Pneumonia Lobar


Lobar pneumoni - një proces akut inflamator, emocionuese tërë lob, e cila rezultoi, ndryshime parregullt morfologjike ndodhin në trup.

Etiologjinë dhe Patogjeneza nga pneumonia lobarAgjenti kryesor i pneumonisë lobar janë:

 • Pneumokoku;

 • streptokoket;

 • staphylococci;

 • Coli Escherichia;

 • Bacil Friedländer.


 • Pneumonia Lobar ka fazat e mëposhtme:

 • Shtyer faza apo rrjedhjen. Gjatë kësaj periudhe inflamacion në alveole çon në zgjerimin e tyre. Ata grumbulluar lëngun exudative. Faza mund të zgjasë nga 12 orë për tri ditë.

 • Faza e opechenenyya kuqe. Në të lëngshme të akumuluar nga fillimi anijes për të hyrë në qelizat e kuqe të gjakut. Që ajrit alveolar dhe zëvendësohet duket ngjyra e mëlçisë.

 • Faza opechenenyya gri. Kjo periudhë e zhvillimit të karakterizohet nga dominimi i leukociteve në eritrociteve, duke ofruar trupin gri. Kohëzgjatja e fazës 3 deri 5 ditë.

 • Rezoluta faza. Në mushkëror është resorption e fibrinë dhe leukociteve dhe lë ata me gëlbaze pjesshëm të pështymë. Kjo është afërsisht 7-11 Dita e sëmundjes.


 • Simptomet e pneumonia lobar


  Në mënyrë tipike, sëmundja fillon akute të mjaftueshme dhe mund të identifikojë temën e mëposhtme:

 • dridhura;

 • gjendja e keqe e mprehtë dhe dobësi;

 • dhimbje koke;

 • rritur djersitje;

 • ngritjen e temperaturës në 39-40 ° C;

 • dhimbje gjoksi;

 • frymëmarrje të cekët;

 • ndarja e purulent pështymë.


 • Gjatë pneumonia lobar mjeku diagnoza mund të dëgjoni dhe të zbuloni pleurë imët wheezing, takikardi mund të ndodhë. Për një pamje më të detajuar dhe të plotë duhet të bëni X-ray dhe teste të tjera laboratorike që mund të konfirmojë sëmundjen.

  Mund të jetë shumë e rrezikshme komplikime pneumoni lobar që mund të kërkojnë trajtim të kualifikuar. Këto probleme përfshijnë:

 • sepsa - Helmimi i gjakut dhe përhapja e mëtejshme e infeksionit në të gjithë trupin;

 • vypotnoy pleurit - inflamacion të membranave të mushkërive;

 • abscesi - acarohet;

 • perikardit - inflamacion në qese të zemrës;

 • shoku infektive-toksike.


 • Trajtimi i pneumonia lobar


  Për pacientët kjo sëmundje e rrezikshme është kujdesi i rëndësishëm regjimi të kujdesshëm dhe të rreptë. Kjo përfshin duke marrë drogë dhe ushqim. Për shkak të faktit se marrja e parregullt e drogës dhe dozen e tij e gabuar e baktereve mund të jo vetëm që nuk zhduket, por forcohet, është e rëndësishme për të pirë ilaçet në kohën e caktuar në mënyrë rigoroze dhe një dozë të caktuar.

  Për trajtimin e sëmundjeve duke përdorur antibiotikët dhe sulfonamides, të cilat ndihmojnë për të reduktuar në mënyrë të konsiderueshme përsëritjen e sëmundjes. Ndonjëherë ajo është gjithashtu një parazit prodhon rezistencë të drogës. Në këtë rast, mjeku, duke parë mungesën e efektshmërisë së trajtimit regjim fillestar mund të jetë antibiotikët me një grup tjetër.
  Për më tepër, në qoftë se pacienti është në shtëpi, ju duhet të mbani këto rekomandime:

 • Rregullisht hedh në dhomë, në të cilin pacienti është.

 • Periodikisht ndryshojë brendshme dhe shtrati prej liri.

 • Fshini trupin ose zgjidhje alkoolike vodka.

 • Shih për atë se ushqimi ishte i lehtë.

 • Dhënia pijshëm tepruar.

 • Merrni vitamina.

 • A ushtrime të frymëmarrjes dhe të angazhohen në aktivitet rekreative fizik.


 • Derisa fonde shtesë mund të përdoret në trajtimin e të bronhorasshyryayuschye dhe droga expectorant. Një rezultat pozitiv i jep një frymë përzierje oksigjen ajri, e cila është pothuajse e mushkëritë në lulëzim.