Corpus luteum Ovarian kist
Në gjinekologjisë verdhë trupin - një gjëndër endokrine veçantë që zhvillohet në vezore në faqen gjëndër pas një ndërprerje, dhe subjekt për të kundërt e zhvillimit, nëse fekondimi ka ndodhur.
Ovarian kist Korpus luteum është formuar kur si rezultat i dobët luteum qarkullimi corpus nënshtrohet regres dhe zhvillohet në rritje në diametër 8 cm me përmbajtje hemorragjike brenda. Ky proces ndodh në shumicën e rasteve pa asnjë simptomë, dhe gjatë muajve të ardhshëm kist nënshtrohet kundërt të zhvillimit.


Ndonjëherë për shkak të këmbëve rrotullim kist apo një këputje Korpus luteum, lëngu është derdhur në zgavrën e barkut. Këtu simptomat e barkut akute.
Kist Korpus luteum diagnostikuar me ekzaminim gjinekologjik dhe formimin e tumoreve është vezore. Në skanohrami tejzanor është praktikisht identike me cysts folikulare, por mund të përmbajë pezullime gjobë (papastërti të gjakut).
Pas zbulimit të asimptomatike luteum cist corpus të madhësisë vezore vogël (8 cm) pacientët nën mbikëqyrje mjekësore për dy deri në tre muaj.

Kur këmbët perekrute dhe cysts këputje, si dhe madhësia e rëndësishme nevojë për kirurgji. Operacioni është kryer nga laparoscopy dhe është cysts vыluschyvanyy dhe mbylljen e mëvonshme të mureve të saj. Në rastin e ndryshimeve ovarian pakthyeshme që mund të ndodhin në këmbë perekrute cysts kryera laparotomy dhe oophorectomy.