Coleitis - një sëmundje e cila e di se çdo gruaShumica gjinekologë kanë për të diagnostikuar "vaginitis." Pothuajse çdo grua e moshës riprodhuese përballur me këtë sëmundje të pakëndshme. Në fakt - një inflamacion i mukozës vaginale.


Shkaqet e trashje  

Kur një grua është e shëndetshme, e vaginës janë shkopinj Doderleyna që mbrojnë organe gjenitale të faktorëve të ndryshëm negative.
Bazuar në faktin se natyra e ka krijuar mbrojtje ideale për t'i bërë ballë sëmundjeve të ndryshme, duhet të supozohet se fillimi i inflamacionit shkaktuar nga një numër faktorësh të caktuara. Nuk është sekret se çdo sëmundje kronike apo akute redukton mbrojtjet e trupit, e cila nga ana e bën ndikimin më të mirë në pronat mbrojtëse të vaginës. Pra, një arsye trashje mund të konsiderohet imunitet të ulët.
Natyrisht, nuk mund të injorojë sistemin urinar-gjenitale sëmundjes që kanë një origjinë infektive.
 
Inflamacion është vërejtur gjatë ndërprerjeve hormonale që ndodhin gjatë pubertetit, menopauzës, sëmundjet e ndryshme (diabet, trashje, sëmundjet ovarian).

Dëmtimi i mukozës vaginale mund të ndodhin gjatë raportit seksual, mbylljen pahijshme pas operacionit.
Reaksionet alergjike që dalin nga përdorimi i prezervativëve, produkte te kujdesit personal, krem.
Përdorimi i zgjatur i antibiotikëve ndikon negativisht në gjendjen e mukozën e vaginës.
Higjienën personale mund të parandaluar formimin e kushteve të favorshme për ndezjen filluar.
Të lidhura me moshën ndryshime dhe faktorë të tjerë që dëmtojnë shell ushqyerit brendshme.

Simptomet e trashje

Tabloja klinike të sëmundjes mund të jenë krejt të ndryshme në çdo grua. E gjitha varet nga shkaqet e sëmundjes. Ka vaginitis specifike dhe nonspecific. Specifike të shkaktuara nga infeksionet seksuale. Në provim, mjeku e sheh fusha kadife prekur, dhe nëse ju prekni ato me një mjet të veçantë. Pra, ata rrjedh gjak. Vaginitis jospecifik mund të shkaktohet nga infeksione apo sëmundje të tjera inflamatore. Për këtë formë të sëmundjes karakterizohet nga shkarkimet Muço-purulent karakter, hyperemic vulvë dhe ka kruarje, procesi është mjaft i urinim të dhimbshme, dhimbje të barkut mund të ndodhë. Në këtë shtet, përkeqësohet gjendja e përgjithshme e grave të bërë jetën të pakëndshme intime për shkak të dhimbjes gjatë raportit seksual. Në praninë e problemeve të mësipërme. Ju duhet të vizitoni një mjek.


Diagnoza e trashje përfshin ekzaminimin, gjatë së cilës mjeku mund të vlerësuar mucous dhe inflamacion. Për të përcaktuar shkakun e sëmundjes është shpifjeve (e përgjithshme, citologjik), PCR, të lashtat për të vlerësuar gjendjen e florës dhe ndjeshmëri ndaj antibiotikëve, lan kërkojnë studime hormonal.


Trajtimi dhe parandalimi i trashje

Ashtu si çdo sëmundje tjetër, vaginitis nuk tolerojnë vonesën në trajtim. Aq më shpejt do të diagnostikuar dhe të fillojnë trajtimin, shansin më të mirë të një rezultat të favorshëm dhe pa komplikime. Mjekët përshkruajnë terapi me antibiotikë vetëm pasi rezultatet e testimit janë pranuar dhe instaluar shkaqet e trashje. Imponuar terapi me antibiotikë, gjinekologe duhet gjithashtu të marrë parasysh moshën e pacientit, prania ose mungesa e shtatzënisë. Ka një numër i barnave që janë të kundërindikuar në shtatzëni.


Përveç ilaçeve dhe ofron terapi lokale, të cilat mund të jenë të bazuar në ujitje, përdorimin lokal të ointments, krem, tampona, qirinj. Në kryerjen e të gjitha procedurat dhe administrimin e barnave duhet të ndjekim rreptësisht rekomandimet e mjekut.


Pas trajtimit u miratua dhe hyri shërim, testet bakteriologjike duhet të bëhet në mënyrë që të sigurohemi se shkaku i trashje është eliminuar dhe nuk ka asnjë rrezik për shëndetin. Në shumicën e rasteve, periudha e trajtimit rekomandohet vidyazykatysya e seksualitetit.


Parandalimi është higjiena personale, marrëdhëniet seksuale të sigurta, seksuale të rregullt, në kohë duke vizituar gjinekologun çdo gjashtë muaj, dhe pamja siklet vogël në zonën gjenitale.


Këshilla mjekësi tradicionale kundër trashje

Shumë mjekë ndonjëherë këshillojnë pacientët e tyre të përdorë për mjekësi tradicionale. Ne nuk kemi asnjë kërkojnë për veten, si çdo emërimi duhet të japë vetëm gjinekolog, të marrë iniciativën për të vetë-mjekoj dhe shumë të rrezikshme për shëndetin dhe jetën në përgjithësi.


Douching dhe banjot ulen në supë kamomil, leh lisi mbajtur në javën e parë të trajtimit 2 herë në ditë (në mëngjes dhe në mbrëmje), por si përmirësimit të numrit të tyre reduktohet gradualisht në 1 herë në ditë 1 herë në javë. Pas douching ose tabaka mund të hyjë në vaginë me mjaltë shtupë garzë ose mjaltë për të vënë në muret e vaginës.


Recetave të përshkruara të ketë një efekt pozitiv mbi organet seksuale, por, pavarësisht nga kjo, para se zbatimi i tyre duhet të konsultoheni me mjekun tuaj.


 
R3r3r3153.