Ndryshimi i gjëndër tiroide në të moshuarit


Në vendin tonë, një fenomen mjaft i zakonshëm i ndryshimit në tiroide gjëndër në burra të moshuar që shkakton sëmundje. Kjo buron nga mjedisi, dietë të varfër dhe mënyrën e jetesës i sëmurë. Sipas statistikave të kësaj grupmoshe incidenca e pjesës hypothyroidism është 6%, hyperthyroidism - 2%.

Shumica shkelje të tiroide ndodh në gratë dhe rreziku rritet në mënyrë të konsiderueshme me moshën. Kursi dhe manifestimet klinike të sëmundjes tiroide në të moshuarit nuk ka shprehur në mënyrë të qartë si në të rinjtë. Simptomat më të zakonshme të shenjave të sëmundjes tiroide atribuohet plakjes. Ky tipar i komplikon shumë diagnoza në kohë dhe trajtim emërimin e duhur. Për të sqaruar diagnozën duhet të kryejë analiza dhe kërkime të nevojshme. Nëse dyshoni se një shkelje të funksionit të tiroides duhet të jetë që të konsultoheni me një specialist endokrinolog.
Trajtimi i kancerit tiroide në të moshuarit duhet të kryhet menjëherë në faktin e zbulimit, ndryshe pasojat mund të jenë të pakthyeshme.


Pas zbulimit të hypothyroidism ose hyperthyroidism moshuarit trajtim të menjëhershëm mund të mos jetë e nevojshme, në mungesë uyazyka goiter tepër të zgjeruar. Mjekim tiroide duhet të kryhet me moshën e pacientëve të shëndetit në përgjithësi. Kur manifestim i ndonjë përkeqësim apo komplikime, trajtimi duhet të ndërpritet.


Ndryshimi i gjëndër tiroide - hypothyroidism

Hypothyroidism - një sindrom ndodh kur trazirat në funksionimin e gjëndrës tiroide, ku ka ndërprerje të prodhimit të tiroides hormonet e kancerit. Për shkak se këto hormone kanë një ndikim të drejtpërdrejtë në rritjen dhe zhvillimin e trupit të njeriut dhe të shumicës së proceseve brendaqelizore, mungesa e ndarjes së gjëndrës tiroide çon në çrregullime të ndryshme në trup.

Hypothyroidism është fillor, të mesëm dhe periferike. Në njerëz të moshuar nuk është shpesh një hypothyroidism primar. Ajo është shkaktuar nga prania e moshës lidhur me ndryshimet në funksionin e qelizave dhe strukturën e tiroide direkt. Fakti që gjëndrës tiroide, si dhe organe të tjera, përfundimisht atrophies dhe pushon për të shërbyer nivelin e duhur dhe me cilësi të duhur. Ky sindrom ndodh shpesh gjatë menopauzës. Përveç kësaj, ajo promovon daljen e kirurgjisë, e cila ishte për shkak të reduktuar në masë të kancerit, si dhe terapi rrezatimi, të përdorura në gjëndrën tiroide. Gjithashtu, përdorimi i zgjatur i jodit që përmban drogë në shumë raste shërben si një shtysë për shfaqjen e hypothyroidism.


Hypothyroidism është treguar si më poshtë:
- ulje në konsumin e oksigjenit dhe, rrjedhimisht, hipotermi,
- të ulet në masë të muskujve dhe pamjen e anemisë,
- rritje e kolesterolit, etj ..

Hypothyroidism mund të zbulojë simptomat e sëmundjes:
- reduktuar kapacitetin e punës, nuk ka lodhje, të qenët i përgjumur dhe migrenë zgjatur
- Pacientët vazhdimisht ngrirjes, përveç ata vërejtur humbjen e flokëve, tharje dhe lëkurë lëkurë,
- shpesh coarsens zërin e tij, nuk ka lëvizje letargji dhe gjuhë, dhe aftësia reduktuar për të mësuar përmendësh,

- format drejtimin vërejtur ndryshime në formën e qafës,
- Hypothyroidism gjithashtu ndikon në sistemin kardiovaskular dhe traktin gastrointestinal, sistemit nervor qendror vuan, dhe të tjerët.


Për trajtimin e hypothyroidism Levothyroxine përdorur me rritje graduale në dozë. Trupi i të moshuarit keq mëson barnave të reja dhe më pak efektive lufton kanë probleme, kështu që Levothyroxine duhet të përdorni kujdes të madh, nën mbikëqyrjen e vazhdueshme mjekësore.

Ndryshimi i gjëndër tiroide - hyperthyroidismHyperthyroidism në kontrast, hypothyroidism është karakterizuar nga një rritje lirimin e hormoneve tiroide. Ky sindrom është parë më shpesh në pacientët me goiter shpërndarë toksike, sëmundje Bezedovoy dhe sëmundjes Graves. Quhet tensioni ajo dhe lodhje.

Simptomat:
- diarre zgjatur,
- ngritjen e temperaturës në 38 gradë me kursim atë për një kohë të gjatë,
- dridhje në trup, duke përfshirë edhe shtrëngimi i duarve dhe sytë,
- kalit, depresioni,
- një rritje të mprehtë në oreks,

- migrena,
- rritur presionin e gjakut, rrahje zemre të shpejtë,
- humbje peshe
- fryrë sytë, ndërsa praktikisht jo keq.


Për trajtim të përshkruara drogës që reduktojnë aktivitetin e gjëndrës tiroide.

Për pacientët e moshuar tretman me ilaqe që përmbajnë jod duhet të administrohet me kujdes për të shmangur efektet anësore dhe komplikimet.


Me disponueshmërinë në indet e tumoreve tiroide me gunga ose cysts, kryer teste të veçanta, me ultratinguj, testeve laboratorike, të cilat e lejojnë për të sqaruar natyrën e formimit të tyre, madhësinë e saktë, kusht, nevojë për ndërhyrje kirurgjikale. Metodat moderne dhe teknikat e të ju lejojnë për të hequr cysts dhe nodules tiroide pa dhimbje, në afat të shkurtër, të uyazyka që janë gjetur sëmundje të caktuara.Trajtimi i kancerit tiroide përdorur mjetet juridike popullore dhe metodave të përshtatshme për të moshuarit, si dhe të jetë e mundur. Përdorimi i mjeteve juridike popullore ka një efekt të butë terapeutik. Trajtimi i mjeteve juridike popullore mund të kryhet si një proces të pavarur, dhe përveç barnave medicinale të përshkruara nga mjeku juaj. Çdo ndryshim në gjëndrën tiroide ka përshtatur dhe të trajtohen nën specialist mbikëqyrje mjekësore. Gjithmonë konsultoheni me mjekun tuaj në lidhje me mundësinë e mjeteve juridike popullore dhe metodave.