Klinika ulçerë


Peptike - një kurs kronike relapsing e sëmundjeve, pra, me periudhat e acarimit dhe faljen. Tipari kryesor i defekteve në muret e stomakut, ai penetron, në krahasim me gërryerjet në shtresën submucosal.
Çfarë është një ulçerë? Ky defekt Mukoza stomakut, shumica e ekspertëve atribuohet paraqitjen e tij në mungesë ekuilibri në mes të agresionit faktorëve dhe faktorët mbrojtës. Shumica ulcerat më pak se 1 cm. Prevalenca e popullsisë së rritur arrin 15%, gjë që natyrisht të çon në paaftësi shpesh nga sëmundja.Klinika ulçerë

Pacientët ankohen për dhimbje barku, ajo mund të jetë shvatkoobraznoy, prerja, ylli, rrallë e shurdhër dhe i dobët. Shkalla e dhimbjes gjithmonë varet thellësi të plagës dhe shkalla e funksionit motorike të stomakut. Dhimbja është lokalizuar shpesh në epigastrium. Ata mund të jetë projektuar dhe u largua. Urth, belching ajrit gjithmonë shoqërojnë ulçerë. Shumë shpesh të përzier, të vjella përmbajtjen acid pothuajse menjëherë pas ngrënies, dhe në kulmin e dhimbjes. Dhe në dhimbje akute të përditshme, kryesisht me stomak bosh. Pas vakt reduktohet disi, por kjo është e përkohshme, ajo rishfaqet në 30-60 minuta pasi të hahet. Karakterizohet nga një natë të dhimbjes, ata bëjnë pacientët të marrë nga shtrati dhe hani. Shumë shpesh Ulçera në stomak është i shoqëruar me kapsllëk, në kurriz të funksionit evakuim të stomakut dhe zorrës së trashë me vrull. Oreks, me ulçerë jo e komplikuar mirëmbahen dhe nganjëherë rritur kontrastin, ashtu-quajtur "uri pangopur", nga fakti se dhimbja pasi të hahet, madje edhe për një kohë, por të pushojë. Në paraqitjen pacientët kanë disa karakteristika, por vuri në dukje se ulçera njerëzit e sëmurë me fizikun asthenic (dobët). Për shkak të çrregullimeve të nderit fakt të sistemit autonom, ka zbehtë e lëkurës, shuplakat kaltërosh lagur dhe duart, të ftohtë në prekje ata janë djersitje pëllëmbët, gjuhën veshura me lulëzim të bardhë. Nëse ulçerë e komplikuar nga gjakderdhje, stol mund të pikturuar, ka disa metoda të veçanta për përcaktimin e gjakut okult në stol.


Arsyet kryesore që çojnë në zhvillimin e ulcerat gastrike

- bakter Helicobacter pylori (H. pylori);
- përdorimi i shpeshtë dhe i pakontrolluar i drogës nonsteroidal anti-inflamator
(NSAIDs), të tilla si ibuprofen, aspirina, DIKLOFENAK, indometacine;
- ushqim të dobët të cilësisë;
- dietë të detyruar;
- konsum të alkoolit, pirja e duhanit;
- Roli trashëgim luan një rol të rëndësishëm;
- snacks të shpeshta dhe ushqimi fastfoods;
- Abuzimi i rëndë, i kripur, ushqimet yndyrore;

- stresi, sidomos kronik;

Diagnoza e ulçerë stomakut

Metoda më e besueshme është stomaku fibrogastroscopy, ajo zbulon dobësi me mukozen e stomakut (ulcerat), për të përcaktuar madhësinë e saj, dhe të marrë një indet biopsi.

X-ray pezullimi barium studim është përdorur shumë rrallë, për shembull. Nëse keni gjakderdhje të hapur stomakut ose në qoftë se ju nuk mund të mbajë hastroduodenoskopyyu.

Klinikisht, ulçerë stomakut merr një kohë të gjatë, me periudhat e acarimit në pranverë dhe në vjeshtë, ose nën ndikimin e faktorëve të pafavorshme: stresi, përpunimit gabim të ushqimit, etj


Komplikimet e ulcerat gastrike, ulcerat në degjenerimin e deformimit kancerit rrugëdalje, stenozë, hepatiti yndyror, cholecystitis kronike, pancreatitis reaktive, gjakderdhje.

Trajtimi i ulçerë stomakut të jetë komplekse dhe, në varësi të shenjave klinike, ashpërsia, prania e komplikimeve.

Moti në rastin e trajtimit, dietë, kufizojnë punën fizike, të favorshëm me përjashtim të shfaqjes së komplikime.

Parandalimi i ulçerë stomakut: dietë, maturi nga alkooli, pirja e duhanit, duke ngrënë ushqimet pikante dhe të skuqura, si dhe kushtet e punës dhe të jetës.