Keratoakantomy
Keratoakantomy - një tumor beninje e veshje e guaskës në follicles flokët që janë të prirur për rritje të shpejtë. Tumoret janë të vendosura në pjesët e trupit, gjymtyrëve dhe sipërfaqet zgjatues e duarve dhe të këmbëve.
Në raste të rralla, ka pidnihtovi, hundës dhe tumoreve conjunctival si dhe tumoret në buzët, faqet, apo shije e vështirë. Ata kryesisht ndodhin në të moshuarit. Në njerëzit disa herë më shpesh se femrat.

Shkaqet e


Shkaku është i panjohur. Ka faktor viral - veçanërisht papillomavirus njeriut. Shpesh ka një natyrë familjare, të trashëguar autosomal dominuese. Ajo mund të jetë një manifestim i rritjes së tumorit në organet e brendshme apo sistemin e tretjes.


Ka disa lloje keratoakantom:
vetmuar;
Giant;
keratoakantomы tendenca për rritjen periferik;
pidnihtovi;
shumta (nga immunosuppression, sindromi Torre, shpërthyer).

Simptomat

Keratoakantomы zakonisht e rrumbullakët ose ovale, ngjyrë të kuqe ose kaltërosh, mund të ketë ngjyrën e lëkurës normale, matjen e rreth 3 cm. Në qendër të tumorit mbuluar me masat brirë, edges ngritur si një rul. Pas stabilizimit të fortë e rritjes ndodh, tumor nuk ndryshon madhësinë. Pas gjashtë muaj apo një vit mund të jetë regres apo formimin mbresë atrofik.

Tumoret e shumëfishta mund të ndodhë sekuenciale në formën e nodules dhe lezione që ndodhin në një kohë.

Diagnostics

Baza e diagnozës - një manifestim klinik. Plotësohet эkstsyzyonnoy diagnozës biopsi ose duke marrë një pjesë të indeve. E rëndësishme në vendosjen e diagnozës është fazë e procesit dhe diagnozën diferenciale me tumore të tjera.

Trajtim

Trajtimi kryesor - heqja kirurgjikale, heqjen lazer, cryosurgery, heqja elektronizh kirurgjikale. Për sendet e mëdha është vetëm operacion efektiv. Vatra të shumta janë trajtuar duke përdorur retinoids sintetike.

Moti i favorshëm. Në raste të rralla, mund të transformohet në tumor qelizë squamous.
Author: Alena Paretskaya, pediatër