Implantet dentare nën anestezi të përgjithshme


Shumë prej nesh gjatë gjithë jetës u përball me humbjen e një ose më shumë dhëmbë, dhe për shumë nuk ishte vetëm një moment i keq, dhe një lajm shokues. Ne kemi dëgjuar të gjithë se dhëmbët e humbur mund të restaurohen Pas marrjes urë apo proteza pajisje, siç është quajtur dentistë.
Por në sqarimin detajet e procedurës presim asnjë zbulimet më pak të frikshme - rezulton, ajo do të duhet të prerë dhëmbët krejt ftohtë ngjitur shëndetshme. Implantet dentare nën anestezi të përgjithshme mund të jetë një zbulim i vërtetë për ju - pa ndjenja çdo manipulim të mjekut dhe nuk ndikojnë në dhëmbë të shëndetshëm mund të rivendosur humbur, dhe me një garanci për të qëndruar.Gjithashtu përdorimi implantet nën anestezi të përgjithshme është e nevojshme, në qoftë se ju nuk ka dhëmbë ekstreme anësore dhe të përdorin një protezë lëvizshëm asnjë dëshirë. Nën anestezi të përgjithshme të ndjeheni absolutisht asgjë, nuk ka efekte sëmurë ose manipulimet e kryera nga mjeku juaj, ju do të fle. Shumë janë të shqetësuar në lidhje me këtë çështje - në vend se të anestezi të përgjithshme do të sjellin dëm për shëndetin? Ju duhet të kuptoni se mjekësia nuk është statike, dhe mjetet e përdorura për këtë procedurë është vazhdimisht duke u përmirësuar, droga moderne anestezike janë shumë të efektshme, ato mund të përdoren në sasi të vogla, dhe në këtë mënyrë excreted shpejt nga trupi i njeriut.

Kur ne flasim për implantet, kjo ka kuptim për të përdorur implantimin afat - në vend të një dhëmbi të humbur në kockave nofulla metalike instaluar implant. Ky produkt i teknologjisë së lartë bërë nga titan shkallë të lartë të pastrimit, do të shërbejë si një "rrënjë" artificiale, në të cilën ju do të bëjë dhëmbin re. Dhëmbi është bërë në bazë të implantit, të quajtur "kurorë" duket e njëjtë si të shëndetshëm fqinje, dhe kjo është shumë e qëndrueshme, ai nuk është i prirur për shkatërrim dëme dhëmbëve.


E habitshme është fakti i mundësisë së restaurimit dhëmbët me implant edhe në mungesë të tyre. Dhe kështu që një marrëveshje e madhe në gojë toleruar relativisht e lehtë, për shkak se ajo është kryer nën anestezi të përgjithshme. Njerëzit të cilët kanë humbur të gjithë dhëmbët e tyre, të detyruar për të përdorur protezat lëvizshëm. Përdorimi i tyre është i lidhur me vështirësi të mëdha, të folurit ndërprerë, dhe nuk ka asnjë mënyrë për të përtyp ushqimin solid. Ndonjëherë ne duhet të përdorni një zam të veçantë. Get dhëmbë të plotë për të ndihmuar plotësisht të gëzojnë jetën përsëri, në këtë situatë, ju mund të përdorni vetëm transplantim.

Implantet dentare mund të duket i ri dhe krejtësisht të pashkelur, por ajo nuk është. Implantet e para janë instaluar dhe pacientët kanë qenë prej kohësh përdoret në mes të qepallave. Edhe atëherë kryer operacionin e parë, e cila lejoi njerëzit të merrni dhëmbët e reja pa kthyer fqinjët. E gjithë kjo kohë dentistë nuk ishin në vend, duke studiuar në detaje karakteristikat dhe intricacies ngulitje ishin shpikur dhe përdorur dhjetra implantet reja, testuar metoda të ndryshme të instalimit. Në ditët e sotme ju mund pa frikë të përdorin këtë teknikë nuk duhet të jetë frikë nga vështirësitë, sepse sipas statistikave 92 për qind e implantet instaluar shërbyer dhjetë vjet ose më shumë.


Në qoftë se të marrin në konsideratë më në detaje se si ta instaloni implant, ka disa faza. Së pari ju ende duhet të kontaktoni klinikën - një maksimum që është e nevojshme nga ju. Pas shqyrtimit të kujdesshëm ofron lloje të ndryshme të implantet dhe kurora, që do të përdoret në rastin tuaj. Pas kësaj, ju do të ofrohet një test të gjakut. Mund të kërkojë konsultime të mjekëve, ka disa sëmundje mund të komplikojë transplantim.

Pas sqarimin e të gjitha detajet dhe studim të plotë do të jetë një operacion nën anestezi të përgjithshme do të bëhet vrima në eshtra, të cilat do të instalohet dhe implantet. Përafërsisht 3-6 muaj implantet do të jetë "pryzhyvatysya" duhet të jetë lidhje të besueshme me kocka. Kjo është mjekët afat konsiderojnë më të favorshme. Pas kësaj do të bëhen direkt në dhëmbët e kurora të reja. Zakonisht ata janë bërë nga materiali metal-- të besueshme dhe të provuar të dhëmbëve. Dentisti juaj do të jetë në gjendje për të bërë dhëmbët të reja pikërisht të njëjtën formë dhe ngjyra është e nevojshme. Dallimi në mes dhëmbëve artificial dhe të vërtetë do të jetë aq i vogël që ata nuk mund të dallojë askush, përveç një specialist.


Mos kini frikë nga asgjë të re, sidomos në verifikimin kthehet provuar gjatë - teknikat e avancuara implantimin mund t'ju ndihmojnë në shumë situata. Pyetni pyetje dentistin e tij - ai do të përgjigjet.