Trajtimi Molluscum contagiosum, simptomat, mënyrat e transmetimit


Contagiosum Molluscum (Molluscum ngjitëse) - një sëmundje mjaft e zakonshme virale të lëkurës që ndodh kryesisht në fëmijët (zakonisht parashkollore) mosha. Virusi shkaktar është contagiosum molluscum molusk patogjen, patogjene ekskluzivisht për trupin e njeriut dhe ka një ngjashmëri të caktuar ndaj virusit lisë.
Shumë shpesh, këta pacientë sëmundjet dermatologjike përmes konsumuarit ose mungojnë simptomat nuk shkojnë te mjeku, në mënyrë që Molluscum ngjitëse bëhet kronik


Infeksioni gocë deti ngjitëse
Sëmundja mund të infektohen si fëmijët dhe të rriturit. Molluscum contagiosum mund të transmetohet në dy mënyra - të brendshme dhe seksuale.
Transmetimit në familje do të thotë nga infeksioni me anë të objekteve të përditshme që ky të përdorura bartës të infeksionit. Kjo veçanërisht vlen për kujdesin personal (enët, në shtrat, etj). Për shkak se virusi mund të vazhdojnë për një kohë të gjatë në banesa pluhurit - në kopshte vërejtur shpesh shpërthime të gocë deti patogjen. Shpesh infeksioni i sëmundjes ndodh në pishina.

Të rriturit më të gocë deti ngjitëse infektuar gjatë marrëdhënieve seksuale, infeksioni ndodh dhe ajo nuk është me akt seksual, por për shkak të përplasjes së lëkurës së partnerëve. Prandaj, disa organizata mjekësore ndërkombëtare nuk i përkasin të sëmundjeve ngjitëse molusk të transmetueshme seksualisht.
Përveç kësaj, shfaqja e gocë deti kontribuojnë në sëmundje, të reduktojë mbrojtjen imunitar të trupit (janë regjistruar raste të gocë deti patogjene në mes / moshuarit me shtetet mungesës së imunitetit apo reaksioneve alergjike, si dhe ka vazhduar merr citotoksik dhe drogës hormonale)

Simptomat Molluscum contagiosum dhe rrjedha
Periudha e inkubacionit gojë patogjene mund të zgjasë nga dy javë deri në gjashtë muaj, pas së cilës lëkura duket nodules parë të vetme dhe më pas të shumta rrumbullakosura janë mishi pa dhimbje dendur ose i kuq (ndonjëherë me një kontakt të sedeftë ose i lëmuar), e ngritur pak mbi lëkurën dhe nuk kalojnë në madhësi 10 mm. Në raste shumë të rralla, bashkimi, formimin e elementeve më të mëdha, një sëmundje e quajtur gocë deti gjigant ngjitëse .

Sipërfaqe nodules qetë, me shkëlqim, me një zgavrën e vogël në qendër. Duke klikuar me tufa të lëshuar kashepodobnaya masë bardha që përbëhet nga qelizat e vdekura dhe qelizat mollyuskoobraznыh.
Fëmijët nodules mund të jenë të vendosura në pjesë të ndryshme të lëkurës, më shpesh në të rriturit prekur kofshët e brendshme, perineum, organet gjenitale, zona pubike dhe bark.
Ndjenjat subjektive në asnjë Molluscum ngjitëse, edhe pse rrallë në nodules mund të shfaqen kruajtje (infeksion sekondar aderimit).

Contagiosum Molluscum është një sëmundje nuk shkakton komplikime të rënda, por paraqitja e shenjave të para të saj tashmë në dispozicion, ndihmë mjekësore duhet të jetë i sigurt për të pyetur. Kjo duhet të bëhet të paktën që Molluscum ngjitëse në dukje të hutuar shumë lehtë me mjaft të rënda në simptomat e saj sëmundje të ngjashme (sifilizi, planus liken, etj). Gjithashtu, simptomat e gocë deti patogjen gjithmonë thotë se mbrojtja e imunitetit të sëmurit është dobësuar, të cilat mund të shkaktohen nga prania e infeksioneve të trupit të tjera (përfshi HIV).


Diagnoza e gocë deti patogjen nuk shkakton shumë vështirësi dhe duke u bazuar kryesisht në foto klinike (në rast të kontestit kryer studimin histologjike). Gjithashtu bëhet diagnoza diferencuar e sifilizit, planus liken, lythat, эpytelyomoy dhe keratoakantomы shumës. Shqyrtimi i partnerit seksual të mushtit
Trajtimi Molluscum contagiosum
Nëse gjatë inspektimit u konstatua se lëkura e njeriut i habitur vetëm këtë lloj të nxituar dhe nuk përfshijnë tumoreve beninje ose malinje, trajtim të sjelljes patogjen gojë nuk është domosdoshmërisht si trup të shëndetshëm vetëm të njeriut mund të tejkalohen virusin (kjo mund të marrë rreth gjashtë muaj). Kjo është arsyeja pse në shumicën e rasteve dermatovenereologists bast parë në sayazykalikuvannya pa përdorimin e drogës.

Nëse për ndonjë arsye një shërim i pavarur nuk është e mundur, mjekët të ndalemi në një nga trajtimet e mëposhtme butak patogjene:
- Djegia apo diathermocoagulation
- Përpunimi nyjet immunomodulators dhe ointments antivirale
- Nyje mekanike scraping dhe sipërfaqe-trajtimi prekur 5% e jodit alkoolike qarkut rum
- Në formën e përgjithësuar e gojë patogjen (prania e një numri të madh të nyjeve) emërohet antibiotikët tetracycline (doxycycline, metatsyklyn, Chlortetracycline, oletetrin, tetracycline).

Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. Atopy (dermatitis atopik)
2. fytyre (fytyre)