Inflamacion i nyjave të gishtave


Inflamacion i nyjave të gishtave mund të zhvillohet në çdo moshë, ajo shkakton siklet jo vetëm dhimbje, por edhe për shkak të duarve dysmotility. Duke pasur parasysh shenjat e zakonshme të sëmundjes së përbashkët janë ndarë në:

 • artrit në të cilën nyje është shkatërrimi i qelqor kërc;

 • artrit, përfshirë inflamacion në indet periarticular, ligaments dhe muskujt e duarve.


 • Shkaqet inflamacion i nyjave të gishtave  Ndër shkaqet e ndryshimeve patologjike në duar:


 • komplikimet që rezultojnë nga sëmundjet infektive dhe të rrugëve të frymëmarrjes, si gripi, fruth i keq, klamidia, tuberkulozi, grykët, etj etj.;

 • karakteristikë metabolike, sidomos për të moshuarit;

 • lëndime të ndryshme të përbashkëta dhe operacionet në to;

 • hipotermi;

 • predispozicion gjenetik.


 • Faktorë të provokuar janë pesha e tepërt, zakone të këqija dhe imunitet të ulët.

  Simptomat e artritit të gishtave


  Simptomat kryesore që shoqërojnë dorën arthritis mëposhtme:

 • dhimbje;

 • ënjtje;

 • ndjesi djegie;

 • ethe;

 • lëvizjet e kufizuara;

 • joints deformim;

 • përtyp në lëvizje në gishta.


 • Për të sugjerojnë zhvillimin e sëmundjeve të caktuara të nyjeve mund të dorëzojnë karakteristikat e mëposhtme:

 • Arthritis ndodhin në një karakteristikë lezione simetrik e nyjeve në të dy duart.

 • Në inflamacion reumatoid artrit ndodh shpesh përbashkët metacarpophalangeal e indeksit dhe gishtat e mesme.

 • Osteoarthritis është i lidhur me zhvillimin e ekonomive të shëmtuar simetrik e joints.

 • Përdhes fillon me gishtin e madh të përbashkët inflamacion, dhe një rritje të dukshme në dhimbje kur sëmundja shfaqet natën.

 • Osteoartriti është e karakterizuar nga rritja dhimbje që rezulton nga stresi fizik.

 • Kur osteomielit ndikon humbjen pranë nyjeve përreth indeve të buta.


 • Trajtimi i artritit së gishtave


  Për trajtimin duhet të kërkoni ndihmë mjekësore. Ekspertët mbi bazën e testeve, X-rrezeve dhe testimin e tjera diagnostikuese do të krijojë një diagnozë të saktë. Trajtimi ka për qëllim lehtësimin e dhimbjeve dhe për të eliminuar shkaqet e sëmundjes.

  Po, përdhes emëruar substanca që kontribuojnë në zgjidhjen e metabolizmit purine në artrit reumatoid përdorimin e drogës hormonale që redukuar inflamimin, artrit përshkruar një kurs i antibiotikëve, kortikosteroidet. Gjithashtu mund të përdoret plotësuese ushqimore, të forcojë strukturën e joints.