Një rreth vicioz i bulimia


Bulimia prek deri në 4% të të gjitha vajzat adoleshente dhe gratë e reja. Përbashkët për të gjithë pacientët me bulimia - periudha e dieting, kapjen palestër, vizitojnë sallonet masazh, vrapim, interspersed me periudhat e lakmi dhe përtacisë. Në periudhat e vajzës aktive duke luftuar përpiqen të bëhen të përsosur, sepse kjo është absolutisht i bindur se peshon shumë, figura e saj "rozzhyrila", "i shëmtuar", Qorton dhe urren veten për të. Në një moment tensioni arrin kulmin dhe bulimia pacientët "prishet" - "kap" ankthi dhe vetë-urrejtje.Në kohën e kësaj përçarje, njerëzit që vuajnë nga bulimia ndjeheni një dëshirë papërmbajtshëm për ushqim. Në momente të tilla, dëshira është aq e madhe që ata nuk mendojnë për pasojat - ata vetëm hanë, hani shumë, aq shumë sa që ndjenja pasi të hahet shumë në siklet. Kjo shurdhim në stomak, palpitations, djersitje, dobësi, derisa ai humbi vetëdijen, sleepiness dhe shurdhim të gjithë trupin. Dhe më e rëndësishmja - Na vjen keq në lidhje me bërë, prokuroria vetë në mungesë të vullnetit, vetë fajit. Si rezultat i gjithë kësaj - vendimit: për të pastruar stomakun, duke shkaktuar të vjella dhe një tjetër premtim veten "Kurrë më nuk do të bëjë këtu tani për herë të fundit!"

Kjo përpjekje për të kompensuar overeating dhe bulimia pacientët samosozhalenye nuk zgjidh asnjë nga problemet. Të vjella është as gjysma e pengon thithjen e ushqyesve - në fakt bulimia sëmurë mund të hajë deri në 2 kg ushqim në një ulur"! Gjysma mësuar më shumë se e mjaftueshme për të lulëzojnë! Pas nxiti artificialisht vjella përsëri ndjenjën e urisë. Përsëri fillon duke luftuar vetë - një thirrje papërmbajtshëm për të ngrënë dhe turp për dëshirën e tij. Përveç kësaj, ambienti acid i stomakut shkatërron smaltin e dhëmbëve, shkel microflora e ezofagut dhe gojë - kjo çon në probleme serioze me traktin e tretjes e bulimia pacientit. Ndjenjë "stomak të uritur të çon në më shumë overeating, e cila, nga ana tjetër, për më shumë të vjella.I tillë "një rreth vicioz" bën bulymyka ndjehen të pafuqishëm, "Shtyrë në një kurth". Duke u përpjekur për të luftuar këtë, disa vajza, pacientët Bulimia, duke u përpjekur për të humbur peshë përdorimit diuretics dhe laxatives. Si rezultat i këtyre eksperimenteve janë shtuar për problemet bulimia me veshkat dhe zorrët, si dhe problemin e peshë të tepërt mbetet.
Si për të thyer jashtë këtij rrethi? Përpjekjet e Pavarur asgjë plumb, miqtë këshilla dhe të afërmit "Merrni veten së bashku " - A nuk vlen. Dhe si për të treguar të vërtetën - kjo është aq e turpshme? Mënyra më optimale - për të parë një specialist. Bulimia nuk po zhvillon çdo grua - kështu që ju keni diçka që i dha sëmundja një shans për të provuar veten e tyre. Ç'është kjo? Karakteristikat e metabolizmit, profilin hormonal, mungesa e vitaminave? Të gjitha këto shkaqe të mundshme. Por shkaku kryesor i bulimia - identitetit, perceptimin e tyre dhe në botë, veçanërisht arsimit dhe përgjigje ndaj stresit dhe problemeve. Dhe të merren me të - terapisti tuaj problemit. Vetëm në praninë e rrjedhës individuale psikoterapi e trajtimit mund me sukses të zgjidhë problemin e të ushqyerit, peshë të tepërt, dhe më e rëndësishmja - të fitojë besimin në vetvete dhe unike e tyre. Pas të gjitha, ju - unike!