Kafe redukton vdekshmërinë nga kanceri me gojë


Dashnor i vërtetë kafe - njerëzit që pijnë më shumë se katër gota pije në ditë mund të zvogëlojë rrezikun e vdekjes nga kanceri i gojës dhe fytit pothuajse dyfishuar, thonë shkencëtarët.
Studiuesit analizuan zakon të pirë gati një milion burra dhe gra. Kam zbuluar faktet mahnitshme që tregojnë kujdes për të konsumit të lartë të kafesë caffeinated kundër kancerit me gojë. Kjo lidhje ka mbetur e dukshme edhe kur shkencëtarët vënë re varësisë për pirjen e duhanit dhe alkoolit pjesëmarrësit naysylneyshymy konsiderohen faktorët e rrezikut për kancerin e gojës dhe fytit.


Sipas American Cancer Society, SHBA pritet diagnostikimin 35.000 raste të reja të sëmundjes dhe pothuajse 7000 vdekje. Statistikat globale nuk është më pak bindëse, në mënyrë që rreziku i sëmundjeve dhe përhapjen e saj nuk duhet të nënvlerësohet.
Në të kaluarën tashmë ka ndodhur eksperimente të tilla. Rezultatet e tyre janë pothuajse të njëjta: më shumë se katër gota e kafe në ditë do të mbrojë gojën tuaj dhe kancer fyt.


Kafe dhe kanceri me gojë: Detajet e studimit


Ekipi analizuar mënyrën e jetesës dhe zakonet lidhje pijeve në 968,000. Burrat dhe gratë të cilët kanë qenë të përfshirë në kërkimin për parandalimin e kancerit. Ajo filloi në vitin 1982 dhe është e kontrolluar nga shoqëria kancerit amerikane.


Në mbajtjen e hershme të analizave të tilla, asnjë nga pjesëmarrësit ishte i sëmurë me kancer. Gjatë 26 viteve të fundit ka pasur vëzhgimet e 868 vdekjeve nga kanceri i gojës dhe fytit.
Tjetra, hulumtuesit të vlerësuarat preferojnë çaj ose kafe, dhe shuma e pije për burrat dhe gratë. Kështu, ajo u gjet ndalimin e kancerit për shkak të sasi të madhe të kafe.
Më shumë se 97% e pjesëmarrësve të studimit zakonisht pirë çaj ose kafe. Rreth 60% e vullnetarëve kanë raportuar se të paktën një herë në ditë, të marrë kafe me kafeinë.

Në mesin e atyre që pinë rregullisht tregohet pije salcë, numri mesatar i gota ishte tre.
Reduktimi sëmundje yyazytsirnosti shfaq katër gota në ditë. Një efekt i ngjashëm është mbajtur për pjesëmarrësit që pinin pesë ose gjashtë coffees. Shtatë kupa, sipas shkencëtarëve, ka provuar të jetë i panevojshëm: nuk ka përfitime shëndetësore që ajo sjell.
Në mesin e njerëzve të cilët preferuar kafe, caffeine privuar, trendi pozitiv pas dy ose tre gota ishte planifikuar vështirë. Kjo është më tepër një efekt Prezumimi se sa realitet.

Për të dashuruar çaj pasi nuk kishte lajme të mira.


Pse kafe mund të mbrojë?


Shkencëtarët tani nuk janë tërësisht mekanizmi i kafe. Deri tani ne vetëm e di se pije përmban qindra e përbërësve bioactive.
Shumica e tyre janë të njohur për "anticancer" pronat e tyre.
Hulumtuesit ende nuk e di me siguri, kafeina redukton yyazytsirnist ose kanceri i sëmurë rrit shanset e mbijetesës. Veprat e shkencëtarëve të fokusuar më shumë në faktin e vdekjes se sa diagnoza e mëparshëm.
Ata gjithashtu thonë se ata nuk rekomandojnë që njerëzit të rrisë ndjeshëm sasinë e kafe në dietën e tyre të përditshme. Në fund të fundit, konfirmimi përfundimtar i hipoteza kanë nevojë për shumë më e detajuar dëshmi epidemiologjike dhe klinike.Perspektivat


Të dhënat pa ekzagjerim të quhet shquar. Studimet kanë shfaqur në mënyrë të përsëritur fakte të cilat tregojnë reduktuar rrezikun e llojeve të ndryshme të kancerit në pinë kafe. Analiza e tanishme është i dallueshëm për mbulimin e të dy kohë korniza e saj të gjerë, si dhe numri i pjesëmarrësve.