Zayed


Shkaku i Zaid mund të jetë mangësi vitamina, sidomos mungesa e vitaminës B2 (riboflavin). Në raste të tilla Zayed shpesh e kombinuar në lëkurë dhe madje edhe pamjen e crusts seborrheic në krahët e hundës dhe pjesë të tjera të fytyrës, djegie dhe skuqje e gjuhës. Pacientët ankohen për dobësi, humbje e oreksit, lodhje.
Në fëmijët, shkaku mund të jetë zakon Zayed shuplaka buzët, të mbajë gojën e objekte të huaja.
Fillimisht, qoshet e buzëve skuqje, pastaj të çara të vogla dhe ndonjëherë erozioni. Sëmundja nuk është absolutisht aq e padëmshme sa mund të duket. Nëse koha nuk kryejnë trajtimin, mund të formojnë crusts dhe madje edhe ulcerat që rrjedh gjak. Në raste të rënda, pacientët të refuzojë për të ngrënë, sepse ato zbulojnë gojën shumë të dhimbshme.


Ku të fillojë? Shërojnë dhëmbë kalbur, të eliminojë faktorët bezdisshëm (gurit, kurora ose protezat rëndomtë). Nëse pini duhan, do të përpiqen për të lënë ose të paktën të kufizojë numrin e cigareve të pira në ditë.
Nëse sëmundja vazhdueshme zakonisht kryhet laborator scraping për të identifikuar agjent shkaktar (kjo mund të jetë steptokok, Stafilokoket ose maja kërpudhave të gjinisë Candida), një test të gjakut për vitaminë B2.
Nëse ka kërpudhat, mjekët rekomandojnë medikamente antifungal (levorin, Nystatin). Për përdorim vajosje 1% -ing erythromycin ose 5% -vu krem ​​të bardhë merkuri oksykort zgjidhje 10% e boraks në glicerinë dhe zaede fungale - nystatynovuyu levorynovuyu ose vaj. Nuk duhet të trajtohet veten. Ilaçet dhe ointments ju të vini një mjek me veçantitë e sëmundjes, ndjeshmërisë individuale të drogës.


Lehtësimi i aplikimit për gjendjen e qoshet e dushkut buzët infuzion apo verr kone, kanë dezinfektues, pronat astringent.
Brenda emërojë vitamina (vitaminë A në zgjidhjen e naftës, vitaminë C, komplekse B), hips shurup, maja mjekësore.
Mundohuni për të pasuruar dietën e perime, fruta, kthehet një të mprehtë, i lagësht, i kripur. Hani më shumë produkte të qumështit. Mish është më i mirë gatuar. Kur ëmbëlsirat fungale kufi.
Për Zayed përsëri nuk ishte rreptësisht ndjekin kërkesat higjienike për kujdesin oral dhe protezat, mbani peshqir ishin gjithmonë të pastër.