Infeksionet e traktit urinar


Traktit urinar Infeksioni - një kusht karakterizohet nga infiltrimi i baktereve në uretrës të hapur dhe të riprodhimit të tyre në sistemin nxjerrës.
Sistemi nxjerrës përfshin veshkat ureters (tuba përmes të cilit urina vjen nga veshkat në fshikëz), fshikëzës, uretrës (tub me të cilin urina rrjedh nga fshikëza).
Valvulave të veçanta në ureters kufitar dhe fshikëz të parandaluar zbaticë e urinës përsëri në veshkat, dhe rrjedhën e urinës në uretrës lan nga bakteret. Infeksioni urinar mund të zhvillohet në të dy fëmijët dhe të rriturit meshkuj dhe femra.
Shkalla e prevalencës


Çdo vit 8-10.000.000 amerikanë marr infeksion i rrugëve urinare. Për asnjë arsye të dukshme, se gratë janë më shpesh se meshkujt. Yyazytsirno kjo është për shkak të faktit se uretrës tyre është njeriu më i shkurtër. Infeksioni urinar rrallë ndodh në djem të rinj dhe të rinj.
20% të grave Amerikane të paktën një herë në jetë ishte infeksion i traktit urinar, 20% e këtyre grave episode të kësaj gjendje përsëritet. Vajzat në shumicën e rasteve ajo zhvillon pas 2 vjeç.Shkaqet e infeksionit urinar


Në 80% të rasteve të traktit urinar lezioneve infektive në të rriturit është Escherichia coli (E. coli). Kjo bakteret zakonisht të pranishme në zorrë të mëdha, por mund të hyjë në uretrës nga lëkura e anusit dhe organeve gjenitale. Ndoshta më e lehtë për të marrë të baktereve në gratë urinar sistemit që nga uretrës e tyre është në afërsi të burimeve të ndotjes bakteriale (kanalit dmth, vaginë dhe anal), përveç, uretrës së tyre të shkurtër, kështu që bakteret të arritur atje një shumë të shpejtë dhe të lehtë.


Agjentët e tjerë infektive që shkaktojnë inflamacion të traktit urinar - Staphylococcus saprophyticus (5 - 15% e rasteve), trachomatis Chlamydia dhe Mycoplasma hominis. Burrat dhe gratë e infektuara me Chlamydia trachomatis dhe Mycoplasma hominis mund të transmetojë këtë infeksion në partnerët e tyre gjatë raportit seksual, dhe ata gjithashtu mund të zhvillojnë inflamacion infektive të traktit urinar.