Klimaterike Sindromi Shkaqet dhe Trajtimi


Në shumicën e rasteve, gratë e moshës 45 deri ne 55 vjet fillon e ashtuquajtura mosha ndryshon trupin, e cila manifestohet shfaqjes së menopauzës (ndërprerjes së menstruacioneve). Në menopauzës vezoret gradualisht fillojnë të largohem dhe përfundimisht të zhduket pothuajse tërësisht (vezoret ndaluar duke e bërë hormonet). Gjithashtu, një numër i madh i trupit të grave pëson ndryshime të rëndësishme në gjëndrave endokrine, enët e gjakut, zemrën dhe sistemin nervor qendror
Simptomet e menopauzës


Në shumicën e grave, menopauza ndodh pa frustrimit të shprehur, por shpesh është më shumë se e komplikuar. Kjo është pasqyruar në marramendje, trazirat e gjumit, rritjen e tensionit të gjakut, humor ndryshueshmëri, rrit excitability. Nuk është thatësi vaginale, mund të shkaktojë gjakderdhje mitrës, urinim i shpeshtë, marrëdhënia bëhet mjaft e dhimbshme. Disa gra ankohen harresës gjatë kohore dhe pas menopauzës. Menopauza e lidhur është një shenjë e sulmeve ethe trupi (shtyer), shoqëruar me djersitje dhe të përforcohet gjatë natës. Frekuenca e tyre mund të jetë i ndryshëm 1-30 ose më shumë herë në ditë.

Simptomet e neurozë klimaterike përfshijnë: marrje mendsh, palpitations, nervozizëm. Në disa raste, mund të jetë i komplikuar nga neurozë mosfunksionim K. tiroide, diabet dhe hipertension. Në shumicën e rasteve, fenomene menopausal janë vërejtur brenda 2-3 vjet, pastaj trupi i femrës fillon të funksionojë normalisht përsëri
Trajtim
Masat e nevojshme restauruese:
- Procedurat hidroterapi, kontrast dhe banjot e nxehtë këmbë, ujë mineral dhe pisha banja, kundërta shpirti. Këto procedura janë bërë më të mirë para gjumit

- Aktiviteti i rritur fizik dhe ndërprerjen e duhanit

Gjithashtu përdoret terapi qetësues droga Valerian, tryoksazyn, meprotan, elenium etj Me droga Tides shpeshta të caktuara të trajtimit me B6 vitaminë B1, PP, të kombinuara me zgjidhje intramuskular 2% e novokaina në një dozë prej 5 ml në ditë. Nëse neurozë kthese ndodh në formë të rëndë - është treguar që hyjnë ose hormonet sintetike progestin. Në disa raste, mjekët rekomandojnë marrjen e infusions ndryshme Dozimi dhe decoctions.

Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. kraurosis vulvë: simptomat dhe trajtimi
2. oophoritis (inflamacion ovarian)
3. Kystoma vezore