Staphylococcus aureus në zorrë


Siç e dini, zorrët - habitatin e baktereve të ndryshme. Disa prej tyre janë shumë të dobishme për shëndetin dhe imunitetin e njeriut, ndërsa të tjerët janë patogjenë dhe mund të shkaktojnë sëmundje dhe kalbje proceset e rrezikshme. Aureus Staphylococcus në zorrë me kolonitë e tij aktive edukate lëshojnë enterotoksinë dëmshme që provokojnë kushte të rënda të tilla si dehje dhe lloje të ndryshme të inflamacionit.

Aureus Staphylococcus në zorrë - SimptomatNë mënyrë tipike, periudha e inkubacionit pas infeksionit ky lloj i baktereve është jo më shumë se një ditë, kështu që simptomat e para mund të shfaqen brenda 5-6 orë.

Me aureus olotystыy në zorrë ka simptomat e mëposhtme:

 • dispepsia, stools lirshme shprehur, dhe të kërkojnë për të banjë shumë shpesh (deri në 10 herë në ditë), dhe konsistenca e mases i holluar me ujë të mbeturinave është e përzier me mukozë dhe madje edhe gjak;

 • dhimbje të mprehtë intensive në rajon epigastrike dhe bark poshtë;

 • të përzier, të vjella;

 • parë skuqje pelenë;

 • ethe të vlerave të ulëta;

 • Dobësimi i trupit, lodhje.


 • Trajtimi i Staphylococcus aureus në zorrë


  Duhet të theksohet se format buta të sëmundjes, ajo nuk është subjekt i trajtimit të veçantë, pasi sistemi imunitar është në gjendje për të përballuar vetëm me të. Fakti që Staphylococcus aureus në zorrë - sundimit nëse shuma e saj nuk kalon 10 në 4 gradë mikroorganizmave në horizont. Me një rritje të lehtë në këtë tregues masa konsiderohen jopraktike mjekësore.
  Në raste të tjera, përqendrimet e larta të baktereve dhe riprodhim i tyre aktiv treguar trajtim me antibiotikë, bakterofagut veçantë, probiotics dhe prebiotics. Terapia ka për qëllim të ndalojë kolonizimin e zorrëve duke mikroorganizmave patogjene dhe korrigjimin e bilancit microflora.

  Staphylococcus aureus - antibiotikët


  Deri tani debati u zhvilluar nxehtë në komunitetin mjekësor, është koncepti i dysbiosis justifikuar dhe nëse antibiotikët kundër Staphylococcus aureus si një metodë efektive e trajtimit. Megjithatë, një mjet shumë efektiv kundër kësaj sëmundjeje ende nuk është identifikuar. Një pengesë e rëndësishme është se antibiotikët nuk është vetëm të eliminuar florës patogjene, por edhe bakteret e dobishme, duke prishur ekuilibrin.
  Para së gjithash, zhvillimi i regimens trajtimit zbuluar në studimet laboratorike Staphylococcus aureus stol testuar për ndjeshmërisë ndaj antibiotikëve. Kjo është e domosdoshme për shkak se mendimi i konsideruar përfundimisht prodhimin e baktereve rezistente ndaj drogës, dhe pastaj hiqni atë të bëhet shumë më e vështirë. Pastaj, në përputhje me analizën, droga më efektive përdorur normën e së paku 7-10 ditë.

  Këtu janë antibiotikët e përdorur në staphylococci artë:

 • penicilinat semisynthetic, metatsylyn të tilla;

 • cefalosporinat 1 dhe 2 brezat (cefuroxime, tsefoksytyn);

 • linezolid;

 • vankomicine;

 • Biseptol;

 • fuzidin-;

 • azithromycin.


 • Në të dy rastet, në të njëjtën kohë me antibiotikë terapi duhet të jetë për të rivendosur microflora normale zorrëve. Pra obligim kurse të gjata të prebiotics dhe probiotics, dhe rekomandoi respektimin e rreptë të një dietë të veçantë.

  Aktualisht, shumica e gastroenterologe duke u përpjekur për të përdorur antibiotikë vetëm në raste ekstreme. Në vend të kësaj, të bacteriofaget preferuar, të ndaluar rritjen e kolonive të Staphylococcus aureus dhe mbështetur kultivimin e mikroorganizmave të dobishme.