Leptospiroza në njerëz


Rreziku mund të rrinë në pritë për njeriun kudo. Kjo nuk është një shaka, por një realitet i ashpër. Saktësia dhe pajtueshmërinë me higjienë nuk dhemb. Është e rëndësishme për të kuptuar se fëlliqur - burim i shumë sëmundjeve dhe Leptospirosis - një prej tyre.

Çfarë është sëmundja leptospiroza?Leptospiroza - është një sëmundje e shkaktuar infektive leptospiras. Njerëzit e quajtur leptospiroza qenit ose ethe japoneze, verdhëz infektive. Burimi i infeksionit mund të jetë vetëm kafshë të (mouse, miu, hundëgjatë, qen dhe të tjerët). Njeriu, megjithatë, edhe kur të infektuar, nuk ka rrezik për të tjerët nuk është.

Shumica zhvillimin leptospiroza tek njerëzit, që kanë të bëjnë me kafshët (për fermat e kafshëve, thertore). Sëmundja hyn në trup nëpërmjet kontaktit të lëkurës ose mukozës me ujë të ndotur, tokës apo ushqim, mish dhe gjakun e kafshëve të infektuara.
Leptospiroza në njerëzit mund të fillojnë edhe pas gjetjes së një infeksion në trup nëpërmjet një gërvishtje të vogël apo të prerë të hapur. Megjithatë, statistikat tregojnë se infiltrimi kryesor nga "sëmundje ngjitëse" është traktit nasopharynx dhe ndihmon tretjen e ushqimit.

Simptomet kryesore të Leptospirosis


Periudha e inkubacionit e Leptospirosis mund të zgjasë 4-14 javë. Zhvillimi aktiv i sëmundjes fillon krejt papritur, dhe çdo prekursorëve të tij nuk ekziston. Sëmundje konvencionale mund të ndahet në dy faza kryesore. Në fazën e parë të infeksionit është nivelet e përcaktuara, dhe sëmundje të shfaqet si me poshte:

 • dhimbje të forta në muskuj;

 • dhimbje koke;

 • zhdukja e oreksit;

 • shkelja e bessonnytsamy ditë;

 • etje e fortë të vazhdueshme;

 • ethe dhe një rritje të mprehtë në temperatura.


 • Për të bërë një diagnozë të Leptospirosis në fazën e parë, ju keni nevojë për një test të gjakut. Në qoftë se sëmundja ka lëvizur në fazën e dytë, atëherë ajo mund të përcaktojë vetëm urinimit. Faza e dytë është karakterizuar nga dëmtimin e sistemit nervor, mëlçinë dhe veshkat. Në disa raste, mund të zhvillojnë sëmundje të tilla si hepatiti apo meningjitit.
  Sëmundja mund të diagnostikohet në fillim, kur duke treguar për herë të parë për Leptospirosis, shenja menjëherë të këshilluar që të konsultoheni me një profesionist për ekzaminim dhe diagnoza.

  Trajtimi dhe parandalimi i Leptospirosis


  Shaka me këtë sëmundje nuk mund. Leptospirosis statistika serioze dhe zhgënjyes tregojnë se rreth dhjetë për qind e rasteve përfundon shumë tragjikisht. Kjo është arsyeja pse trajtimi i Leptospirosis shoqërohet domosdoshmërisht me emërimin e regjim shtrati.
  Në identifikimin e sëmundjes antibiotikët e hershme mund të jepet, duke dopolnyayuscheesya imunoglobulinat veçanta protyvoleptospyroznыh. Drejtimin formë e sëmundjes mund të shërohet vetëm në kujdesin intensiv. Është e rëndësishme të kujtojmë se vetë-ilaçe në këtë rast (si, në të vërtetë, është rasti me të gjitha sëmundjet e tjera) është e papranueshme, dhe i gjithë kompleksi mjekësore duhet të administrohet vetëm specialist.

  Për të shmangur probleme, ju mund të kryejnë masa të rregullta parandaluese në zonat më yyazytsirnyh të sëmundjes përfshijnë:

 • Është e nevojshme për të monitoruar gjendjen e ujit në rezervuare.

 • Në skotofermah duhet të kontrollohet kafshët incidencës. Rregullisht shëndeti i kafshëve duhet të kontrollohet nga ekspertët.

 • Punonjësit potencialisht vende të rrezikshme duhet të mbrohen kundër Leptospirosis me një vaksinë të veçantë.

 • Është e rëndësishme për të monitoruar popullatën e minjtë dhe brejtësve të tjera. Ju duhet rregullisht kryejnë deratizimi.