Dhëmbë të shëndetshëm dhe ura dentare


Ura dentare deri në emrin e saj, pasi ajo lidh boshllëqet formuar në mes të dhëmbëve.
Ura përbëhet nga dy kurora për dhëmbët mbështetëse çdo anë lëshimet dhe dhëmb të rreme (dhëmbët) mes tyre. Të dy dhëmb - mbështetjen e dhëmbëve. Dhëmbë të rremë - Ura kurorë të ndërmjetëm (ose pontik), ata janë bërë prej ari, lidhjeve, porcelani ose metalike komponimet. Ura dentare janë mbajtur të shëndetshëm dhëmbët ose implantet.


Cilat janë avantazhet e ura dentare?


Urat mund të:Rivendosur një buzëqeshje të shëndetshme dhe të bukur


Rotate aftësinë për të bëj plotësisht
Forma Mbështetje personi
Në mënyrë të barabartë të shpërndarë ngarkesën e përtypjes, duke zëvendësuar dhëmbët e humbur
Parandaluar ndryshim dhëmbët e mbetur

Çfarë lloje të urave dentare në dispozicion?


Ka tre lloje kryesore të ura dentare:Urat tradicionale. Në këtë rast, të bëjë një kurorë për dhëmb apo implant në çdo anë, dhe hendeku është vendosur urë ndërmjetëm kurorë. Ura Tradicionale - lloji më të popullarizuara të urës dentare që bërë zakonisht prej metali qeramike ose prodhim gresi.

Qytetet e konsol mbështet dhëmb tekst apo dhëmbët vetëm në njërën anë.
Qytetet ngjitës - Kjo protezat me një komplot që simulon një pjesë të hirit, e cila është bërë prej plastike. Të gjitha komponentët janë të fiksuara në një kornizë të bërë nga metali.

Si për të vënë një urë dentare?


Gjatë vizitës së parë dentisti do të përgatisë abutments (dhëmbët këmbë). Trajnimi përfshin mbështetjen dhëmbë bluarje dhëmbët pastrohen e smalt në dhëmbë që mund të veshin kurorën. Tjetra është ngulit e dhëmbëve tuaj në të cilën një laborator dentar dhe do të bëhen pontik ura dhe kurora. Dentisti do të vënë një urë të përkohshme për dhëmbët tuaj dhe mishrat nuk janë dëmtuar.


Gjatë vizitës së dytë ura e përkohshme do të hiqet dhe të vënë ura të reja të përhershme. Ajo mund të marrë disa vizita te dentisti për të kontrolluar kornizë dhe të kafshoj. Numri i vizitave të përsëritura shumë individuale. Nëse ura të përhershme dentare, dentisti mund të forcojë atë me anë të forcimi materiale vetëm përkohësisht, për disa javë. Është e nevojshme për të siguruar se ura është instaluar siç duhet. Pas 2 javësh e qyteteve të krijuar tashmë dhe fikse përgjithmonë.


Sa është instalimi i një ure dentare?Kostoja e instalimit të një urë dentare varet se ku jetoni dhe llojin e urës. Disa të sigurimit nuk mund të mbulojnë koston e shërbimeve dentare.


Cilat janë ura dentare?


Ura dentare mund të jetë nga 5 deri 15 vjet dhe edhe më gjatë. Me kujdesin e duhur, qytetet me gojë mund të zgjasë mbi 10 vjet.


Ajo do të jetë problematike është me një urë dentare?


Në fakt, zëvendësimi i mungon urës së dhëmbëve duhet të lehtësojë procesin e të ngrënit. Por deri sa të mësohemi me ura dentare, të përpiqen për të ngrënë ushqime të buta të prerë në copa të vogla.Do ura dentare për atë që unë them?


Kur dhëmbët nuk e bëni, atëherë ka probleme me të folurit e qartë, sepse ura dentare, në të kundërtën, do të ju ndihmojë që të flasin si duhet.


Si për t'u kujdesur për një urë të dhëmbëve?


Është e rëndësishme për të mbajtur një gjendje të shëndetshme të dhëmbëve të tyre. Kushti dhe jetës së urës është shumë e varur në dhëmbë përreth. Për të parandaluar prishjen e dhëmbëve dhe sëmundje çamçakëz, lahen dhëmbët tuaj dy herë në ditë dhe të përdorin pe për të pastruar dhëmbët. Dentisti juaj ose hygienist mund të tregojë se si duhet të lahen dhëmbët tuaj dhe përdorni pe. Është gjithashtu e rëndësishme për të vëzhguar dietë e duhur dhe të shëndetshme.