Kjo sëmundje kërcënon poliosteoartroz


Çdo sëmundje e cila është e ekspozuar personi mund të përcaktojë simptomat specifike. Duke folur në lidhje me sëmundjen e përbashkët, më të zakonshme prej tyre - është poliosteoartroz.

Zhvillimi i sëmundjes kontribuon në efektin e faktorëve të tillë si inflamacion, trauma, metabolike dhe karakteristikat individuale të organizmit. Sëmundja mund të zhvillohet për asnjë faktorë të dukshme.

Poliosteoartroz - një sëmundje kronike të përbashkët në të cilën shkatërrimi kërc ndodh, duke dëmtuar më tej ato dhe ndryshimet patologjike në nyje kockave. Katër letra e parë e "fushës", sugjeron se osteoarthritis dëmtuar disa nyje.Duhet të theksohet se shumë njerëz vuajnë polyosteoartrozom gjatë radiologic diagnostik nuk përjetojnë asnjë simptomë në të gjitha, por ajo i referohet përjashtime nga rregulli.

Kur përbashkët fillon të ndryshojë formë dhe shfaqet në to dhimbje - ajo thotë se simptomat kryesore të sëmundjes. Këto kanë të bëjnë me meteosensitive dhimbje, ata intensifikuan gjatë ndryshimit të kushteve të motit. Simptomet përfshijnë edhe fenomenin kur, pas zgjimit nga gjumi, joints skovuyutsya, por pas një farë kohe kalon vetë ngurtësi.
Metodat e trajtimitSot hodroytyn, glukosamine dhe acid hialuronik - mjetet më të përdorur në trajtimin e sëmundjeve të nyjeve. Ato ndihmojnë për të përmirësuar funksionin e kërc, por gjëja më e rëndësishme është se si rezultat i zbatimit të tyre mbetet pas kalimit të kursit.


NSAIDs, atsetomenofen fondeve në hormonet, analgesics narkotike - një droge të dizajnuara për lehtësimin e dhimbjeve të përbashkët. Një mundësi e shkëlqyer për fizioterapi ndryshme. Ushtrim terapeutik është e rekomanduar për ata që poliosteoartroz hyri në faljen klinike. Dhe si doli me të vërtetë - për të bërë drogë më të lehtë se sa veten e tyre dhe të fillojnë të angazhohen në sport.


Shumica e nyjeve e gishtërinjve të poliosteoartrozu prek gratë dhe burrat është 10 herë më pak të ekspozuar ndaj kësaj sëmundjeje. Ndryshimet hormonale në trupin e një gruaje të moshës 40-45 vjeç gjatë menopauzës kontribuon në fillimin. Në të rinjtë kjo sëmundja përparon shumë më pak.Arsyet poliosteoartrozu gishtatPoliosteoartroz, çfarë është ajo? Shkencëtarët nuk kanë zbuluar shkakun e vërtetë të paraqitjes së saj. Ka mendime se formimi i një sëmundjeje të tillë lidhur me predispozicion trashëguar. Ka familje në të cilat gjysma femra e brezave që vuajnë polyosteoartrozom. Në mesin e grave të transmetohet gjithashtu dhe tipar keqe pak e strukturës së indeve kërc dhe metabolizmit. Gjatë nyjeve menopauzës me indeve kërc dobësi lindur dehradyruyutsya për shkak të inferioritetit të tyre.


Lubrifikim natyral për të kërc përfundimisht humbi kërc plas dhe të bëhet e thatë. Për shkak të fërkimit dhe thatësi bëhet i përflakur dhe i prodhuar lëngun inflamatore të përbashkët. Për këtë arsye, provokoi një dhimbje shumë të fortë, dhe nyje të fillojnë të shtrembëroj.

Njerëzit të cilët kanë diabet dhe e theksuar trazuar metabolizmin - shpesh të prirur polyosteoartrozu. Rruzull Bouchard dhe Heberdena formuar në gishtat e njerëzve që vuajnë polyosteoartrozom.

Zakonisht Heberdena nodules formuar në shpinë dhe anësore sipërfaqet e nyjet e gishtave, të cilat janë të vendosura në afërsi të thonjve. Ata janë formuar në të njëjtën kohë në të dy duart dhe çdo gishtat. Në periudhën e nodules tilla njerëzit të ndjehen një ndjesi djegie dhe dhimbje në nyje dhe ata të fillojnë prypuhaty dhe skuqem.


Kur disa njerëz filluan përshkallëzim, në zonat ku nodules formuar shfaqen flluska yndyrshëm, ato shkaktojnë një të fortë, pulsation e dhimbjes. Nëse jo prishet flluskë, keqësimi i vonuar për një kohë të gjatë. Dallimet në mes nodules që zhvillojnë nodules Bouchard ndodh gradualisht dhe pa rikthim.

Duhet të theksohet se poliosteoartroz kërcënon gratë gjatë menopauzës dhe ndryshimet hormonale. Dhe pacientët me diabet dhe ata me çrregullime metabolike. Gjithkush duhet të monitorojnë shëndetin e tyre.