Inflamacioni i zorrës së trashë - Simptomet, trajtim


Pezmatimi i zorrë të mëdha të quajtur kolit. Kjo sëmundje është ndër sëmundjet më të zakonshme të zorrëve. Arsyeja kryesore për shfaqjen dhe zhvillimin e kolit është infeksion, të tilla si:

 • keel-bakter;

 • streptokoket;

 • staphylococci;

 • Proteus, dhe më shumë.


 • Sëmundja mund të jetë gjithashtu një komplikim e patologjive të ndryshme.
  Shenjat e sëmundjes
  Simptomet e inflamacion të zorrës së trashë mund të jetë edhe e qartë se pacienti vetë të dukshme dhe të fshehura që mund të shihet vetëm në provim specialist. Kështu, një sinjal i pranisë së kolit akut është diarre, ethe dhe dhimbje të forta në dy pika. Nëse pacientët kanë këto simptoma, atëherë ai duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor. Mjeku, nga ana tjetër, për të konfirmuar diagnozën duhet zbuluar simptomat e fshehura: • formimi i sasive të mëdha të mukusit (në të rëndë - pleh);

 • Muret e kuqe e zorrëve;

 • identifikimin dhe erozioni i mureve;

 • hemorragji të vogla.


 • Nëse sëmundja është e shënuar manifestime të thotë diagnoza të sigurt Doktor "inflamacion i zorrës së trashë" dhe ju cakton trajtim.
  Vlen të përmendet se sëmundja shfaqet papritmas dhe rrallë ndodh si një sëmundje të veçantë dhe shpesh - si mbështetje e sëmundjeve të tjera të zorrëve të vogla dhe stomak sesa kolit shërim komplikuar.

  Si për të trajtuar inflamacion të zorrës së trashë?


  Ne trajtimin e inflamacionit të zorrës së trashë dietë madhe rëndësisë. Opsioni më i favorshëm është ngrënë pesë herë në ditë nuk është një pjesë e madhe, por edhe kjo nuk është e rëndësishme. Kur kolit është një listë shumë e rëndësishme e ushqimeve që janë ngrënë. Shëndetësore negative me sëmundje të ndikojë në produktet e mëposhtme:

 • mish yndyrore (viçi, derri, pule, etj);

 • ushqim të konservuar;

 • Produktet e tymosur mishit;

 • produktet e qumështit;

 • elb dhe grurë kokrra;

 • makarona;

 • fasule;

 • Fruta dhe perime të freskëta;

 • kafe, kakao;

 • sode.


 • Këto produkte janë rreptësisht të ndaluara për t'u përdorur gjatë trajtimit të kolit. Është gjithashtu e rëndësishme që të ketë, numri i kalorive te perdorur nuk kalon shenjën e 2,000 kcal.
  Nëse ka kolit vrull zorrës së trashë, ajo caktoi:

 • antispasmodics (p.sh., por-spa);

 • antikolinergjike (platifillin, atropine dhe kështu me radhë).


 • Për trajtimin e kolitit përdoren gjithashtu mbushje ngrohje dhe fasha që janë aplikuar tek lokalizimin e inflamacionit. Mjeku mund të përshkruajnë:


 • ushtrojnë terapi;

 • masazh;

 • pastrues, nëse ndërprerë zorrës së trashë.