Qarqet nën sytë - Shkaqet


Qarqet ngjyra nën sytë mund të përcaktojë shkaqet e tyre kryesore. Prandaj është e nevojshme të dinë të paktën faktorët më të zakonshme. Por në çdo rast të paktën një dyshim të vogël në origjinë ose bruising sigurt se ata ishin për shkak të problemeve me organet e brendshme, atëherë ju duhet menjëherë të konsultoheni me një mjek.
Arsyet qarqet blu nën sytë
Qarqet blu janë shumë arsye për pamjen e saj - nga mungesa e vitaminave në sëmundje më serioze.
Një nga shkaqet më të zakonshme të arna blu nën sytë - një lëkurë shumë e hollë e qepallave. Në qepallë më të ulët të jetë një sasi e madhe e gjakut dhe limfatike anijeve. Kur anijet zgjerohet, ata bëhen më të dukshme, dhe nëse lëkura është e hollë, enët shumë janë si mavijosur blu.


Anijet nga ana tjetër, mund të zgjasë për disa arsye:

 • qarkullim të dobët;

 • përçarje e zemrës;

 • Shkelja e veshkave;

 • probleme të mëlçisë;

 • problemet tiroide.


 • Një tjetër shkak i zakonshëm i qarqeve blu nën sytë - mungesa e hekurit në trup apo dehidratim. Para së gjithash, kjo vlen edhe për gratë që janë abuzuar dietë ku ushqimi janë të përgatitur me një numër të caktuar të produkteve. Dietë modeste çon në mangësi në trupin e mineraleve të ndryshme dhe vitamina. Por kjo është mungesa e hekurit shkakton qarqet blu.

  Qarqet Gray
  Qarqet gri pluhuri të ketë disa arsye për paraqitjen e tyre dhe është rezultat i limfatike dhe të gjakut venoz. Shpesh problemi kryesor qëndron në lodhje, mungesa e gjumit, alkoolit apo humbje peshe shumë të shpejtë. Rrethi Grey duket shumë i sëmurë dhe maskë e tyre jashtëzakonisht të vështirë, kështu që pamja e tyre duhet menjëherë të i kushtoj vëmendje për stilin e jetës tuaj.
  Qarqet e bardhë nën sytë
  Shkaku i qarqeve të bardhë nën sytë mund të jetë vetëm një - vitiligo sëmundje. Kjo ndodh shumë rrallë. Vitiligo - një zhdukja e zakonshme pigment në fusha të caktuara. Shpesh kjo është e shprehur në formën e njolla të bardha në qepallat më të ulët. Ajo gjithashtu mund të paraqiten qarqet e gjelbër nën sytë, por ajo është edhe më të rralla.

  Qarqet e gjelbër nën sytë
  Bruising gjelbër mund të jetë duke iu referuar një arsye shumë të thjeshtë - të kualitetit të dobët gota kornizë metalike. Frame të jetë në kontakt të drejtpërdrejtë me lëkurën, për shkak të asaj që mund të ndodhë reaksion kimik - një përzgjedhje e pllakatë gjelbër që zgjidh në hundë dhe qepallat e ulët. Kështu, pllakë duket si qarqet e gjelbër nën sytë.
  Qarqet Brown
  Shkaqet e qarqeve kafe nën sytë mund të jenë disa:

 • Çrregullime metabolike. Brown ton lëkurë të qepallave mund të tregojë probleme të mëlçisë ose stomak.

 • Stresi të zgjatur. Efekti situata stresuese përfshin fjetur çrregullime, dhe madje edhe të ndryshoni trupin hormonal. Si rezultat - shfaqjen e qarqeve të errëta nën sytë.

 • Trashëgim. Tendenca për të pigmentim shpesh është i lindur. Në këtë rast, qarqet nuk janë shkaku i ndonjë sëmundje ose çrregullime, dhe kështu ata do të ju shoqërojë për jetën. Ata mund të maskë vetëm përbërjen ose zbardhues rregullt.


 • Qarqet e kuqe nën sytë
  Shkaku i qarqeve të kuqe nën sytë mund të jenë reaksion alergjik, dhe probleme të veshkave. Bright tone të kuqe të lëkurës vetëm tregon funksionin e veshkave të dobët, kështu që ju duhet menjëherë të konsultoheni me një mjek si sëmundje në fakt mund të jenë serioze.

  Gjithashtu, mungesa e ajrit të freskët mund të shkaktojnë njolla të kuqe në nivel më të ulët.