Pash - pasojat


Kur qarkullimi i dobët për shkak të goditje apo trurit hemorragji vuajtur. Efektet varen nga sasia e pash në atë zonë dhe sa keq dëmtuar dhe manifestohet si në goditje ishemike dhe hemorragjike në. Disa shkelje janë gradualisht, të tjerët janë ruajtur për një kohë të gjatë apo për jetën. Për një shumë të sakta lezione zonës lokalizimi, pash ndarë në rrjedhin, polusharnыy tru i vogël dhe goditje në tru.
Stem goditje
Kur pash rrjedhin trurit ndërpritet impulset nga lëvore për muskujt, kështu që para së gjithash ka abuse lëvizjet e gjymtyrëve dhe të muskujve të fytyrës. Gjithashtu ajo mund të jetë shkelur, gëlltitjes, hedh një sy të ndodhë.


Stroke tru i vogël
Para së gjithash shkakton incoordination. Ajo gjithashtu mund të provokojë shkelje të perceptimit, të menduarit hapësinor, ndryshimet në personalitet.

Efektet kryesore të pash: • Efektet më të zakonshme të pash - dobësimin e disa grupeve të muskujve (parezë) dhe paralizë. Më i impresionuar është gjysma e trupit, në varësi të cilën hemisferë të trurit të prekur. Kur hemorragji në skajin e majtë e të djathtë vuan, dhe nëse dëmtuar majta - djathtas. Shumica parezë ose paralizë të gjymtyrëve shoqëruar nga ngurtësi në muskuj dhe nyje.

 • Incoordination dhe paqëndrueshmërinë e levizjes lindin në qoftë se zonat e trurit përgjegjëse për bilancin dhe parezë muskujve disa grupeve të dëmtuara.

 • Asfazyya (gjuha shkelja) manifestohet në vështirësi me shqiptim dhe perceptimin e të folurit, leximit dhe shkrimit. Asfazyya touch është kur pacienti vështirë të kuptojnë një gjuhë të huaj, dhe mnestycheskoy në të cilën pacienti ka vështirësi me përgjigjet e pyetjeve. Në shumicën e rasteve asfazyya është e përzier, dhe shpesh zhvillon kur lëndimet largua (për-handers majtë - të djathtë) hemisferë të trurit.

 • Shkelja e gëlltitjes, e cila mund të çojë në faktin se ushqimi merr në ezofag në vend të laring. Kjo është shpesh një rezultat të çon në pacientët pas një goditje pneumoni të rëndë.

 • Çrregullimeve vizuale shkaktuara nga fakti se në zonën e dëmtuar të trurit që është përgjegjëse për mbledhjen dhe përpunimin e informacionit vizual. Pacienti mund ose dvoyitysya sytë bien gjysma e fushës së mendimit.

 • Vështirësitë me perceptimin dhe interpretimin e botës në të cilën njerëzit mund të humbasin disa aftësi bazë për shkak se nuk është në gjendje për të kuptuar dhe analizuar informacionin - për shembull, në gjendje të derdh ujë në një gotë apo të thënë atë kohë në kërkim në orën.

 • Dëmtim njohës në të cilat është dëmtim kujtesës, kapaciteti i zvogëluar për të menduarit logjik, perceptimit dhe të përpunimit.

 • Çrregullime mendore, të cilat janë të shprehura në depresion ose agresionit të tepruar, nervozizëm, swings humor pamotivuar, çrregullime të gjumit. Lodhje të lartë dhe të gjumit probleme vërejtur në pothuajse të gjithë pacientët ditët e para pas goditje në tru.

 • Shkelja e jashtëqitjes dhe urinimit. Kjo është një pasojë shumë e zakonshme e pash, por shpesh ky funksion kthehet në normale brenda disa javësh.

 • Epilepsi - zhvillon të rëndësishme (nga 7 në 20%) në mesin e pacientëve.

 • Sindroma dhimbje dhe ndryshimin ndjesi, të tilla si ngritjen ose uljen light-, colour-, teplochutlyvosti. Shkelja e pragut të dhimbjes.


 • Për të trajtuar efektet e terapisë zëvendësuese goditje përdoret në kombinim me marrë drogë për të mbështetur trupin dhe për të parandaluar komplikimet. Trajtimi i gjerë i mjeteve të ndryshme popullore dhe bimëve.