Zyasovuyemo brinjë pse i lënduar në pjesën e prapme


Ajo duket vetëm dje ende çdo gjë ishte në rregull, asgjë shqetësuar, dhe zgjohen në mëngjes, ballafaquar papritmas me ndjesi të paqarta dhe jashtëzakonisht të dhimbshme pas, diku nën brinjë. Si për të kuptuar të vërtetë shkakton dhimbje? Për të filluar për të gjetur se çfarë është nën brinjë prapa. Pra, i pari çiftëzohet organi - veshkën. Ka një numër të sëmundjeve të cilat janë të prekura në të njëjtën kohë dy veshkat. Ajo ishte atëherë dhe mund të ketë dhimbje në të dy anët. Për më tepër, në kundërshtim me besimin popullor, veshkat nuk janë në pjesën e pasme, pranë kryqe, dhe fikse pothuajse menjëherë nën brinjë. Veshka e drejtë është pak më e lartë se të majtë. Kjo është për shkak të veçantive të furnizimit me gjak të organeve. Në lezioneve shpërndara të sistemit renal mund të ketë dhimbjen. Me qëllim që të përcaktohet nëse shkaku është i veshkave, duhet të paktën të kalojë urinën për analizë. Atëherë ne mund të përcaktojë me saktësi jo vetëm natyrën e plagë, por peshën e ndryshimeve. Përveç kësaj, është e këshillueshme që t'i nënshtrohen ultratinguj e veshkave. Në këtë rast, të gjitha ndryshimet do të jenë të dukshme në trup, pafundësinë e procesit patologjike. Por në shtëpi, ju mund të përdorni një metodë të thjeshtë, huazuar nga mjekët për të përcaktuar të paktën një burim i dhimbjes. Ju duhet të pyesni dikë nga të afërmit e vuri dorën e tij në fushën e projektimit të një prej veshkave dhe të dorës së dytë, i ngjeshur në një grusht butësisht trokasin në anën e parë. Nëse problemi ende qëndron në veshkat, ajo menjëherë të përgjigjet dhimbje. Ajo duhet të bëhet edhe në anën tjetër. Në praktikën klinike, kjo metodë quhet përkufizim simptomë Pasternatskogo. Në rast të një rezultat pozitiv, ajo është relativisht e sigurt të them se burimi i dhimbjes - veshkave.


Përfshirja bilaterale renale është vërejtur shpesh në sëmundje të tilla si nefrit. Të tjera glomerulonefriti emrin e saj - kjo tregon qartë vendin e "dështimit" në aparatin e veshkave. Në këtë klubochkovыy sëmundjes gjithmonë vuan makinë veshkave - glomeruli. Shkaku më i zakonshëm i sëmundjes është mikrobet dhe viruset e ndryshme, por më shpesh - grupi Streptococcus hemolitik A. Sëmundja mund të ndodhë për herë të parë pas angina fundit, grykët akute, faringjit. Të kontribuojë në zhvillimin e sëmundjeve stresit të shpeshta, hipotermi, puna në ajër të lagësht dhe të ftohtë. Kjo sëmundje duhet domosdoshmërisht të trajtohen, ajo vetëm nuk është dhe mund të çojë në komplikacione të situatës. Kur dhimbje njëanshëm lezion veshkave, respektivisht, do mbizotëron në pjesën e inflamacionit. Atëherë një person mund të ankohen për dhimbje në brinjë e plagë. Të shkaktojë dhimbje të njëanshme në veshka mund të bëhet një sulm i dhimbje barku i veshkave, për shembull, një ndryshim në trup gur parenchyma. Në këtë rast, të marrë qetësues, ju lutem dhe droga të relaksoheni muskujt e butë dhe të mirë të ndihmuar trajtimin e ujit të ngrohtë apo të ngrohta në këtë fushë. Dhimbje prapa të djathtë nën brinjë mund të shkaktohet nga sëmundje të mëlçisë. Duhet të theksohet se të mëlçisë është shumë "i durueshëm" dhe trupi i qëndrueshëm fillon të lënduar dhe vetëm në raste ekstreme. Megjithatë, ka disa sëmundje në të cilat ka dhimbje në mëlçi pa shkatërrimin e madh të hepatocytes. Në këtë rast, dhimbja është shkaktuar nga një rritje të mprehtë në hyperextension trupit dhe kapsulë të saj. Është thënë se të mëlçisë - organi më i madh në trupin e njeriut dhe të zënë të gjithë zonën në kuadratin e djathtë e sipërme. Përveç kësaj, mëlçisë fshikëz e tëmthit direkt ngjitur dhe proceset inflamatore në të ka edhe dhimbje. Nganjëherë ata janë në mënyrë intensive që mund të japin dhimbje prapa drejtë. Varianti më i zakonshëm i dhimbje të tillë - dhimbje barku hepatike me bllokimin e gurit kanal biliare zakonshme. Së bashku me këtë simptomë zakonisht të jetë i pranishëm dhe të tjera simptomat që tregojnë për sëmundje të mëlçisë. Kjo mund të jenë të përzier, shije të hidhur në gojë, belching i keq, çrregullimet e kryesues, në drejtim të dobësimit dhe konstipacionit. Një tjetër simptomë mjaft të zakonshme është subikterychnist (yellowing) të lëkurës dhe sclera. Për të arrestuar dhimbje në kuadratin e sipërm të djathtë lidhur me dhimbje barku hepatike, droga antispasmodic duhet të miratojë. Kitara la e sipërme është në shpretkë. Në proceset inflamatore në të, pasi mund të ketë dhimbje, në disa raste radiating në pjesën e prapme. Në këtë rast, vetëm një mjek mund të krijojnë shkaktojnë parehati e vërtetë, sepse faktori dëshirore mund të jetë se disa infeksione (p.sh. mononukleoza virale) dhe trauma. Në kufizimin e rrënjë kurrizore nervore nyzhnehrudnoho edhe dhemb nën brinjë prapa. Megjithatë, në këtë rast, dhimbja është e ndryshme. Kjo zakonisht nuk është akut, e përbërë vetëm kur ndryshon pozicionin e trupit, anim, i kthyeshëm. Ndonjëherë ajo është e konvulsiv. Në mënyrë tipike, dhimbja është e lokalizuar vetëm në një vend dhe mund të marrë rrjedhën e rrënjës nervore në, për shembull, në mollaqe dhe kofshë, dhe nganjëherë shtrihet në këmbë. Në pozicionin e shtrirë në shpinë, me të ngritura apo të kërrusur këmbën e dëmit, dhimbje zakonisht subsides. Arsye, i cili mund të jetë një dhimbje nën brinjë shumë, por shpesh ata janë të shkaktuara nga lezione e njërit prej organeve të vendosura në këtë zonë, të tilla si mëlçisë ose shpretkës.