Shkaqet Labyrinthitis, simptomat, diagnoza, trajtimi


Labyrinthitis - një inflamator Labyrinth veshi plagë, me lezione të kufizuara ose të shpërndara të rajoneve periferike të vestibular dhe analizues auditory. Labyrinthitis dallohen nga etiologji për hematogjene (fruthi, shytat) tympanohennыy (tuberkulozi i veshit të mesëm, kronike / media akute otitis) dhe menynhohennыy (meningjiti origjinë të ndryshme). Nëse dëmtimi i veshit të brendshëm, baza kafka frakturat labyrinthitis mundshme traumatike. Në fëmijëri, në fruth i keq dhe fruthit mund të zhvillojë labyryntyta nekrotike


Shkaqet
Inflamacion i labirint (tre kanale pivkolovyh që kontrollojnë bilancit) e veshit të brendshëm, mund të jenë bakteriale apo virale. Labyrinthitis bakteriale në shumicën e rasteve shkaktohet nga infeksioni meningjit ose pezmatimi i veshit të mesëm dhe është një gjendje shumë më të rëndë
Simptomat
Në fazat fillestare të sëmundjes vërejtur ashtuquajturi sulm labirint - një zë në vesh të prekur, marramendje, çrregullime të bilancit, nistagmus spontan (ritmike dridhje simetrik spontane nga shikimet), humbjen e dëgjimit, përzier dhe të vjella. Çrregullime të bilancit vërejtur si në lëvizje dhe në pushim, dhe marramendje mund të jenë shumë të ndryshme në intensitet. Kur labyryntyte formimi i lëngjeve lëngshëm dhe edemë në pjesët e buta të labirint (në rastin e sëmundjeve të favorshme është resorption gradual i lëngjeve). Me zhvillimin e purulent labyryntyta ethe të mundshme. Labyryntytы kufizuara mund të jenë të dy festuloy (shihet shpesh në horizontale kanalet gjysmërrethor kanalit) labirint, dhe pa atë. Me zhvillimin e përhapur - labyryntyta purulent ka mungesë të plotë të excitability vestibular dhe një humbje të plotë të dëgjimit

Diagnostics
Diagnoza bazohet në prezantimin klinik, të dhënat e historisë mjekësore, otoskop, rezultatet e hulumtimit dhe pajisjet vestibular koklear dhe ekzaminimit radiologjik e kockave përkohshme. Vështirësitë në diagnozën lindin kur labyrinthitis shoqërohet me komplikacione të rënda si meningjit, absces cerebellar. Gjithashtu, sëmundja duhet të dallohet nga sëmundje Meniere

Trajtim


Në rastin e konfirmimit të sëmundjes nevojshme në spital përputhshmërinë urgjent me pjesën tjetër të detyrueshme shtrat. Kur purulent ose labyryntytah lëngshëm aplikuar trajtim konservativ, i cili është për të kryer terapi dehydratatsyonnoy dhe antibiotikët. Kur labyryntyte fystulnыm simptomë e disa raste terapia me antibiotikë është i paefektshëm, atëherë tregon obschepolostnaya trepanation. Kur purulent dhe nekrotik labyryntytah treguar kirurgji detyrueshme.

Moti për jetën e mëvonshme me labyryntyte pakomplikuar mjaft të favorshme. Pas pësimit ose diffusely nekrotik - purulent labyryntyta nuk është humbje e plotë e vestibular dhe funksionit auditory e veshit të prekur.
Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. 2. eustachitis Aэrosynusyt