Foto klinik i sepsë tonzyllohennoho
Fillimi i shkrimit në dispozicion këtu


Manifestimet (simptoma).
Simptomat e përbashkëta të sepsë janë temperatura e trupit të lartë (39-40 ° C) me pika të mprehta të shprehura takikardi, dridhura dhe djersitje.
Dehje manifestuar dobësi të rënda, humbje e oreksit; shpesh zgjerimin e mëlçisë dhe shpretkës.
Karakterizohet nga:dëme të shumta të organeve dhe zhvillimi i zemrës, frymëmarrjes, veshkave, hepatike, pamjaftueshmëri veshkave;


koagulimit të gjakut, në formën e trombozës, ne kombinim me gjakderdhje, skuqje e lëkurës, hemorragjike kursit rëndë dhe galopant - zhvillimin e DIC.

Në rrjedhën e infeksionit nga hematogjene zhvillimin phlebitis, dhimbja është përcaktuar përgjatë damari i qafës së brendshme. Nyjet limfatike rajonale janë shpesh të zgjeruar dhe i përflakur.
Në rrjedhën e rënda dukuri e abscese metastatic në organe të ndryshme, para së gjithash, një dritë në rrjedhën e infeksionit tanishme qelizave të gjakut. Zhvilluar pneumoni rasseyanaya melkoochahovaya, i shoqëruar nga gulçim, shkallë të dështimit të frymëmarrjes ndryshme.

Me përfshirjen e zemrës (endokardit, miokardit) simptomat e dështimit të zemrës.

Çdo dëmtim të veshkave ndodh piuri, reduktimin e formimit të urinës.
Mbi.
Për kurs klinik dalluar rrufe, akute, Subacute, dhe sepsë kronike përsëritura.
sepsa galopant Simptomat klinike rritje të shpejtë, në disa orë në zhvillim shoku infektive-toksike, dhe brenda 1-3 ditëve të sëmundjes fatale.
Në më të zakonshme sepsa akute vuri në dukje zhvillimin e shpejtë të simptomeve; kohëzgjatja e kursit varet nga natyra e florës dhe efektivitetin e trajtimit - zakonisht 15 -2 muaj, e ndjekur nga një periudhë shërim ose sëmundje të bëhet i formë subakut.

subakut sepsa gradualisht largohem efekte akute (ethe, dehje, etj).
Për sepsa kronike ju mund të bisedoni duke ruajtur simptomat e saj për më shumë se 6 muaj, zakonisht për shkak të pranisë së lezione septike të mesme të cilat janë të vështira për trajtim kirurgjik (në eshtra, joints, por shumica e organeve të brendshme - endokardit, abscesi kronike të mushkërive, empyema).
Sepsa periodike karakterizuar nga ndryshuar periudhat e acarimit, të shoqëruar nga simptoma të gjalla, si dhe periudhat e faljen, gjatë së cilës ju nuk mund të zbulojë asnjë simptomë të rëndësishme klinike.

Sipas llojit të patogjen dalluar streptokoksike, streptokokut, sepsë pneumonisë dhe të përziera, gonokoksik nuk përjashtohen, kolybatsyllyarnыy, anaerobe dhe të tjerët.
Mekanizmi kryesor në patogjenezën e sepsis janë Bakteremia dhe dehje.
Përveç kësaj, zgjidhni:
Septicemi (Bakteremia me sepsë, por pa metastazë septike) - forma më e zakonshme e sepsë. Kjo zakonisht ndodh akut dhe është i shoqëruar me simptomat e dehjes, ndryshimet degjenerative të organeve të brendshme. Agjentët që veprojnë Stafilokoket, streptokokeve, gram-negative mikroorganizmave shpesh (Pseudomonas dhe Escherichia coli) dhe asporogenous (neklostrydialni) anaerobe (Bacteroides, fuzobakterii, peptostreptokokki etj).

Pyosepticemia (Piyemiya) - qelb Sepsa për të formuar metastazë në organet e brendshme.
Agjentet mund të jetë ndonjë mikroorganizmave që janë fokusi kryesor purulent që hyjnë në gjak në sistemin e enëve të gjakut, më shpesh në mushkëri dhe veshkat.
Ndërlikim
Një ndërlikim është infektim bakterial, shoku toksik - një reagim për rrjedhën masive të mikroorganizmave të gjakut piogjen ose toksina që mund të lindin në çdo fazë të sëmundjes.
Shenjat fillestare të tronditjes - hipertermia lartë (40-41 ° C) me të dridhura mahnitëse, djersitje të rënda ndryshuar (djersitje të rënda) me një rënie në temperaturën e trupit të normale ose subfebrile.

Tipari kryesor i bakteriale-toksike, si çdo shok tjetër është rënia qarkullimit të gjakut që e shoqëron impuls të shpejtë (120 -. BPM 150 / Min) vëllimi i dobët dhe rënia e tensionit të gjakut ( lt; 100/50).
Nuk keni agjitacion motorike, lëkurë të zbehtë, acrocyanosis, frymëmarrje të shpejtë (30-40 DD / min). Ndryshime të rënda në hemodinamikën dhe shkelja e koagulimit të gjakut që rezulton në funksione të mprehta dekompensimi papritur të të gjitha organeve dhe sistemeve vitale.


Lexo më në këtë seksion: sepsë Tonzillohennyy - diagnostifikim dhe trajtim