Kystoma simptomat vezore, natyrisht, trajtim


Kystoma vezore - tumorit epiteliale Mucinous ose i lëngshëm mirë, e cila është një zgavër kapsulë është e mbushur me lëng. Kystoma në origjinë të ndarë në fillore (rritje direkt nga indet e vezore) dhe të mesëm (i formuar si rezultat i metastazë). Në mëshirë të fatit të dalluar cystoma tek: shumohet beninje dhe malyhnyzyrovannыe
Shkaqet
Cystoma së pari duhet të dallohet nga cysts ovarian. Dallimet e tyre qëndrojnë në faktin se cystoma epiteliale membranë që prodhon sekretin e vet (e cila është përmbajtja e tij) dhe e aftë për rritje; shell dhe cysts indeve lidhës, pra ajo nuk është në rritje, por thjesht shtrirë nëpër të lëngshme akumuluar në atë, kështu që është shumë e rrallë (ndryshe nga cystoma) është i madh.


Teratomas apo kist ovarian dermoid (kist Single-dhomë mbushur me proshutë dhe flokët) është formuar si rezultat i defekteve apo çrregullime gjenetike e indeve embrionale. Ankesat e pacientëve (të moshës 20 deri në 40 vjet) të fillojnë të shfaqen vetëm pas tumori është mjaft e madhe
Manifestimet klinike
Në shumicën e rasteve, cystoma vogël asimptomatike dhe shpesh zbulohen rastësisht gjatë një ekzaminim gjinekologjik planifikuar apo me ultratinguj legenit. Shumë rrallë mund të prishin dhimbje të vogël të shurdhër në bark të ulët. Si rritje cystoma në madhësi, kanë filluar të kenë dhimbje barku, kapsllëk dhe ka urinim të pakët / i shpeshtë, e cila është e lidhur direkt me compression tumorit të organeve fqinje. Simptomë më e zakonshme është ascites tsystadenom (grumbullimi i lëngjeve në rritjen e barkut simetrik vërejtur në bark). Nëse kystoma arritur shumë e madhe - nuk ka asimetri e barkut. Rrallë mund të përjetojnë parregullsi menstruale apo gjakderdhje mitrës

Diagnostics
Metodat kryesore të zbulimit të cysts, ultratinguj legenit është ekzaminim normale dhe gjinekologjik. Nëse është e nevojshme, të sqaruar natyrën e formimit të tumorit dhe diferencimin e saj nga tumore malinje ovarian - është cystoma birë. Në rastet kur ka dyshim klinikisht të arsyeshme se tumori është i mirë - të kryera një laparoscopy diagnostik i jep 100% rezultatin e vërtetë. Metodat si shtesë diagnostike përdoret magnetike - terapi rezonancë dhe tomography llogaritur. Procesi keqdashje siç përcaktohet nga prania e gjakut shënuesve tumor AK - 125

Trajtimi cystoma
Çfarëdo lloji i tumoreve - vetëm trajtim operativ, pasi nuk është një tranzicion cystoma rrezik nga dashamirës të malinje (statistikisht në tetë nga dhjetë raste). Aktualisht shumica e kirurgjisë kryhen laparoscopically. Operacioni është gjithashtu e rëndësishme për të shmangur shtrembërim rrjedhin tumor, i cili mund të ndodhë gjatë tendosje fizike, heqjen e peshave ose për shkak të lëvizjeve të papritura.

Në trajtim kirurgjik, dhe tumoret malinje e kufirit përdorur drogë kimioterapia: BenzoTЭF, thiotepa dhe të tjerët. Kur zgjedh një droge të veçantë kimioterapia është marrë parasysh: në masë të gjendjes së pacientit e sistemit të qarkullimit të gjakut të tij, shëndetin e përgjithshëm, tipi cystoma dhe të tjerët.

Një tjetër trajtim për cystoma ovarian është radioterapi, e cila është përdorur si një masë parandaluese dhe për të eliminuar tumor mbetur pas operacionit. Edhe në ditët e para pas operacionit aplikuara terapi të hormoneve androgenic përdorur drogë që zgjat një kohë të gjatë.
Moti në jetën e mëvonshme kohën e duhur operacioni është mjaft e favorshme.
Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. vulvity
2. Cysts Ovarian
3. vulvovaginal: simptomat, trajtimi