Karies duke shkaktuar infeksione të rënda


Dhëmbi i parë i rregullt sillet në heshtje paqësisht. Në fazën e parë njohin atë "personalisht" vetëm mund të dentisti. Dhëmb do t'ju shqetësojnë - do të bëj dhe kafshoj si zakonisht.
Tufë e dytë Unë tashmë i dukshëm karies: dhëmb fillon të lënduar dhe të fuqishëm të sinjalizojë një problem në "botën e brendshme" e tij. Dhe në qoftë se ju nuk do të heqë dorë në këtë anë, dhe në shumë shpejt për të shkuar në zyrë mjekësore dentisti, ju vidbudetesya vetëm "shoku i vogël" - një mjek menjëherë "riparuar" dhëmb zaneduzhyvshyy.


Vështirë është rasti me kariesit, Kodi «№3» . Fakti se infeksioni ka depërtuar thellë në dentin, i cili nga ana e tij është i afërt me tul, por kjo është nervore mbaresa janë. Në këtë pikë të trajtimit pa anestezi mund të rriten murin. Por dentisti humane nuk do të pranojnë: një e shtënë - dhe ju në mënyrë paqësore 'këmbët mbrapa ", do të ulen në një karrige për t'i dhënë fund procesit të mbushjes drogës.
Ndërkohë, pasojat serioze të komplikimeve të shkaktuara sëmundje e përhapur dhëmbëve. Për shembull, zgavrat e thella mund të çojë në pulpitis. Njeriu ndjen dhimbje të padurueshme të mprehtë që i jep tempullit, vesh apo sy zonë.

Ndodh që kundër kariesit është inflamacion i nervore trigeminal. Përveç kësaj, ajo i jep shtetit një shumë e dhimbje që do të trajtohen në të njëjtën kohë të gjatë dhe të vështirë.

Lista e "tmerreve" vazhdon! Dhe për atë që do të merren seriozisht. Në fund të fundit, arsyeja "vrimë në dhëmb" - një baktereve patogjene. Pra, çdo vetvete zgavër kalbur është një burim i infeksionit që mund përhapur në të gjithë trupin.
Ndonjëherë ajo është e karies patrajtuara - arsyeja e vërtetë angina, dysbiosis, bajame, gastrit dhe madje edhe humbjen e flokëve. Nuk është një gjë e rrallë të tillë habitshme, kur kariesi thellë provokon inflamacion të sistemit urogjenital - cystitis dhe nefrit.Me pak fjalë, nuk e tërheq - një kupon tek dentisti-terapist dhe nuk mund të ketë për të marrë kuponat për profesionistët tjerë.