Sëmundjet e sistemit kardiovaskular


Sistemin kardiovaskular - një sëmundje që ndikojnë në komponentë të ndryshëm të sistemit të qarkullimit të gjakut. Ato janë shkaku kryesor i vdekjes, sa më shumë njerëz po vdesin në të gjithë botën për asnjë arsye tjetër! Prandaj është shumë e rëndësishme të dini se për shkak të asaj që shfaqen sëmundje të tilla, simptomat dhe trajtimet e tyre.
Çfarë është sëmundja e zemrës?
Sipas të dhënave të sëmundjeve të sistemit kardiovaskular, sëmundjet më të zakonshme të këtij grupi janë:

 • sëmundje e trurit - një sëmundje që ndikojnë në enët e gjakut që kalimi i gjakut në tru;


 • sëmundje të lindura të zemrës - gabime të ndryshme të lindura të strukturës së zemrës;

 • sëmundje koronare të zemrës - sëmundje e gjakut të sosudykov të ndryshme që sigurojnë rrjedhjen normale të gjakut në muskujt e zemrës;

 • sëmundje reumatike të zemrës - sëmundje të valvulave të zemrës dhe muskujve, e cila ndodh si rezultat i sulmit reumatike;

 • Sëmundje periferike arterial - sëmundje që prek enët e gjakut që ofrojnë gjakut gjymtyrët e njeriut;

 • venë të thellë trombozë - formimi i clots gjakut venat e këmbëve (ata mund të udhëtojnë në zemër ose në mushkëri).


 • Gjithashtu sëmundjet kryesore të sistemit kardiovaskular konsiderohen goditje dhe sulme të zemrës që ndodhin nëpër enët represioni parandalon rrjedhjen normale të gjakut në tru, ose zemrën e njeriut.

  Shkaqet dhe simptomat e sistemit kardiovaskular


  Shkakton të sëmundjeve të sistemit kardiovaskular janë shumë të ndryshme. Pamja e tyre të çon:

 • jetese palëvizshëm;

 • stresi mprehtë dhe të madhe emocionale;

 • trashje;

 • stresi;

 • pirja e duhanit;

 • predispozicion gjenetik;

 • alkoolit.


 • Karakteristikat kryesore të sëmundjeve të sistemit kardiovaskular jane:

 • Dhimbje të ndryshme në gjoks. Dhimbja mund të jetë një të nxehtë, të gjatë dhe të mprehtë dhe të ketë një kohëzgjatje të shkurtër dhe të jetë budalla. Shumë shpesh pamjen e Sëmundjet dhimbje, mu në dorën e majtë, e sipërme dhe të ulët mbrapa dhe zonën e qafës.

 • Rrahje zemre e fortë. Sigurisht, rrahje zemre mund të rritet me fiznahruzok tepruar apo gjatë eksitim emocional, por shpesh ndjenja përçarje e zemrës thotë se njerëzit janë sëmundjet e sistemit kardiovaskular.

 • Gulçim. Ajo oprovozhdaet sëmundje të zemrës e fazat e para të sëmundjes. Zakonisht ajo është më e fortë gjatë natës.

 • Edemë. Pamja e tyre provokon rritjen e presionit ne capillaries (venoz). Më të bymehet këmbë kyçin e këmbës, por pacientët shtrirë lëngun grumbullohet në kryqe dhe të ulët mbrapa.

 • Zbehje apo cianozë. Këto simptomat e sëmundjeve të sistemit kardiovaskular shfaqet në vasospasm, dështimi i zemrës dhe sëmundje të rëndë reumatike zemrës.

 • Marramendje dhe dhimbje në kokë. Këto simptome shpesh shoqërojnë sëmundjen këtë grup për shkak se truri nuk merr vëllimin e nevojshëm të gjakut të pacientit.


 • Diagnoza dhe trajtimi i sëmundjeve kardiovaskulare
  Diagnoza e sëmundjeve të sistemit kardiovaskular shpesh kryhet duke përdorur procedura të tilla si:

 • elektrokardiogramë;

 • Monitorimi Holter;

 • ndjekja ditore e presionit të gjakut;

 • Testi tredmil;

 • echocardiogram;

 • Studim ultratinguj përmes ezofag ose në sipërfaqen e gjoksit.


 • Përveç kësaj, pacientët mund të caktohet një analizë të përgjithshme të gjakut dhe urinës teste, testet biokimike të gjakut, bacteriuria urinës, sheqerit në gjak apo hormoneve tiroide.

  Trajtimi është absolutisht gjitha sëmundjet e sistemit kardiovaskular është e angazhuar kardiolog. Te mjeku duhet të konsultohen me shfaqjen e shenjave të vogël të sëmundjeve të zemrës apo enëve, si tipar i tyre i përbashkët është progresive.