Mëlçia e Sëmundjeve
Mëlçia - është gjëndër e madhe në trupin e njeriut që kryen mbi 500 funksione të ndryshme, ajo është e vendosur në sektor të sipërme të djathtë. Vlerat e mëlçisë në jetën e njeriut është e madhe, të zëvendësojë ose riprodhuar funksionon aparati apo mjete të tjera nuk është ende e mundur.
Mëlçisë prodhon biliare dhe glycogen, është përfshirë në formimin e gjakut dhe limfatike, kjo është një laborator komplekse biokimike të trupit dhe vendoseni procese të rëndësishme metabolike, si dhe proceset e neutralizimin e substancave toksike që hyjnë me gjak.


Gjaku dyqane të mëlçisë quajtur për shkak se ajo është përgjegjëse për ruajtjen e gjakut, përbërjen e saj dhe sistemin e koagulimit dhe rregullon kolychestvo.Ona saj prodhon biologjikisht substanca aktive të nevojshme në sistem për shkëmbimin e vazhdueshëm të trupit vetë-rinovimin, si dhe për të rritur shumë funksione të trupit.
Është e qartë se një kompleks dhe multi-organ i tillë të prirur numër të madh të sëmundjeve që lidhen me shkeljen e ndonjë prej funksioneve 500 të njohura sot. Sëmundja më i shpeshtë inflamatore e mëlçisë - hepatitis që janë kronik dhe akut. Në formën akute të pyetjes inflamacion nëse sëmundja zgjat më pak se gjashtë muaj, nëse procesi inflamator nuk arriti të fitojë në gjashtë muaj - nuk thonë asgjë për formën kronike të sëmundjes. Hepatiti është më shpesh shkaktohet nga viruset e ndryshme sot janë gjashtë lloje të hepatitit viral A, B, C, D, E dhe G.

Hepatiti A dhe E, të cilat infeksioni ndodh enterally (me gojë), ndryshojnë nga format e tjera të hepatitit viral nga fakti se ka forma kronike e sëmundjes. Forma të tjera të hepatitit viral është shumë e rrezikshme - infeksioni i tyre është parenterale - nga e gjakut (transfuzionit të gjakut të ndotur, injeksione të shiringave sterile) apo gjatë marrëdhënieve seksuale.
Pasojat më të rënda të mundshme të hepatitit është tranzicioni në formën e sëmundjes kronike, të cilat mund të shkaktojë zhvillimin e cirroza ose transformimit malinje e indeve infektuar. Nëse hepatit kronik është e vështirë, por e mundshme kurë, cerozë mëlçisë shërim apo kanceri prekur - jo. Pra, nuk do të vonojë fillimin e trajtimit, është më mirë për të parë një mjek në kohën kur një terapi mund të, nëse jo plotësisht të kuruar sëmundje, atëherë të paktën të ndaluar, ose në mënyrë të konsiderueshme ngadalshëm procesin inflamator dhe për të zvogëluar rrezikun e komplikimeve të rrezikshme.