Qëllimet Skazkoterapii Metodat detyrë


Në jetën e përditshme, të gjithë nga lindja deri në moshën e vjetër është ballafaquar me legjenda, tregime gjatë, shëmbëlltyra, fabula, tregime, bëni ndikimin tuaj në të, e cila nuk është as e dukshme. Dhe të gjithë kanë dashur dhe urryer karaktere ose histori dhe urtësi janë transmetuar nga brezi në brez, është më i miri tregon efekt në psikologjinë e njeriut. Për të kuptuar këtë, ajo ka zhvilluar një drejtim të tillë si skazkoterapii.
Skazkoterapii përdor histori për të identifikuar burimin e problemeve dhe marrjen e konkluzioneve dhe vendime të sakta në arsimore, qëllime edukative dhe për korrigjimin e përgjithshëm të sjelljes së studiuar. Ajo është ideale për të gjitha moshat, pavarësisht nga problemet e të cilëve kanë nevojë për të çmontimit dhe përpjekje për të zgjidhur, fëmijë apo të rritur.Metodat Skazkoterapii cila synon detyrë - për të vendosur kontaktet mes hetues dhe problemin hetuar psikologjike se komunikimi ishte një gjuhë - gjuhën metafora dhe tregime. Ky drejtim i ndihmon për të kapërcyer rezistencën e brendshme të klientit dhe për të kuptuar thelbin e problemit, që është nganjëherë edhe e vështirë për të shprehur në mënyrë të hapur. Pas përrallë, është elementi më të gjerë të kulturës që gjuhë të thjeshtë dhe të zakonshme në njohuri i fëmijërisë së hershme të vlerave universale dhe kombëtare, transferimin përvojën e brezave të mëparshëm, dhe aksionet urtësia e moshës.


Skazkoterapii kujdes përshkruan problemin dhe ndihmon për të shpejt të marrë filluar me tërheqjen e konsumatorit nga situata stresues. Edhe pas seanca e parë është hequr stresin emocional psikologjik, dhe të bëhet shumë më e lehtë. Duke paralele midis përmbajtjes së miteve apo shëmbëlltyra, ekziston një fije e hollë e lidhur me sjelljen njerëzore dhe ngjarjet pabesueshëm. Kur kjo kohë e gjetur përdorimin e saj në praktikë, lidh tregime fshehura moralit dhe urtësi janë sjellja e klientit.

Ka disa metoda të skazkoterapii detyrë të rëndësishme që mund të arrijë këtë qëllim:


• duke përdorur për studimin dhe diskutimin e tregime popullore;
• Studimi dhe terapist të dalë me një histori, duke theksuar pjesët individuale të tij;
• Studimi trillon histori-përrallë vetë.

Një rëndësi të madhe në studimet me skazkoterapevtom është që absolutisht të gjithë njerëzit janë në gjendje për të bërë histori dhe tregime. Dhe fakti se vetë procesi ka ndikim të madh psikoterapeutike.

Praktika Skazkoterapii psikolog ndihmon që të përdorin një numër të teknikave të psikologjisë, të tilla si terapi arti, psychodrama, gjestalt psikologjia. Shtrirja e madhe për kreativitet dhe aftësinë për përzierje jetën projektimit atë në gjendjen e përrallat dhe mitet. Mësuesit në arsim dhe qëllime edukative shpesh përdorin një nga metodat skazkoterapii - terapi fantastike rërë, qëllimi dhe detyra e të cilit - për të zhvilluar personalitetin harmonik dhe zgjidhjen e problemeve psikologjike, duke përdorur metoda të ndryshme. Metoda mahnitëse është absolutisht çdo grup moshe. Në procesin që mund të shihet nga ana e zhvillimit të çdo situatë dhe në vend për të bërë ndryshime që me të vërtetë duan të shohin, dhe madje mendojnë se pasojat më interesante të këtyre ndryshimeve. Gjatë lojës ju mund të ndërtojë një model për të ardhmen dhe zhyt veten në të, të mos i kushtuar vëmendje në atë kohë, nuk ka hapësirë. Duke pasur njohuri themelore dhe rezultatet e nevojshme përsëri në realitet.


Sigurisht, kazkoterapevt të jetë shumë mirë të trajnuar, në gjendje të pavarur për lloje të ndryshme të tregimeve si psikologjike dhe pedagogjike, të ketë një klasë të lartë rërë shpjegim vizionet zanash dhe aftësinë për të udhëtuar së bashku me klientin, e krijuar në botën e brendshme të përrallave.

Përrallë, shpiku skazkoterapevtom klientit përdorur për paralajmërues, dhe psychocorrection analiza psychodiagnostic. Pas kësaj terapisti vendos për metodën për të ndihmuar klientët në zgjidhjen e një situatë të veçantë problemeve. Gjatë psikolog gradualisht hapet klient që mund të arrijë thellësi të ndryshme dhe të kuptuarit të saktë të punës së klientit. Siç është shpesh më e vështirë për të arritur transparencë të plotë dhe besim. Pa këta faktorë shpëtoj të problemeve psikologjike nuk është e mundur. Kjo terapi krijon një ambient të rehatshëm, duke qenë ku klienti mund të reja, aspekte të panjohura më parë të personalitetit dhe të përdorin burimet e tij gjeti. E mërkurë magjike zanash dhe të përdorura në ndihmë skazkoterapii të largohet nga kufijtë artificiale klientit themeluar. Nuk është një mundësi për të parë lëvizje të ndryshme situata zgjidhur.


Duke përdorur metoda të ndryshme, skazkoterapii ju lejon për të kryer qëllime të caktuara dhe të zgjidhë detyrat e nevojshme. Ajo është përdorur:

* Si një mënyrë e rritjes së fëmijëve, si perceptim të veçantë të botës, sipas shoqërisë;
* Si një instrument për transmetimin e rregullave dhe normave morale;
* Si një mënyrë për të krijimtarisë frytshëm në zgjidhjen e problemeve të përditshme;
* Si drejtimin e psikologjisë që përdor zhvillimin e vetë që është i bazuar në ndërtimin e marrëdhënie të besueshme me të tjerët.

Kazkoterapevt punuar me tregime palosur konsumatorët të kenë qasje në një pasuri të informacionit që është shprehur në mënyrë të pandërgjegjshme. Pas analizimit të cilat ju mund të sjellë atë në nivel të ndërgjegjshëm dhe të ndihmojë klientin në zgjidhjen e konflikteve dhe problemeve që kanë akumuluar dhe qoshe. Gjithashtu terapist mund të kryejë një eksperiment dhe model, duke e konsideruar një histori të tillë, situata, vetëm prorahuvavshy të gjitha pasojat e mundshme. Një punë e tillë është po aq rezultate efektive dhe pozitive me të rriturit dhe fëmijët.


Falë përrallë gjejnë gjuhën e përbashkët, si nivelet e ndërgjegjshëm dhe nënndërgjegjeshëm e komunikimit. Sa kohë kanë unscrambled gjuhën është shumë e shtrenjtë për të mësuar për të kuptuar dhe të flasin atë. Dhënia e informacioneve shpjeguese fantazi shumë aspekte.