Kariesi u shfaq pak ditë


Dhëmbët mund të prishen për arsye të ndryshme. Dhe patologjia më e zakonshme - një dhëmb. Aq shumë të shqetësuar për çfarë të bëni nëse dhëmbi ishte disa ditë? Sidomos arna të errëta në dhëmbë mund të formohet edhe në disa orë. Ndër faktorët kryesorë të shkaktuar prej sëmundjeve të dhëmbëve janë: konsumi i tepërt i ëmbëlsirat, mungesa e kujdesit të duhur të dhëmbëve dhe të ushqimit të keq.
Nga rruga, dieta luan një rol të madh në formimin e duhur dhe funksionimin e aparatit dentar. Dhëmbët janë të përfshirë në mënyrë aktive në procesin e rëndë të produkteve, ajo na lejon të kafshoj, bëj, të zbuluar aftësitë e gjuhës, dhe për të mbrojtur gojën kundër depërtimit të substancave të ngurta dhe të rrezikshme.Nëse dëmtimit të dhëmbëve nuk janë trajtuar, dëme nga sipërfaqja e formuar të thellë. Në fakt, dhëmbët nuk është vetëm fragmente të eshtrave, ata nuk kërkojnë më pak vëmendje dhe kujdes se organet e tjera. Prandaj, ajo është më e lehtë për të mbajtur profilaksi të rregullta të dhëmbëve se sa për të vazhdimisht të mbushur, dhe rezultati ende po humbet dhëmbët. Dhëmbët e dëmtuara janë me të vërtetë disa orë ose ditë, në qoftë se ato ndikojnë elementet agresive. Për shembull, në qoftë se dhëmbët ishin kimike ose biologjike reagents (acid, alkali). Përveç kësaj, prishjen e dhëmbëve mund të shfaqet shumë shpejt uyazyka se dhëmbët e të paktën 2 javë ishte pllakë nuk është pastruar me anë të veçanta, që është, furçë dhëmbësh, pastë dhëmbësh, pastroj dhëmbët me pe. Depozitat grumbulluar bakteret, duke prekur jo vetëm smaltin e dhëmbëve, por edhe përreth indeve - mishrat. Disa shkencëtarë besojnë se momenti i fundit jo në arsim janë karies dhe sulmet virale që dobësojnë trupin dhe shkaktojnë prishjen e dhëmbëve. Ideja është se jashtë e dhëmbit është një material shumë i fortë (mineral substanca inorganike), por brenda ka tul të butë e anijeve dhe nerva.


Kurora e dhëmbit është e mbuluar me çimento natyrore, por nuk mund të rezistojë mikroorganizmave që jetojnë në gojë. Si rezultat, mbeturinat e ushqimit të mbërthyer në mes të dhëmbëve dhe të depozituar në smalt, duke formuar një terren të shkëlqyer të mbarështimit për bakteret dhe parazitët që ushqehen me indet e dhëmbëve. Depozitat e përkohshme në dhëmbë me një strukturë të butë nuk përbën kërcënim, ata janë përbërësit edhe të dobishme të tilla si sheqer - produktet e florës e tyre të jetës që prodhojnë acid laktik. Por, kur pllakë bëhet e vështirë, atëherë nuk është gurit, e cila çon në inflamacion në dhëmbët dhe mishrat. Ky proces quhet demineralization, dhe fillimisht ai mbulon shtresa e jashtme, pastaj penetron dhëmbin. Përveç kësaj, prishjen e dhëmbëve mund të kapur një sipërfaqe më të madhe të indeve të dhëmbëve.


Dentare Kariesi shpejt prek indet e thellë e më thellë, duke marrë të lirshme ind lidhës me enët e gjakut, qelizave nervore. Dentistë dhe dentistë besojnë se shfaqja e një demineralization disa ditësh lidhur drejtpërdrejt me predispozicion trashëguar. Mjekët thonë se nëse nëna apo babai kanë qenë rastet e prishjen e dhëmbëve, yyazytsirnist që fëmija do të jetë gjendja e 50%. Shpesh prindërit nuk i kushtoj vëmendje për shëndetin e tyre dentare në fëmijët nën 5 vjet, duke supozuar se në atë moshë shumë të hershme për të folur për rrezikun e prishjen e dhëmbëve. Pra, shumë simptomat e para mbeten të patrajtuara prishjen e dhëmbëve, duke kërcënuar humbjen e dhëmbëve në fëmijëri. Nga rruga, janë shpesh shenjat e para të prishjes janë edhe fëmijët shumë të rinj që nga mosha dy. Por frekuenca më e madhe e episode të prishjen e dhëmbëve vërejtur shkaqet gjenetike në grup moshës prej 4 deri në 12 vjet.


Sigurisht, kjo nuk do të thotë se vetëm faktorët trashëgues mund të çojë në patologjive të dhëmbëve në një moshë të re. Në fakt, në fëmijët e vegjël, në disa raste, prishjen e dhëmbëve mund të ndodhë për arsye të tjera. Zakonisht prishjen e dhëmbëve është një pediatër në pritje, kur ajo të çon fëmijët ankuar për një dhimbje të fytit, rritur nyjet limfatike të qafës së mitrës dhe temperaturë të lartë. Në shqyrtimin e zgavrën me gojë zbuloi se fajtor manifestimeve errët - prishjen e dhëmbëve, jo grykët. Kjo është një gabim për të besuar se dhëmbët e fëmijës nuk kanë nevojë për trajtim, pasi ata ende duhet të bjerë së shpejti. Fakti është se në vend të dhëmbëve karies gjetherënës shpesh rritet e dobët dhe të prirur për të dëmtuar dhëmbët e përhershëm. E vetmja gjë që kërcënon - është shkatërrimi i smalt përhapur në dhëmbët e tjera, por edhe për ata kanë nevojë për të monitoruar dhe për të ruajtur.


Larja e dhëmbëve, ende mbetet ndër metodat e para të parandaluar prishjen e dhëmbëve. Pa marrë parasysh se çfarë truket nuk e shpiku më i mirë se mekanike sipërfaqeve dhëmb pastrim, nuk është gjetur. Edhe në kohët e lashta njerëzit, paraardhësit tanë përdorur mjetet e pakomplikuar në raste të tilla. Në rrjedhën e pastrimit dhëmbëve ishte qymyr, dhe pastaj pluhur dhëmb, i cili erdhi për të zëvendësuar pastë dhëmbësh. Tani, ka shumë lloje të makarona, dhe efekti terapeutik dhe zbardhjen efekt, dhe përforcuar pronat. Por përdorimi i yndyrore, sheqer dhe produktet sintetike procedurave të tjera të pastrimit nuk mund të rezistojë prishjen e dhëmbëve, dhe për të ndryshuar dietën.