Insulinoma
Insulinoma - një qelizat e tumorit të veçanta që sekretojnë insulinë tepërt, e cila mund të shfaqet periudhave të shkurtra të hypoglycemia. Ky është një lloj i rrallë i tumorit ndodh më pak se një rast për milion.
Zakonisht shfaqet në mes të moshës 40 deri në 70 vjet, në mënyrë të barabartë shpesh në meshkuj dhe femra. Zakonisht madhësia e jo më shumë se 15 cm, shumica e tyre janë të mirë dhe 10% malinje, metastasizing të mëlçisë ose limfatike nyje me të njëjtin yyazytsirnistyu jetë në Holosko, bisht dhe trupin. Trupi kur një tumor nuk mund të binden mekanizmat fiziologjike dhe tumori prodhon insulinë tepërt, e cila çon në një sulm të papritur të hypoglycemia.


Mekanizmi i zhvillimit të
Glukoza është e nevojshme për të mbështetur funksionimin e të gjitha organeve dhe indeve, sidomos sistemin nervor. Për glukozë të trurit të ardhurat e përgjithshme duhet të jetë i vazhdueshëm. Pra, luhatjet e mprehtë të glukozës si rezultat i prodhimit të tepërt të insulinës, mund të japë klinikë mjaft të theksuar me periudhave të shkurtra të rënda të hypoglycemia. Për shkak të trashje metabolike në zhvillim dhe rritjen e oreksit, pacienti gjithmonë dëshiron për të ngrënë. Gjithashtu, nëpërmjet formimit e proceseve degjenerative në indet e muskujve është formimi i dhimbjes kronike në muskujve dhe atrofi tyre.

Simptomet e insulinoma
Për insulinoma simptoma shumë të veçanta karakteristike të cilat janë ndarë në disa grupe. I pari është reagimi i adrenalin me një rënie të mprehtë në nivelet e glukozës, i dobët, dobësi, dridhje, palpitations dhe ndjenjat e urisë dhe eksitim. Grupi i dytë gradualisht është duke u zhvilluar simptoma hypoglycemia përfshijnë dhimbje koke dhe vizionin e paqartë, probleme me vetëdijen, paqëndrueshmëria, paralizë e përkohshme, humbje ndjenjash dhe gjendje kome. Në grupin e tretë janë simptomat e sistemit nervor në hypoglycemia kronike, çrregullime nervore dhe mendore, shkelje të nervave kraniale, pjezë reflekset abuzim, shenjat e pamjaftueshmërisë piramidale, rrjedhin simptomat, ndijor. Ai vuan nga aktivitet më të lartë nervor dhe humbjen e aftësive dhe aftësi të kufizuara.

Metodat e diagnozës
Diagnoza bazohet në zbulimin e përqendrimeve në mënyrë adekuate të larta të niveleve të veçanta të insulinës dhe C-peptide në sfondin e nivele shumë të ulëta të glukozës. Baza e diagnostikimit - prania e treshe Whipple s - çrregullime neuro-psikiatrik kur agjërimit, glukozë reduktohet me pak se 28 mg / dL dhe sulmi që kalon pas marrjes glukozë.
Përveç kësaj të kryer testin me butamidom, leucine, glukozë, gluconate kalcium dhe kortizolit. Shpenzojnë si testit frenimin e peptidit C, angiografi, me ultratinguj CT dhe për zbulimin e tumoreve pankreatik.

Trajtim
Shtyllë e trajtimit - heqja e tumorit me indet pjesë pankreatik të jetë e mundur duke ruajtur strukturën e kancerit maksimale. Nëse ju nuk mund operacioni është kryer trajtimi konservativ me octreotide ose streptozotsynom metastazë. Pas komplikime kirurgji si pancreatitis, peritonit, abscese, fistulat.
Parashikimi i ndryshëm: një normë e suksesshme e mbijetesës operacioni është rreth 60%, por natyra malinje të tumorit në jetëgjatësi mesatare është më pak se 2 vjet.

Author: Alena Paretskaya, pediatër