Eritemë Infektive
Infektive eritemë - një grup i sëmundjeve akute infektive me simptomat e ethe, simptomat e dehjes, një manifestim i skuqje të lëkurës në formën e zonave të mëdha të skuqje, shkrihen së bashku.

Shkaqet

Shkaku i saktë i këtyre sëmundjeve duket. Viral themeluar për forma të tilla si:
skuqje e papritur (roseola);
eritemë Rosenberg;
eritemë Chamera.
Për eritemë nodosum mori natyrën infektive dhe alergjik të sëmundjes, shumeformeshe exudative eritemë me manifestimin e saj ekstreme në formën e Stevens-Jones, lidhur me marrjen e ilaçeve. Zakonisht sëmundja ndodhin raste si të izoluara sikur roseola mund të ndodhë si shpërthimet në grupet e fëmijëve. Pacientët Shumica e formave të rrezikut eritemë në mjedis nuk janë.


Mekanizmat e sëmundjes studiuar nuk është e mjaftueshme.

Manifestimet

Kur eritemë infektive simptomat Rosenberg ndodhë akute, me temperaturë të lartë dhe dehje të përgjithshme, dhimbje koke, pagjumësi me dhimbje në muskuj dhe nyje. Deri në ditën e katërt njolla shfaqet në sipërfaqet zgjatues të armëve dhe këmbët, të trashë në zonën e nyjeve gradualisht bashkon në zona të mëdha. Personi i nxituar pa pagesë. Gradualisht një ditë dy skuqje zhduket në vendin e saj atje është lëkurë, mund të rrisë mëlçisë dhe shpretkë, ënjtje në nyje.

Eritemë Chamera shihet kryesisht tek fëmijët. Periudha e inkubacionit zgjat deri në dy javë, por sëmundja ndodh lehtë. Një fëmijë ka shënuar një temperaturë të ulët, dita e parë ka skuqje të veçantë në fytyrë. Fillimisht, kjo njolla të vogla gradualisht shkrihen në formë arna forma fluturat. Nuk mund të ketë elemente të vogla të trupit dhe gjymtyrëve. Skuqja zbehet nga qendra në skajet, por ende rreth dy javë, herë pas here derdhje përsëri për shkak të rritjes së temperaturës, tendosje fizike ose ekspozimi ndaj diellit. Mund të kombinohet me simptoma të butë e SARS-it. Në të rriturit, ky lloj i eritemë shoqëruar me dhimbje dhe ënjtje në nyje, por sëmundja shpesh është asimptomatike.

Eritemë nodosum është një nga simptomat e TB ose tularemisë. Kur ethe saj, dhimbje dhe dhimbje të ndodhë në gjymtyrë, skuqje manifeston simetrike krah dhe këmbë zonat në formën e njësive 3-5 cm të trasha dhe të dhimbshme që ngrihen mbi lëkurë kthehet infiltrimit të thellë, ndryshimet ngjyra nga e kuqe në të gjelbër -yellow.

Diagnostics

Baza e diagnozës - një manifestim klinik, duke përjashtuar shkaqet e tjera skuqje. Laboratorike Diagnoza tregon përjashtojnë sëmundje të tjera.


Trajtim

Format e lehta të eritemë infektive referuar trajtim vetëm simptomatike. Avancuar caktuar terapi antyhystamynnaya. Në raste të rënda të kortikosteroidet.
Moti i favorshëm. Kryesisht eritemë zhduket pa lënë gjurmë. Metodat efektive të parandalimit të zhvillohet.
Author: Alena Paretskaya, pediatër