Ku janë shami


Për fat të keq, shumica e njerëzve janë të prirur për ftohjet dhe vuajnë nga sëmundje disa herë në vit. Shpesh një pjesë përbërëse e çdo hundë është e ftohtë, e cila na e sjellë një shumë probleme, parehati.
"Ku janë shami dhe ku bën undead?" - Këto çështje janë me interes për shumë. Sot, mjekët kanë formuluar një numër të shkaqeve të shami dhe të ftohtë.
Çfarë është shami?
Grykë (shkencërisht - "mukusit të hundës") të prodhuara në zgavrën e hundës njeriut. Grykë të luajë një rol të rëndësishëm në trupin e njeriut. Funksioni i tyre është për të mbrojtur ajrore tona. Sistemi i frymëmarrjes prodhon shami njeriun për të mbrojtur mushkëritë nga dehidratim dhe pluhuri.


Grykë e përbërë nga uji, kripë dhe proteina mucin, përmes të cilit hundë është e trashë. Ajo mukusit hundës na mbron nga bakteret dhe viruset e rrezikshme.
Një ditë njeri mukozen hundës i aftë për të prodhuar 10-100 ml mukusit hundës.

Shkaqet e përbashkët shami të ftohtë dhe


Shkaku kryesor i shami është hipotermi. Virusi i zakonshëm i ftohtë më shpesh sulmon personin gjatë motit të ftohtë. Ky fakt arriti të sjellë shumë shkencëtarë, përmes hulumtimeve dhe eksperimente me grupe të mëdha të njerëzve.

Një tjetër shkak i shami është një reaksion alergjik. Nën ndikimin e alergjen mukozës prodhon më shumë proteina që, nga ana tjetër, të krijuar shtresë mbrojtëse më të dendura. Nën ndikimin e proteinave lagështi Mucin mund të rritet në mënyrë të konsiderueshme në madhësi, sepse shami është shumë më tepër.
Në mënyrë të ngjashme, numri i ftohjet shami. Në këtë rast, një prodhim i madh i proteinave të nevojshme për të luftuar virusin. Mukusit hundës është prodhuar vazhdimisht dhe kryerjen e funksionit të tij, pason. Ky fakt është përgjigje në pyetjen pse rrjedhin hundë.

Pse është shami e gjelbër?


Të mukusit hundës me ngjyra mund të përcaktojë llojin dhe fazën e sëmundjeve të njeriut. Grykë mund të jetë transparent, të verdhë, ngjyrë kafe dhe të gjelbër.
Shami të gjelbër thotë se sëmundje të kandidojë. Shpesh shami të gjelbër sugjerojnë bronkit ose pneumoni. Kur trupi është i infektuar me një virus, sistemi imunitar prodhon substanca të veçanta për të luftuar sëmundjen. Këto substanca kanë mukusit të hundës gjelbër.
Shfaqja e shami të gjelbër tregon se trupi lufton virusin. Për të luftuar në mënyrë efektive duhet të jetë e ngrohtë dhe të marrë mjaft e lëngjeve. Gjithashtu, një organizëm i dobësuar gjatë kësaj periudhe duhet vitamina të plotë, të pasur ushqimore.

Pse shami e verdhë?


Shami të verdhë dhe kafe shpesh ndodhin në njerëzit që pinë duhan. Kur injektuar në sistemin e frymëmarrjes, nikotina është depozituar në mukusit dhe shami njollat ​​nga një ngjyrë të verdhë.
Nëse hundë verdhë ishin të drejta të pinë duhan, ata mund të tregojë praninë e sëmundjes së rëndë në trup, ndoshta edhe kancer. Në këtë rast ju duhet të kërkoni mjek emergjence apo Laura.
Si për të kuruar një kullojnë hundët?
Tani që ju e dini pse ka shami, ju lehtë mund të shpëtoj të këtij telashe kryen disa udhëzime të thjeshta:


  • në mënyrë që të zvogëlojë prodhimin e nozzles, duhet të marrë ilaçe të veçantë - drogë protyvozastoynыe ose antihistamines;

  • pastrimi i rregullt i lagësht në dhomë. Ajri i lagësht promovon lëngëzim dhe shami lëngshëm shkon më shpejt;

  • vыsmarkyvatsya rregullisht.


  • Është shumë më e lehtë për të parandaluar ftohjet dhe shami, duke respektuar rregullat e higjienës personale dhe mënyrë jetese të shëndetshme. Nëse gjatë ftohtë kapelë veshin sezon dhe nuk mbiftohem, atëherë nuk ka të ftohtë nuk mund të kapërcejë.