Sëmundjet retinë jashtme


Shtresa e jashtme e epitelit pigmentit retinal paraqitur, dhe brendshme përbëhet nga qeliza neyrosensornыh. Macula - një rajon i retinë, vendosur pranë nervit optik, na lejon të dallojmë detaje të bukura dhe nuancat e objektit. Kryhet furnizimi arterie qendrore e retinës. Në të njëjtën kohë rajoni makular ka enët e veta gjakut dhe kapilarët është mundësuar me choroid.
Arterie retinal Qendrore dhe venë depërtojnë në sy në nervit optik. Sëmundjet e jashtme e retinës janë trajtuar vetëm nga operacioni.Ka shumë sëmundje retinal, më të zakonshme të cilat janë:
• neэkssudatyvnaya formë (të thatë) të lidhura me moshën degjenerimit makular - një sëmundje e pashërueshme e retinë. Karakterizohet nga kursi ngadalë progresive; çon në formimin e scotoma kronike qendrore (humbja e tokës në horizont). Vizioni periferik ndërsa ruhet, dhe pacienti është zakonisht në gjendje të çojë një jetë të pavarur;
• exudative formë (lagur) të lidhura me moshën macular degjenerim - një sëmundje e shkaktuar nga lëngjeve ngopja në macula e sapo subretynalnoyi, enët e brishtë e gjakut prapa retinë. Çon në humbjen e vizionit qendrore. Gjakderdhja e papritur e këtyre anijeve mund të çojë në humbjen e pa dhimbje e vizionit qendrore. Me diagnostikimin në kohë të sëmundjes trajtohen në mënyrë efektive duke përdorur terapi lazer;

- mbyllje (bllokim) venë retinës - në fakt mund të ndodhë në venë qendrore e retinës ose një nga degët e saj. Kjo gjendje është më e zakonshme në pacientët me hipertension dhe glaukoma. Ajo është e ndarë në dy lloje varësi praninë e ishemi (çrregullimeve te qarkullimit).

Në studimit fundus hemorragji janë në formën e gjuhët e flaka. "Pambuku" njolla në retinë është nekroza shkaktuar nga ishemi. Sëmundja shoqërohet me një dobësim të rëndësishme të cilat, megjithatë, mund të merrni më të mirë në disa muaj. Ishemike qendrore bllokimi i venes retinale zakonisht komplikuar nga neovascularization (formimi i ri i enëve të gjakut), i cili, në mungesë të trajtimit të duhur nga ana e koagulimit lazer, e cila mund të çojë në verbëri;

• arterie mbyllje - bllokim e arteries qendrore të retinës shoqëruar nga humbja e papritur pa dhimbje e vizionit. Ky kusht është tipike për të moshuarit dhe zakonisht ndodh kundër trashje përgjithshëm të arterieve apo trombozë.

Kur Shkëputja e retinës është ndarje e plotë ose e pjesshme e shtresës neurosensory gënjyer nën epiteli pigment dhe akumulimin e lëngjeve në mes tyre. Kjo është për shkak të mangësive në zonën periferike të retinës. Kjo gjendje është më e zakonshme në mesin e njerëzve që vuajnë nga miopi. Ai mund të paraprihet nga flashes e dritës dhe lundrues para syve turbullt tij. Kur retinë ophthalmoscopy është pamja e pabarabartë pak gri dhe zgjatet në tejdukshëm.


Detashment retinal trajtohet me kirurgji. Subretynalnaya derdhur të lëngshme dhe retinë dot "ngjitur" në shell proteina e syrit duke përdorur kryopeksyy (ekspozimit të ftohtë) ose lazer. Diabeti është i lidhur me pamundësinë e pankreasit për të prodhuar insulinë të mjaftueshme. Kur sëmundja prek enët e vogla të gjakut të syrit, e cila rezulton në vizionin reduktuar.

Ekzistojnë tri lloje të Outdoor diabetik retinopathy:
• Historiku (neprolyferatyv Islands) retinopati karakterizohet nga dribnokrapkovymy individuale mykroanevryzm me hemorragji të vogla;

• Outdoor makulopatyya diabetik edemë makular shoqëruar me depozitat exudative shkak të ishemi;
• retinopathy diabetik proliferative, lidhur me formimin e enëve të reja të gjakut në fundus, duke përfshirë mungesën e trajtimit të duhur me lazer terapi mund të zhvillohet gjakderdhje masive.