trup duket receptorin hormon, i cili mund të ndikojë në tumor.
Si rezultat, njerëzit të përgjigjet edhe për drogat që ndalojnë efektin e estrogjenit në zhvillimin e kancerit. Trajtimet tjera të kancerit, të tilla si kirurgji, rrezatimi dhe kimioterapia janë të njëjta për të dy burrat dhe gratë.

Meshkujt janë gjithashtu në rrezik në qoftë se sëmundja u përball në familjen e tyre. Në ato burra të cilët gjenden BRCA2 gjen mutacion rritur 8% e kancerit yyazytsirnist, edhe pse është më pak se 40% femra yyazytsirnist. Meshkujt me mutacion gjen BRCA1 si një pjesë të madhe të kancerit të gjirit yyazytsirnist.
Megjithatë, pasi e dëgjuan diagnoza, burrat nuk marrin komunitetet e tilla mbështetëse si gratë. Kur njerëzit takohen në një klub golfi apo palestër, ata mund të flasim për kancerin e prostatës apo një sulm në zemër, por pak janë të gatshëm për të diskutuar kancerin e gjirit.Lupus? Një njeri nëntë gra


Për shekuj me radhë, mjekët besonin autoalerhichnyh sëmundje tipike vetëm për gratë, thotë Fotyos Kumpuras, mjek, eritematoz specialist. Burrat dhe gratë mund të ndryshojnë nivelet e estrogjenit, i cili ndikon në sistemin imunitar.
Në mesin e të rinjve lupus është veçanërisht e zakonshme në gratë. Në 50 vjet dhe grave të rinj ballafaqohen ende me këtë sëmundje, por njerëzit gjithashtu janë të zënë hapin. Pacientët Kumpurusa - burra kryesisht të moshuar dhe ata janë shumë të shqetësuar në lidhje me sëmundjen e tyre "femër". "Unë kam një pacientë 19-vjeçar me sëmundje autoimune të cilët nuk kujdesen në lidhje me këtë sëmundje. Por burrat 55-vjeçar janë më konservatore, dhe nganjëherë ata bëhen tërhiqet ose të ndjehen të shqetësuar, kur dëgjoi diagnozën ", thotë Kumpuras.

Zakonisht meshkujt rastet më të rënda të sëmundjes se sa gratë, kjo është veçanërisht e vërtetë për të rinjtë. Megjithatë, njerëzit janë në mënyrë adekuate perceptojnë trajtimi dhe rreziku i vdekjes është e njëjtë në të dy burrat dhe gratë.


Osteoporozën: një njeri për të katër gratë


Në qoftë se një njeri mosbesues për diagnozën e osteoporozës, është e qartë, mjeku tha Pamela Taksell. Në qoftë se njohuritë tona për osteoporozën në mesin e femrave janë mjaft të thellë, diçka në lidhje me osteoporozën në burra, ne ende dimë shumë pak.
Në burra, ky problem mund të ndodhë kur reduktohet testosterone, i cili është përgjegjës për zhvillimin e eshtrave. Kjo është një arsye. Nivelet e estrogjenit në rritje mund të jetë gjithashtu një faktor vendimtar në osteoporozën.

Në gjysmën e rasteve mjeku do të thërrasë të shkaktojë humbjen e kockave. Steroid pritjes si kortizon dhe prednisone, të përdorura për trajtimin e sëmundjeve kronike gjithashtu mund të shkaktojë zhvillimin e osteoporozës në meshkuj. Kështu, për trajtimin e kancerit të prostatës, përdoret droga që reduktojnë nivelet testosterone. Pirja e duhanit dhe alkoolit të tepërt mund të jetë shkaku i sëmundjes.
Meshkujt me osteoporozën duhet të merrni testosterone nëse nivelet natyrore të këtij hormoni në trup në njeriun është e ulët dhe nuk kanceri i prostatës. Ju mund të merrni ilaçe që "ndërtuar" të kockave, të miratuar nga Zyra për kontrollin e cilësisë së ushqimeve dhe ilaçeve.Si për të mbijetuar një diagnozë


Psikologu Will Courtney thotë se shumë njerëz të gjeni se trupi i tyre duhet të punojnë si një makinë shkrirë mirë. Sa më shpejt që diçka shkon keq, ata ndjehen më burra të plota. Por njeriu që vënë në një linjë të grave të cilët janë duke pritur për trajtim, vetëm përkeqësohet gjendjen e tyre mendore.
Ne ofrojmë disa këshilla se si të mirë për t'u marrë me një nga këto sëmundje apo sëmundjeve të tjera kronike:Kërko Mbështetje . Zbuloni nëse lokal grupin tuaj mbështetje spital për njerëzit me sëmundje kronike, thotë Courtney. Burrat marrin mbështetje më pak se femrat, ata kanë më pak miq dhe nuk janë një rrjet të tillë të madh social. Njerëzit të cilët nuk kanë mbështetje, jo aq mirë me këtë sëmundje. Ju gjithashtu mund të gjeni grup të posaçëm online. Interneti është një yyazytsirnist madhe të gjetur njerëzit me sëmundje të rralla.

Të bëhet një person i ri . Çdo njeri, herët a vonë të përballen me humbjen e asaj që ai mendon burrin e saj. Muskujt dobësohet, hedh lëng flokët, disa pjesë të trupit nuk punojnë si më parë. Por ashtu si njerëzit filluan të shpenzojnë më shumë kohë për punët e shtëpisë dhe fëmijët e tyre pas shkarkimit, siç është rasti me nevojën e sëmundjes për të gjetur punë të re. Sigurisht, askush nuk dëshiron të jetë në këtë situatë. Burrat të cilët e gjejnë veten të ri, në përgjithësi gëzojnë veten dhe ata mendojnë se jeta e tyre është bërë më pak i kufizuar.

Plan . Nëse dyshoni se sëmundja juaj do të shkaktojë diskutime të vështirë, mendoj që më parë se si për të ruajtur qetësinë. Shëndetin tuaj - të biznesit tuaj. Ju vendosni kujt dhe kur për të folur për sëmundjen e tij.Terry MAUTNER 59 vjeç, ai punon për një kompani farmaceutike gjatë ditës dhe DJ në dasma në kohën e tij të lirë. Ai kurrë nuk hezitoi një mbresë në gjoksin e tij. Tani që Terry mbulohen nga kanceri dhe nuk është i sëmurë për 5 vjet, ai është gjithmonë i lumtur për të ndarë historinë e tyre dhe të shkëmbejnë përvojën time me të tjerët.