Veshkave miokardi
Miokardi veshkave - lezione hope në formën e indet nekrotike në një ose të dy veshkat, duke rezultuar bllokimin e enëve të gjakut në indet e veshkave.
Madhësia infarkt dhe vendndodhjen e saj varet nga kalibrit të enëve të prekura dhe vendndodhjen e tyre. Zakonisht shkatërrimi zhvillohet në zonën e shtresës cortical, por mund të jetë tronditur dhe palca. Funksioni i veshkave të prekur mund të ulet në mënyrë të konsiderueshme. Një opsion i veçantë është diatez urate me veshkat miokardit në periudhën neonatale.Shkaqet

Shkaqet infarkt renale:
tromboza renal arterie, ishemik miokardit veshkave pastaj formuar - ndodh kur fibrilimit atrial ose infarkt miokardi, stenozë ngjashëm me mitër, mosfunksionimit të zemrës ose arteriosklerozës renale vaskulare;
infarkti hemorragjike e veshkat përmes bllokim veshkave venë;
sulmet e zemrës si rezultat i anemi drapër-qelizore, sklerodermы, sindromi Marfan, nephrosclerosis.
Infarkt Urate
Kjo formë e dëmtimit të veshkave ndodh në një foshnje e porsalindur në ditët e para të jetës. Ajo është shkaktuar nga depozitimi i tepruar i kristaleve urinës në tubthave veshkave, rritje ndarjen e kristaleve urinës në depozitave kripë urina tullave të kuqe në pelena. Kjo zakonisht ndodh për shkak të një kolaps të mprehtë e qelizave me një sasi të madhe të purines nga e cila urinës është formuar.

Dëmtimi i veshkave me acid kthyeshëm miokardi urinës, urinës excreted brenda pak ditësh me veshka dhe rrezik të veçantë për shëndetin e fëmijës nuk është. Ju duhet vetëm për të rritur futje fluide për të shpërndarë kripëra urinës.

Manifestimet e sulmit në zemër veshkave

Simptomat dashuri zakonisht shfaqet
dhimbje e papritur e rëndë kthehet në bark;
përzier dhe të vjella në dhimbje sfond;
duke rritur presionin mbi dhimbjen sfond;
arrhythmias zemrës;
gjak në urinë, ulur volumin e urinës ose mbajtjen akute urinare;

Refuzimi i ushqimit;
ethe.
Në një zonë të vogël e manifestimeve miokardit ndryshme klinike nuk mund të jetë.
Metodat e diagnozës
Baza e diagnozës - ankesa shoqëruar me analizën e të dhënave: një sasi të madhe të proteinave, gjak në urinë me një rënie në vëllim urinë ose vonesë. Kjo prerë tregon rritje biokimi e AST dhe ALT, CK dhe pyjet, nivele të rritura të ure dhe kreatininës nivelet. Gjakut komplet tregon leukocytosis dhe përshpejtuar shkallën e sedimentimit të eritrociteve.
Kaloni CT dhe MRI gjakut treguar gjithashtu mban ultratinguj Doppler veshkave dhe angiografi.


Trajtimit

Urinës acid infarkt të veshkave në porsalindur, përveç për të rritur futje fluide, nuk kërkon ndonjë veprim. Sëmundja kërkon anestezi të plotë, kontrollin e presionit dhe terapi antikoagulant, joefikasiteti kërkuar trajtim kirurgjik - heqjen e veshkave, tromboэktomyya, heqjen e emboli.
Moti për jetën dhe shëndetin varet nga sasia e shkatërrimit të veshkave dhe mosfunksionim të veshkave.
Author: Alena Paretskaya, pediatër