Hypochondria
Hypochondria quhet sëmundje psikosomatike të veçantë, e cila karakterizohet nga simptomat e sëmundjeve të rënda, ndjenja subjektive e sëmundje të pashërueshme që nuk është konfirmim i vërtetë në këtë anketë.
Pacientët me hypochondria kanë frikë të infeksionit nga sëmundje të ndryshme të pashërueshme, ose janë në besim të plotë se ata janë të sëmurë rëndë. Mjeku nuk ka probleme të vërteta nuk janë aq të forma në ndjesi pacientit ai kishte "asnjë shkencës njohur dhe sëmundje të pashërueshme." Simptomat e hypochondria nuk mund të kontrollohet nga vullneti i njeriut, e cila çon në formimin e depresionit të thellë dhe vështirësi në adaptimin social.


Shkaqet
Hypochondria mund të ndodhë në çdo moshë, ajo më shpesh ndikon në adoleshentët dhe të rinjtë, duket po aq shpesh në meshkuj dhe femra.
Faktorët shkakor studiuar sa duhet. Besohet se faktorët e rrezikut për hypochondria përfshijnë:
dhuna fizike ose seksuale në të kaluarën;
E fëmijërisë së sëmundjes së rëndë;
vështirësi në shprehjen e emocioneve;
Disponueshmëria hypochondriac në familje;
dështime nervor;
mbingarkesë fizike;
mosbesimi, pasiguria në vetvete, tiparet e personalitetit depresive.
Manifestime të hypochondria
Simptomat zakonisht njoftim mjedis hypochondria pacientit. Duket obsesionin e pashërueshme, sëmundjes së tij të rëndë ose rrezikun e kontraktuese atë. Simptomat hypochondriac tregojnë sëmundje të zemrës, stomakut, organet gjenitale, trurit, ata manifestojnë dobësinë me pafuqi, nervozizmi dhe slizlyvist taktikat vazhdimisht në ndryshim. Hypochondriac lexuar një shumë të letërsisë në mjekësi, duke kërkuar në përshkrimin e simptomave ose rregulluar veten e sëmundjeve përshkrim. Ka një shkallë të hypochondria veçantë vlerësuar përdoret nga profesionistët. E para ka të bëjë shkallë hypochondria pastër pakomplikuar, të gjitha shkallë të tjera (nga të dytë për shtatë) janë diagnoza më serioze në lidhje me hypochondria.

Pacientët hypochondria gjithmonë shkojnë te mjeku, sidomos nëse shoqërohet nga depresioni, sulmet hypochondria - atëherë pacientët janë patronët e mjekëve të të gjitha specialiteteve. Ata kanë frikë nga simptomat e dhimbjes, vdekjes dhe infeksionit të sëmundjeve vdekjeprurëse, në mënyrë që ata mund të japin me ndërgjegje të pastër maniake, lani duart tuaja dhe dënimin përreth bezdisur e higjienës.
Trajtim
Trajtimi i hypochondria komplikuar nga fakti se pacienti nuk është në dijeni të problemit dhe refuzon për të ndihmuar. Prandaj çështja se si për të kuruar një hypochondriac, ndodh kryesisht në familje. Ka disa opsione për trajtimin e: medikamente, psikoterapi dhe terapi mbështetës.

Si për të trajtuar ilaçe sëmundje, tregoni psikiatër ose psikoterapist, e përdorur zakonisht ilaqet kundër depresionit kombinim dhe sedativë, në rastet më të ndërlikuara të përshkruara antipsikotikët.
Si të merren me mjete popullore hypochondria? Ka tregues rol si placebos droga mbështetëse të tilla si tarifat e qetësuesve, terapi baltë dhe fizioterapi. Metoda operon në vetë-hipnozë.
Getting shpëtoj nga simptomat e hypochondria përdorur psikoterapi? Kurset do të ndihmojë vizituar psikoterapist, kryerjen e biseda me ta, gjatë së cilës specialist do të ju tregojnë se si të merren me ankth dhe dyshim, do të diskutojë me personi faktorët në fjalë. Kjo metodë është më efektive.

Parashikim
Me hypochondria relativisht të favorshme të motit, hypochondria, por në fund të fundit nuk mund të shërohet, simptomat e saj herë pas here ndodhin përsëri, veçanërisht gjatë periudhave kritike të jetës.
Author: Alena Paretskaya, pediatër