Tumor nekroze faktor inhibitor redukton rrezikun e infarkt miokardi ne psoriasis


Lowry Fran (Fran Lowry) tërhoqi vëmendjen për faktin se një analizë retrospektive e një bazë të dhënash të madhe tregon efikasitetin e trajtimit të frenues të rënda psoriasis të nekrozë tumor faktorit alfa (frenues TNF-?). Sipas Yashin Wu (Wu Jashin) të Kalifornisë Medical Center pas trajtimit reduktuar rrezikun e infarkt miokardi. Dr Wu prezantoi rezultatet e hulumtimit në 69 dermatologists Kongresin amerikan.
Psoriasis është sëmundjet më të zakonshme të lëkurës kronike në Shtetet e Bashkuara. Sipas Dr Wu, në mbarë botën nga kjo sëmundje prek 2-3% të popullsisë. Studimet e fundit vuri në dukje një rritje të rrezikut kardiovaskular (kardiovaskular) sëmundje në të gjithë pacientët me psoriasis, duke përfshirë edhe infarkt miokardi dhe goditje në tru.


Në studimin e tij, Dr. Wu dhe kolegët e hetuar efektet e trajtimit frenues TNF-? Psoriasis mbi incidencën e sëmundjeve kardiovaskulare në krahasim me pacientët që marrin regimens tjera të trajtimit.
Ne kemi përdorur të dhënat nga Spitali Kaiser në Kaliforni për një periudhë të përhershme nga janari 2004 deri në dhjetor 2008. Grupi i përgjithshëm përbëhej nga 21 081 pacientë, në mesin e tyre 48% ishin meshkuj, mosha mesatare e pacientëve ishte 50 vjet. Pacientët janë monitoruar deri më 30 nëntor 2010, theks i infarkt miokardi. Çdo pacient ka qenë nën mbikëqyrjen e një mesatare 3.6 vjet. Në mesin e grupit të studimit 22% e pacientëve të vuajtur nga diabeti tip 2, më shumë se gjysma vuajnë nga yndyra metabolike (kolesterolit të lartë të gjakut) dhe hipertensionit, më pak se gjysma vuajtur nga artriti psoriatic. Hulumtuesit vuri në dukje se trajtimi me inhibitorët e TNF-? në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon rrezikun e infarkt miokardi krahasim me regimens tjera të trajtimit. Dr Wu theksoi se kërcënimet raporti i komplikimeve ishte në 052 ( P lt; 05).


Dr Wu në një intervistë pas fjalimit të tij në raport, tha se për herë të parë arriti të studiuar këtë çështje në një grup të tillë të madh të pacientëve, ky fakt e bën të mundur për të thoshim efektin pozitiv të trajtimit me frenuesit e TNF-? për uljen e rrezikut të komplikimeve kardiovaskulare, duke përfshirë zhvillimin e infarkt miokardi. Duke përmbledhur takimin, shkencëtari vuri në dukje se dermatologists duhet të marrë parasysh kërcënimin e sëmundjeve kardiovaskulare në pacientët me psoriasis të rënda dhe të aplikojnë trajtimit TNF- frenuesit? për të zvogëluar rrezikun e komplikimeve.

Ky studim nuk siguron informacion në lidhje me shkaqet e problemeve me enëve të gjakut dhe të zemrës, por vetëm flet për ndikimin pozitiv të një trajtim të veçantë për të zvogëluar rrezikun e komplikimeve. Një shpjegim për efekte të tilla mund të jetë zvogëlimi i proceseve inflamatore në trup. C-reaktive protein - një marker e inflamacionit, nivelet e ngritura e kësaj proteine ​​në gjak rrit rrezikun e infarkt miokardi. Hulumtim në vitin 2008 tregoi se trajtimi i 12-javë эtanertsepom ulur ndjeshëm proteina C-reaktive në pacientët me psoriasis dhe artrit psoriatic.

Konkluzioni kryesor tërhequr nga studimi, ndikimin pozitiv të trajtimit frenues te faktori tumori nekrozë alfa në uljen e rrezikun e pash dhe komplikime të tjera të sistemit kardiovaskular.
Duke komentuar mbi këtë punë, Dr. Paolo Romanelly (Paolo Romanelli) nga Universiteti i Miami (Florida) ka thënë se disa pyetje nuk janë zbuluar plotësisht. Mjeku tha se publiku nuk është deklaruar se sa kohë trajtim frenues TNF mesatarisht, pavarësisht rëndësisë së këtij informacioni. Pyetja u ngrit nëse trajtimi i mëtejshëm është i nevojshëm për të ruajtur efektin. Sipas Paolo Romanelly dhe homocysteine ​​është një faktor rreziku, veçanërisht në qoftë se krahasimi эtanertsefa dhe methotrexate, kështu që kjo çështje duhet t'i referohet faktorët e rrezikut.

Pavarësisht nga të metat e mësipërme në studim, kjo punë është një kontribut i madh për strategjinë e trajtimit të dobishme për sëmundje mund edhe të shkojnë poshtë në protokollet e trajtimit.
69 Sipas kongresin vjetor të Akademisë Amerikane të Dermatologjisë.