Instituti i njohur i sëmundjeve të syrit Helmholcit


Në vitin 2013, ky institucion i famshëm ishte 113 vjet. Në muret e saj u mblodhën më shumë se tridhjetë e tetë MD, njëzet profesorë dhe nëntëdhjetë kandidatët. Instituti Shtetëror Rus i sëmundjeve të syrit. Helmholcit përcaktuar kryesisht lindjen dhe zhvillimin e oftalmologjisë ruse. Ministria e Shëndetësisë, ky është institucioni kryesor në drejtim të oftalmologjisë. Përveç kësaj, ai është koordinatori kryesor i departamenteve kërkimore shkencore të universiteteve kryesore mjekësore e syrit. Ky institut ka rreth një mijë njerëz. Ajo ka një potencial shumë të fortë shkencore. Institucioni është i ndarë në pesëdhjetë e shtatë divizione: klinike, hulumtim dhe mbështetje. Është Instituti dhe ndihma emergjente e parë, e cila operon rreth orën. Vitin e kaluar në këtë departament ndihmuar më shumë se njëzet mijë njerëz. Edhe në thellësitë e institutit është poliklinikë-konsultative departamenti fëmijëve dhe të rriturve. Ajo u vizitua nga më shumë se dyqind mijë pacientë. Përveç kësaj, Instituti i sëmundjeve të syrit. Helmholcit ka gjashtë spitale me më shumë se treqind shtretër. Më shumë se dhjetë mijë njerëz në vit marrin ndihmë Specialistët e Institutit. Për diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve që lidhen me vizion, përdor pajisje moderne teknike, implantet dhe ilaçe me cilësi të lartë, si prodhimi vendas dhe të huaj.


Në departamente mjekësi plastike dhe rindërtues dhe traumatologji, u hap një unik fatkeqësitë Medical Center, me titull "Mbrojtja". Kjo qendër marrin ndihmë njerëzve të prekur nga fatkeqësitë, katastrofat natyrore, aksidenteve apo sulmeve terroriste. Një rëndësi të madhe në muret e institutit ka oftalmologjisë pediatrik. Shkencëtarët e Institutit personalisht shpenzuar një sasi të madhe të kërkimit, të zhvilluara të reja, deri tani nuk zbatohen në praktikë ndërkombëtare, metodat e kirurgjisë të sëmundjeve të syrit. Të gjitha këto zhvillime janë me vlera të mëdha për botën mjekësore shkencore dhe praktike. Instituti Helmholcit i sëmundjeve të syrit është themeluar në spital veshur ndërsa shkencëtarët emrin vëllezërit A. dhe V. Alexeev. Ky spital gëzuar popullaritet të pashembullt në mesin e popullatës. Kjo ishte Spitali i pari i komunës okulisti në kryeqytet. Kjo strukturë mjekësore ndihmuar në çdo familje të varfër, krejtësisht falas. Dhe vetëm të shpërndarë ilaçe falas. Spitali i parë përbëhej nga disa ndërtesa. Një ndërtesë shërbeu si spital, i dyti ishte menduar për akomodimin e stafit dhe e treta ishte vendosur mënjanë për nevojat e familjes. Në ato ditë, stafi ishte i përbërë nga katër mjekë të specializuar në sëmundjet e syrit, drejtori (ose, siç quhet tani mjeku kokë) dhe tridhjetë njerëz të mbështesë stafin. Pavarësisht nga një numër kaq të vogël të të punësuarve, tre vjet të shërbimit (1900-1903) ka qenë më shumë se 150.000 vizita, prodhuar më shumë se pesëqind mijë transaksione janë trajtuar në spital më shumë se tre mijë pacientëve. Përfshira spital në buxhetin e qytetit dhe me kosto të qytetit në njëzet e pesëmijë kubitë rubla në vit. Ajo ishte në këtë objektit filluan operacionet dijetar i talentuar dhe një okulist shquar Michael I. Auerbach. Ajo ishte e pandryshuar dhe spitali i dashur shefi mjek nga 1903 deri 1944. Nëna akademik ka punuar në disa mure spital në ditën e fundit të jetës së tij. Në verën e vitit 1952 në Institutin është themeluar bust Averbaha, si një shenjë mirënjohjeje të thellë për aktivitetin e shkëlqyer mjekësor dhe përkushtimin ndaj mjekësisë. Deri më sot, Instituti ka formuar nga laboratorë të ndryshme dhe departamenteve që përmbushin plotësisht natyrën shumëfunksional të biznesit: - traumatologji; - Proteza okulare; - Kirurgji rindërtues; - Patologjia e optike nervore dhe retinën; - Kirurgjia plastike; - Glaukoma; - Patologjisë e syrit ne fëmijët; - Alergjike dhe sëmundjet ngjitëse e syrit; - Radiologjia; - Oftalmoonkologii; - Reflexology; - Sy korrigjim Kontakt; - Trajtimet fizike dhe homeopati; - Terapia Rrezatimi; - Rreze-X; - Laborator ultratinguj; - Virologjisë dhe Imunologjisë; - Biokimi dhe Pathophysiology; - Patohystolohyya; - Fiziologjia klinike. Forcat kryesore në Institutin e Kërkimeve Helmholcit e sëmundjeve të syrit u përqendrua në studimin e sëmundjeve të syrit me vlerë globale sociale. Kjo zhvillimet unike shkencore dhe praktike. Stafi janë duke u përpjekur për të zgjidhur, para së gjithash, problemi është i lidhur direkt me vizion të ulët dhe verbëri. Të gjitha rezultatet e institucioneve kërkimore patentuar. Absolutisht të gjitha shpikjet, si dhe modelet e përdorimit qenë arritja më e madhe dhe e nevojshme në të gjithë botën. Një njohje globale mund të konfirmojë medalje të ndryshme dhe diplomat e marra për zhvillimin e teknologjisë moderne. Shkencëtarët nga stafi i Institutit të Kërkimeve rregullisht marrin pjesë në simpoziume dhe kongrese ndërkombëtare, cituar në Angli, Francë, Gjermani, Suedi, Zvicër, SHBA, Japoni, Kanada dhe shumë vende të tjera të botës. Në mënyrë të ngjashme, punonjës shkencor i Institutit, ka theksuar në mënyrë të përsëritur çmime, urdhra dhe medalje nivel shtetëror, si në kohërat sovjetike, dhe në moderne. I gjithë stafi i këtij institucioni është shumë i përfshirë në punën e kompanisë All serioze syrit dhe shkencëtarëve kryesorë dhe praktikë janë Zyra dhe Bordi i kompanisë.