Shëndetshëm vëlla motër të sëmurë


Nëse një prej fëmijëve është i sëmurë rëndë, familja e gjithë vëmendja është drejtuar vetëm në atë Nëpërmjet javëve të gjata dhe muajt në Shtëpinë e fëmijës, që e shoqëronte me procedurat e kujdesit intensiv, prindërit harrojnë se vëllezërit e motrat e fëmijëve të sëmurë ndihen të braktisur dhe të harruar.
Ata gjithashtu kanë nevojë për ndihmë për të mësuar të merren me emocionet e tyre dhe të drejtojë ata në një kurs paqësor.


Ndjenja e shkëputjes


Vëllezër dhe motra fëmijë të sëmurë shpesh ndjehen të izoluar nga prindërit e tyre. Ka disa mënyra për të dhënë një ndjenjë të përkatësisë dhe dobia:

Le vëlla ose motër për të marrë pjesë në kujdesin në shtëpi për një fëmijë të sëmurë, të marrë atë me vete në spital. Mendoni për atë që një fëmijë i shëndetshëm mund të ndihmojë jashtë shtëpisë, por kjo nuk do të imponojë një prind të ngjashme rol. Ai ka nevojë për një të thjeshtë, mosha e përshtatshme e detyrave që duhet të kryhen në mënyrë të vazhdueshme në mënyrë rutinore. Pra, vëlla ose motër do të ndjeni nevojën e saj.
Nëse rregullat e spitalit vizituar fëmijët nuk mund të, i pyet ata për të nxjerrë ose të bëjë kartat për një vëlla të sëmurë apo motër. Kërkojuni atyre për të mbledhur sendet personale të fëmijës, të tilla si lodra ose libra për të marrë në spital.

Përgjigjuni pyetjeve një fëmijë të shëndetshëm. Shpjegoni situatën atyre nën moshën, me ndershmëri, në mënyrë specifike dhe në detaje (por nuk japin më shumë informacion se të kërkojnë një fëmijë). Pa marrë parasysh se çfarë përpjekje janë duke punuar prindërit për të mbrojtur fëmijët nga realiteti mizor, më shpejt ose më vonë vëllezërit e motrat e pacientit të kuptojnë se nuk është diçka e çuditshme dhe shqetësuese. Pra, pyetjet nuk mund të shmanget. Prindërit shpesh mirë-kuptim shmanget për t'iu përgjigjur pyetjeve të fëmijëve, duke rritur ndjenjën e boshllëkut në mes të anëtarëve të familjes.

Njohin ekzistencën e marrëdhënieve të ngushta mes fëmijëve. Kur familja është duke përjetuar sëmundje serioze ose vdekjen e një fëmije, vëllai i shëndetshëm apo motra duket e rëndësishme që jo vetëm marrëdhëniet midis prindërve dhe një fëmijë të sëmurë. Megjithatë, ky është një gabim i madh. Fëmijët u rrit së bashku dhe ishin miq grindur për shkak humbur kontaktet çdo të shtypura. Nëse familja do të mbijetojë vdekjen e një fëmije, ekspertët rekomandojnë jo vetëm prindërit, por edhe vëllezërit dhe motrat të mbajtur diçka që kujton të vdekurit, të tilla si një lodër të preferuar, një foto apo produkt.


Ndjenja e fajit


Ndjenja e tjetërsimit, sigurisht, të çon në xhelozi. Vëllezër dhe motra madje mund të dëshirojnë vdekjen e fëmijë të sëmurë. Pastaj, në qoftë se gjendja e tij nuk përmirësohet ose përparon, ata do të ndjehen pendim dhe madje edhe e konsiderojnë veten fajtor.

Fëmijë të moshës tre në gjashtë vjet janë veçanërisht të pambrojtur për këtë ndjenjë shkatërruese. Ata sinqerisht besojnë se ideja e tyre ka fuqinë për të dëmtuar të tjerët.
Jo vetëm ata mund të besojnë se dëshirat e tyre kanë çuar në përkeqësimin e vëllait ose motrës, por e konsiderojnë sëmundje një të dashur si një ndëshkim për disa pampering dhe fajit. Fëmijët e kësaj moshe është arsyetim mjaft logjike: "Dje mora lodër pa kërkuar vëllain e tij, dhe tani ajo ishte më keq. Është faji im. "

Prindërit mund të kapërcejë ndjenjat që çojnë në xhelozi dhe vetë-Fshikullimi, vetëm dashuri dhe vëmendje. Fëmijët kanë nevojë për të shpjeguar se çfarë reagimi i tyre është krejt normale. Ju gjithashtu duhet të frymëzojë fëmijët, sidomos foshnjat tre në gjashtë vjet, ata nuk kanë asgjë të bëjë me sëmundjen e vëllait apo motrës së tij, ata nuk përkeqësohet forcë.


Dëshira për jetë normale


Shumica e fëmijëve thjesht dëshironi të merrni përsëri në jetën normale. Prindërit duhet të përpiqet të gjitha mjetet për të ruajtur rrugën e zakonshme. Fëmijët e shëndoshë ende duhet të shkojnë në shkollë, të ngrënë dhe të shkoni në shtrat në kohën e zakonshme, të argëtohen, në qoftë se nuk i zënë punët e shtëpisë dhe mësime.

Prindërit do të duhet të marr mbështetjen e anëtarëve të familjes dhe miqtë për të siguruar një normale fëmijë të shëndetshëm të jetës. Në asnjë rast nuk mund të sigurojë vetë fëmijës, shpresonte se të gjitha format pa pabazë të jashtëm dhe mund të çojë në pasoja tragjike.
Kur fëmijët janë të detyruar të largohen zonës së tyre rehati për të vizituar vëllain e sëmurë apo motër ose drejtuar një problem serioz, ata duhet të lejohen të kthehen në shtëpi në kërkesë.
Për shembull, në qoftë se fëmijët duan për të vizituar një vëlla apo motër në spital, ata duhet të jenë të shoqëruar nga një i rritur i cili do të marrë djemtë nga shtëpia dhe të marrë në shtëpi si ata do të flasin. Jo vetëm prindërit mund të përmbushë këtë rol, mund të ndihmojnë të afërmit dhe miqtë.

Në varrimin e vëllait të tij të vdekur fëmijën apo motër duhet të jenë të rriturit të cilët do të çojnë ato në kohën e duhur.
Prindërit mund të mërzitur se një fëmijë i shëndetshëm nuk duan të ulen pranë shtratit ose duke i kërkuar në shtëpi gjatë shërbimit përkujtimor. Por një sjellje e tillë është një reagim normal dhe jo një shfaqje e indiferencës nga ana e tij. Fëmijët nuk janë në gjendje të kuptojnë plotësisht ngjarje e trishtuar, pasojat dhe ndjenjat e të rriturve e saj. Ata ende nuk kanë përvojë të mjaftueshme të jetës, në dritën e të cilave mund të jetë për të vlerësuar se çfarë po ndodh. Për shkak se fëmijët kanë tendencë për të shmangur të errët, të kthehet në jetën normale.

Ndonjëherë djema gjejnë dëshirën të ngjashme për të vazhduar që të angazhohen në raste të zakonshme, kur prindërit përpiqen të shkaktojnë atyre bisedë serioze. Për shembull, pas babait apo nënës shpjeguar vëllain e diagnozës, të shëndetshëm poprosytsya fëmijës shëtitje. Kjo përgjigje nuk do të thotë se ai nuk ka kapur ose nuk e kuptojnë, mbi të gjitha, ai përpiqet për të shpëtuar nga mendimet që shkaktojnë dhimbje dhe frikë. Ekspertët këshillojnë kërkesën e fëmijës dhe për të marrë pjesë në lojëra fëmijën.


Sjellja e parazgjedhur vëllezërit e motrat e fëmijë të sëmurëStuhia e emocioneve që lindin gjatë sëmundjes së vëllait dhe motrës së tij, mund të shkaktojë dhimbje pothuajse fizike. Prindërit të rëndësishme për të i kushtoj vëmendje për një sjellje të tillë të fëmijës së tyre të shëndetshme, ata tregojnë probleme serioze psikologjike.
Moshë:
Fëmijët mund të dëshironi të kthehet në fazat e mëparshme të zhvillimit, duke rezultuar në urinim të pakontrolluar, gjiri gishtit, dëshira për të fjetur në shtratin e prindërve.
6-9 vjet:Nightmares
Agresion
Lojërat Rënda
Duke u përpjekur që të luajë rolin e një pacienti apo një anëtar i familjes së të ndjerit

Konfuzion në sayazykaznachenni tij: "Tani unë jam vëllai më i vjetër apo ende do të thotë?"9-12 vjet:Probleme në sjellje ose shenjë shkollor të lidhura
Agresion
Zakonet e vjetra Disclaimer
Një ndryshim i rëndësishëm në peshë dhe të hahet çrregullime të
Mendime vetëvrasjejeTeens:Zemërim
Ndjenja e fajit
Speed ​​Dial ose humbje peshe
Drogës dhe alkoolit abuzimi
Mosbindja ndaj prindërve të luftuar për pavarësinë e tyre, ndërsa prindërit, në të kundërtën, mund të mbajë më shumë fëmijë.

Mendimet e vetëvrasjes

Si terapi paliativ ndihmon vëllezërit dhe motrat të shëndetshme?


Edhe pse kjo praktikë nuk është shumë e zakonshme, por disa spitale janë grupe të organizuara, të cilat kanë për qëllim stabilizimin e një fëmije të shëndetshëm, të përballur me një vëlla të rëndë të sëmundjes apo motër.
Ekspertët e tillë individualisht ndihmojë çdo fëmijë. Ata bëjnë më të lehtë për të identifikuar nevojat e vëllezërve dhe motrave të shëndetshme, të mësojnë ata për të diskutuar tema të pakëndshme, dhe gjithashtu të tregojë prindërve se si për t'iu përgjigjur pyetjeve të pakëndshme fëmijët. Ekspertë në këtë fushë do të përgatisë fëmijë të shëndetshëm mendërisht për të vizituar në spital, të shpjegojë natyrën e procedurave dhe diagnoza vëlla apo motër të, dërgoni ankthin dhe fëmijën dhimbje në drejtim krijuese: art apo sport.

Me lejen prindërore specialistët e kujdesit paliativ për vëllezërit e motrat e shëndetshme mund të punojnë së bashku me personelin e shkollës. Ata shpesh insistojnë se mësuesit janë të vetëdijshëm për këtë problem. Në këtë rast, ata mund të parandaluar efektet negative psikologjike të studentit.
Sëmundje kronike ose të rrezikshme për jetën e një fëmije sjell shumë përgjegjësi të reja për prindërit. Por ju nuk mund të përqëndrohen në vetëm një fëmijë. Kohë të vështira duhet për të kapërcyer së bashku.