Artrit infektive
Artrit infektive quhet akut të prirur për rifillimi, e cila lind si pasojë e ndryshimeve në ndjeshmërisë ndaj efekteve të baktereve të caktuara - streptokokeve ose staphylococci.
Në fakt, në zhvillim përgjigje autoimune që ndodh në bazë të sensibilizimit për indet e trupit të prekur nga infeksioni. Artriti infektiv në formë të veçantë të sëmundjes fundit. Më shpesh në gratë e reja, për 40 vjet.

Shkaqet

Duket Na shfaqjen e artritit me infeksionet respiratore akute virale, ose infeksionet microbial. Numri më i madh i artritit ndodh kundër një sfond të infeksionit streptokoksike. Në këtë rast, pasi ajo është e formuar artritit infektive alergjik të shkaktuar nga formimin e antitrupave ndaj indeve të prekur nga streptokokeve, dhe si ta indet.


Dëmi i përbashkët ndodh aspak të tolerojë infeksion, më së shpeshti në fëmijët me predispozitë trashëgimore sfond alergjik, çrregullime të sistemit imunitar, anomalitë neyrohormonalnыmy në trup. Në familjet ku ka artrit infektive, ka astma, reumatizma dhe sëmundje të tjera imune dhe alergjike.

Simptomat e artritit infektive

Para infeksioneve të artritit traktit respirator - bronkit, bajame ose faringjit. Nja dy javë pasi filloi të paturit inflamacion akut ose Subacute e joints. Ka dhimbje dhe ënjtje, skuqje dhe ethe në nyje, të cilat rriten për dy deri në tre ditë. Klinika kthehet shkrirë, ndërsa duke marrë antibiotikë me agjentët e anti-inflamator dhe antihistamine.

Shumica e pacientëve të prekur disa nyjeve - gju, kyçin e këmbës, bërryl, që është formuar poliartritin.
Ënjtje e nyjave është i papërfillshëm, nuk është një grumbullim i lëngjeve në zgavrën e përbashkët, vërejtur shkeljeve lëvizshmërinë dhe dhimbje. Ind përreth nuk është e përfshirë në procesin.
Mesatarisht Arthritis zgjat rreth dy muaj, rrallë tymosur për gjashtë muaj, shumë pacientë rikthim dalin kundër infeksioneve të mëtejshme microbial.

Metodat e hulumtimit

Baza e diagnozës - një ankesa të drejtpërdrejta dhe rastet e artritit, si dhe indikacione se episod më herët ishte e ftohtë. Në gjak rritur në mënyrë dramatike numri i leukociteve, ESR përshpejtimin. Në analizën biokimike të gjakut gjenden proteina dhe modifikuar spektrit proteina e gjakut C-reaktive, disa fëmijë zbuloi antystreptolyzyn-O.

Për artrit beninje, pas trajtimit, ai shpejt i jep mbrapa zhvillimit.

Trajtim

Trajtim bazë - terapi antimikrobial, trajtim anti-inflamator, desensitizing agjentëve. Antibiotikët janë emëruar nën kontroll dhe tolerancës kulture, trajtimi është jo më shumë se një javë. Caktojë si droga josteroidale anti-inflamatore. Kohëzgjatja e terapine e terapi anti-inflamator varet stabilitetin e artritit njëkohësisht me antihistamines caktuara.
Së bashku me trajtimin e sjelljes artritin sanitar vatrave të infeksioneve kronike. Ju duhet të reabylytyruyuschey i terapisë në Spas dhe klinika - përdoret terapi fizike dhe terapi ushtrim.

Moti favorshme, në shumicën e rasteve nuk ka shërim të plotë dhe restaurimin e joints.
Author: Alena Paretskaya, pediatër