Imuniteti Jo shëndetësor pa imunitet


Imuniteti - një sistem të mbrojtjes. Për të mësuar se si për të ruajtur dhe për të forcuar sistemin imunitar të reporterit të fëmijëve "NGA" tha mjeku shefi qendrën mjekësore Imunologjia dhe Allergology Tatiana Suzdal dhe fëmijëve allergist immunologist Natalia Myhacheva


- Nëse fëmija është shpesh i sëmurë, atëherë ai ka shkelur e imunitetit?


- Sistemin imun është formuar në fazën e zhvillimit fetusit, ajo është e gjatë periudhës perinatale. Njeriu është i lindur me sistemet imun të papjekur, formimi i tij përfundimtar ndodh në para pesë apo gjashtë vjet të jetës e, "nga syri" nuk ka asgjë për të përcaktuar, imunopatologji mund të themelohet vetëm pas studimeve relevante laboratorike dhe bisedës me mjekun-immunologist.
- Por sot shumë prindër dyshuar fëmija i tij i dobësuar imuniteti, sidomos pas trajtimit me antibiotikë.


- Është e qartë se ilaçet duhet të caktojë pediatrin e fëmijës, dhe nuk mund të themi me siguri se ndonjë ilaç të shtypur sistemin imunitar, disa, në të kundërtën, të stimulojë. Megjithatë, e njohur zyrtarisht si të sigurta për fëmijët sulfonamides (byseptola mostër) ose disa barnave hormonale mund seriozisht "nallane" trupi.


- Le të fillojmë nga formimi i imunitetit. Pse duhet të frikësohen nënën shtatzënë?- Nuk zbulojnë Amerikën nëse themi se ju duhet të jetë frikë nga infeksionet virale që mund të depërtojnë pengesë placentar dhe ndikojnë në zhvillimin e fetusit. Tradicionalisht, edhe pse se nuk ka prova shkencore se frutave agrume, çokollatë, mish, mjaltë, arra, vezë mund të shkaktojë një reaksion alergjik në fetus. Por pak e dinë se ngjyrosje të verdhë ushqim, të cilat mbulojnë "i padëmshëm" "vitaminky" ose tableta, dhe të gjitha llojet e preservatives ndikim negativ në sistemin imunitar të fëmijës. Negativisht ndikojnë rreze frutash (kur një grua basking lumtur në diell, dhe dielli ne kemi një shumë aktive) dhe elektromagnetike (kur nëna shtatzënë deri në muajt e fundit të shtatzënisë kalon orë të gjata në kompjuter) ndikimit. Jo për të përmendur industrive të rrezikshme, me bojra, ngjyra, perde dhe një tymit të duhanit me gaz - toksina gjithmonë merrni për të fetusit. Ajo ndikon vetëm të jashtme, por ka edhe viruse që jetojnë brenda trupit. Edhe para se ata të kenë një fëmijë, një grua e dëshirueshme shqyrtuar dhe për të marrë trajtim mjekësor nga infeksionet që mund të manifestojnë kohë të gjatë: herpes simplex, malaria, infeksion cytomegalovirus, toxoplasmosis, rubeolës. Në këtë rast çmimi nuk është i krahasueshëm me shpenzimet e mëparshme të studimit të mëtejshme për trajtimin e fëmijës.
- Dhe kjo ndikon pozitivisht në sistemin imunitar të fëmijës?


- Well, natyrisht, gji. "Ata artificiale" Fëmijët fillimisht dobët, kryesisht për shkak të përbërjes së formulës foshnjore - jo vetëm që përzierjet jo-amtare proteina fëmijë, kështu që është pothuajse e pamundur për të dosed siç duhet. Këta fëmijë, ne vazhdimisht theksojmë apo alergji, apo mangësi imune. Çdo nënë duhet të dini se në vitet e para të jetës thjesht nuk mund të jetë i shëndetshëm: ai nuk është i formuar plotësisht imunitet menjëherë pas lindjes, ai bie në një mjedis armiqësor nga e cila ai vazhdimisht ka për të luftuar, dhe kjo do të dëmtojë. Por në qoftë se një fëmijë në tre vitet e para të kopshtit praktikisht nuk ka keq, është duke shkaktuar immunologists serioze shqetësim - kështu që ai ishte i izoluar nga jeta, dhe ai "auknetsya" sëmundje më vonë më të rënda dhe komplikime pas tyre. Fëmija sapo kanë nevojë për trajnim sistemin imunitar, një tjetër gjë që sëmundjet e fëmijëve nuk duhet të zgjasë gjatë dhe kanë "tufë lulesh" komplikime të mëtejshme. Normalisht, nëse një fëmijë është i sëmurë 5-6 herë në vit. Por në qoftë se sëmundja është vonuar 14 apo më shumë ditë, kjo është një përgjigje e papërshtatshme të sistemit imunitar dhe është e këshillueshme që të konsultoheni me një mjek dhe immunologist, ose në pubertet proces mund të rezultojë në sëmundje kronike, të tilla si ne festojmë adoleshentët artrit reumatoid, leucemia apo të kuqe eritematoz.- Shumë prindër sot nga fiksohem ose me keq për të organizuar tërheqjen e vaksinimeve fëmijë, cili është mendimi juaj për këtë?


- Studimet serioze kanë treguar se vaksinimi në fakt stimuluar sistemin imunitar, një tjetër gjë është se në kohën e fëmijës së administratës duhet të jetë plotësisht i shëndetshëm! Nuk është një ligj federal "RRETH vaksinimit"E cila shkakton një rëndësi të veçantë për ymmunokomprometyrovannыm fëmijët (imunitet), të cilët, pas vaksinimit mund të ketë komplikacione të rënda deri në vdekje. Rastësisht, vërtetuar shkencërisht se BCG vaksinimi (TB), ndër të tjera, pengon reaksione alergjike në trupin e fëmijës.- Viruset sot rrethojnë fëmijët tanë?


- Pakëndshme të thirrur, por megjithatë shpesh toxoplasmosis, infeksion citomegalovirusit, herpes, sëmundjet fungale, duke përfshirë veneriane edhe nën maskën e SARS zakonshëm (grykët, bronkit, rinitit, tracheitis, etj) mund të fshehin mononucleosis jashtëzakonisht të rrezikshme infektive. Infeksioni zgjidh në qelizat në mucous, mëlçisë dhe mund të çojë në imunitetit në përgjithësi. Një sëmundje mund të shkaktojnë zhvillimin e gripit normal, kështu që një stres përjetuar nga fëmija për shkak të dështimit në shkollë ose në marrëdhëniet me prindërit. Një fëmijë i tillë do të dëmtojë gjithmonë - sistemi i tij imunitar është në tension të vazhdueshëm. Dhe një pediatër është i detyruar t'i dërgojnë fëmijët e tilla të testeve laboratorike dhe më pas në immunologist. Fizio-immunologist do të përshkruajnë një program të trajtimit, i cili në disa raste zgjat një muaj - këtu dhe fizioterapi dhe medikamente Por ka një kapur - Imunologjia në shkollat ​​tona mjekësore nuk mësojnë, dhe pediatri qarkut shpesh nuk e dinë se fëmija e nevojshme një vizitë në immunologist . Ato trajtojnë pasojat e viteve, pa hyrë në shkaqet e sëmundjes. Rastësisht, në vitet e fundit, fëmijët kishin të tilla "rritur" infeksion, si sindromi i lodhjes kronike, e cila ndikon në sistemin imunitar, muskulor, nervor.- Çfarë mendoni për shtojcave ushqimore për të rritur imunitetin?


- Është e papranueshme që të përdorin pamatur e tyre, veçanërisht në ushqim për fëmijë! Deri kohët e fundit besohej se bimët - është e mirë dhe kimi - e keqe. Ndoshta vetëm të rekomandojë aditivëve një komponent, për shembull, një alga, një barishte ose një tjetër baktereve të dobishme - atëherë mjeku, duke e ditur veprimin e saj, mund të parashikojnë efekt. Nuk është një përzierje e substancave potencialisht të rrezikshme, të cilat së bashku japin rezultate të paparashikueshme.